رئیس کمیسیون صنایع مجلس در نشستی با اعضای انجمن صنایع خانگی ایران، درخصوص راهکارهای ایجاد تعادل عرضه و تقاضا در بازار لوازم خانگی با توجه به افزایش قیمتها، کاهش قدرت خرید مردم و افزایش کالای قاچاق، تصریح کرد: باید سازوکاری طراحی کرد که اقشار مختلف جامعه بتوانند دسترسی سهلتری به لوازم خانگی داشته باشند.
به گزارش «فلزات آنلاین»، عزتاله اکبری تالارپشتی اظهار داشت: در مجلس شورای اسلامی به دنبال ایده گرفتن از بخش خصوصی برای پیشبرد امور هستیم و این ایدهها باید قابلیت اجرایی داشته باشد.
وی افزود: بخش خصوصی باید به صورت کارشناسانه، مطالبهگر باشد و باید موانع را از پیش روی بخش خصوصی برداشت.
رئیــس کمیسیـــون صنایــع مجلـس شــورای اسلامی گفت: در شرایط جنگ اقتصادی باید همگی آرایش جنگی بگیریم و در این راستا برنامه داریم که قوانین مربوط به کمیسیونها توسط خود کمیسیونها پالایش شود.
اکبری تالارپشتی یادآور شد: صادرات، یک پای ثابت «جهش تولید» است و تولید پایدار باید صادراتمحور و صادرات باید فناور پایه باشد.
وی همچنیــن خواستــار بازنگــری بخــش خصــوصـــی در خـــود و آمـــاده شــــدن بــــرای مسئولیتهای بالاتر شد.
رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پذیرفتنی نیست کشوری که توانایی پرتاب ماهواره به فضا دارد یا در عرصههــای تولیــد موشــک، انــرژی هستــهای، نانوتکنولوژی و غیره قلهها را فتح کرده، نتواند خودرویی مناسب تولید کند.
اکبری تالارپشتی تاکید کرد: باید در کشور نظام جامع تولید و توزیع، تامین مالی و بانکی، بیمه تجاری و تامین اجتماعی، گمرکی و تعرفهای، صادرات و واردات و نظارت مجلس داشته باشیم و اینها باید در راستای یکدیگر به کمک بخش خصوصی بیاید.
طراحی مکانیسم حمایتی از اقشار مختلف
رئیــس کمیسیــون صنایـع مجلس شورای اسلامی درخصوص راهکارهای ایجاد تعادل عرضه و تقاضا در بازار لوازم خانگی با توجه به افزایش قیمتها، کاهش قدرت خرید مردم و افزایـــش کـــالای قاچــاق، تصریـــح کــرد: بایــد سازوکاری طراحی کرد که اقشار مختلف جامعه بتوانند دسترسی سهلتری بــه لــوازم خانگــی داشته باشند.
وی گفــت: بایـــد مکانیســم حمایتـی مثل اختصاص تسهیلات در نظر گرفت و در این راستا باید تولیدکنندگان نیز همراهی کرده و پیشگام باشند، دولت نیز حمایت کرده و به طور مثال به ارائه یارانه بپردازد.
صرفهجویی ۲۵۰ میلیون دلاری در صنعت لوازم خانگی
همچنین عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در این جلسه اذعان داشت: پارسال ۲۵۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی در بحث مواد اولیه، تامین قطعات و تجهیزات در این صنعت حاصل شد.
وی افزود: دو برند مطرح کرهای که از ایران خارج شدند، سهم بیش از ۶۰ درصدی در بازار داشتند، بنابراین هرچند تولیدات کارخانجات افزایش یافته اما از آنجایی که نتوانستهاند خلا وجود این شرکتها را پر کنند، کاهش تولید مشاهده میشود.
وی همچنین دیگر دلایل کاهش تولید را دسترسی ناکافی به مواد اولیه داخلی از جمله ورقهای فولادی، مقاطع مسی و آلومینومی و تغییر مداوم قیمت آنها، همچنین کندی تامین و تخصیص ارز مورد نیاز این صنعت برشمرد.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران ابراز امیدواری کرد که بانک مرکزی برای تخصیص ارز مورد نیاز این صنعت، به ویژه پروندههای رسوب کرده تسریع داشته باشد، زیرا بیم آن میرود که با تداوم روند کنونی در تیرماه و در نهایت مرداد ماه آینده با توقف در تولید مواجه شویم.
وی اضافه کرد: همچنین انتظار میرود تخصیص نوع ارز برای گروههای کالایی ۲۳ تا ۲۶ (که شنیده شده ارز حاصل از صادرات دریافت میکنند) و همچنین گروه کالایی ۲۷ (که شنیده شده ممنوعالورود میشود) زودتر تعیین تکلیف شود.
هاشمی تاکید کرد: به دور از بزرگنمایی، خواستار آن هستیم که وزارت صنعت در این زمینه حساستر شده و به طور جدی با بانک مرکزی وارد مذاکره شود.
بر اساس گزارشی از ایرنا، بررسی آمارهای منتشر شده معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۱۲۱ هزارو ۲۰۰دستگاه ماشین لباسشویی از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشتماه و رشد ۱۵۰.۷ درصدی آن در مقایسه با مدت مشابه پارسال است.
در این مدت، تولید انواع تلویزیون با رشد ۴۹.۹ درصدی به ۱۰۹ هزار و ۲۰۰ دستگاه رسید. تولید یخچال و فریزر نیز رشد ۴.۳ درصدی تجربه کرد و به ۱۶۱ هزار و ۷۰۰ دستگاه رسید.