سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۴۸ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۲:۴۱ /پنجشنبه/۲۰ آذر ۱۳۹۹

مدیرعامل شرکت صنایع ورق صالح مطرح کرد:

تاثیر بی‌بدیل شیوع کرونا بر فعالیت‌های تولیدی

مدیرعامل شرکت صنایع ورق صالح گفت: موضوع تولید در کشور ما با عوامل داخلی و خارجی بسیاری گره خورده است اما در این بین شیوع ویروس کرونا بیشترین تاثیر را بر فعالیت واحدهای صنعتی گذاشته است. با همه‌گیری این ویروس، صنعت توریسم در حوزه خارجی و داخلی، دچار رکود شد که یکی از نتایج آن افت قابل ملاحظه تقاضا برای مصنوعات مسی است زیرا عمده صنایع دستی مسی در شهرهای توریستی اصفهان، یزد و کرمان تولید می‌شود و اکثر مشتریان آن، توریست‌ها هستند.

حمیدرضا کارچانی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا سرعت تولید در دنیا را کاهش داد و حتی در بسیاری کارخانه‌های فعال، شاهد تعدیل تعداد زیادی از کارکنان بودیم. با عادی شدن شیوع این ویروس و در ادامه با کشف واکسن آن، شرایط تولید تقریبا به حالت عادی بازگشته است و قیمت جهانی مس نیز در مدار رشد حرکت می‌کند. باید توجه داشت که در حال حاضر، چون اتفاقات داخلی و خارجی و اثرات آن بر صنعت، به هیچ عنوان قابل حدس نیست، پیش‌بینی آینده کاری و قیمتی امری دشوار است.

وی افزود: زمانی که شرکت‌ها و معادن با تعداد نیروی کمتری فعالیت می‌کنند، میزان تولید محصول نیز به شدت افت می‌یابد و در ادامه میزان عرضه در بازار نیز کم می‌شود. در چنین شرایطی، تعادل عرضه و تقاضا دچار اخلال می‌شود و در نهایت، افزایش قیمت را شاهد خواهیم بود. در طول سالیان دراز و طی اتفاقات مختلف، بارها این روند تکرار شده و همواره با افت و خیز قیمت مس در داخل و خارج کشور مواجه بودیم. در حال حاضر، بسیاری از شرکت‌ها و کارخانه‌ها به اندازه نیاز خود خرید می‌کنند و به دلیل عدم آگاهی از شرایط قیمتی آینده، از انبار کردن مواد اولیه  به شدت پرهیز می‌کنند.

تامین مواد اولیه، فراتر از یک مشکل

مدیرعامل شرکت صنایع ورق صالح تصریح کرد: زمانی که با افت شدید قیمت مواجه هستیم، عرضه‌کننده‌های مواد اولیه از فروش آن امتناع می‌کنند. با رشد قیمت‌ها، میزان عرضه نیز افزایش می‌یابد اما از تعداد تقاضا کم می‌شود. در نوسانات قیمتی، تامین مواد اولیه یکی از معضلات صنعت ورق مسی محسوب می‌شود. قیمت مس تحت تاثیر دو عامل نرخ ارز و قیمت جهانی مس است و اکنون سوالی که پیش می‌آید این است که چرا با وجود افت نرخ دلار اما همچنان شاهد رشد قیمت‌ مس در بازار و بورس کالا هستیم؟

کارچانی بیان کرد: در پاسخ به این سوال باید گفت که قیمت‌گذاری در بازار داخلی به مولفه‌های بسیاری وابسته است. با بروز یک اتفاق در دنیا، قیمت‌ها تغییر اساسی می‌کنند اما نوسانات نرخ ارز بیشترین تاثیر را در این موضوع دارد و با اوج‌گیری قیمت دلار، قیمت‌‌ها در بورس کالا روند صعودی به خود می‌گیرد اما با افت نرخ ارز، تغییر چندانی را در کاهش قیمت مواد اولیه به خصوص کاتدمس مشاهده نمی‌کنیم. به همین دلیل، برای خرید مواد اولیه باید منتظر افت و خیزهای هفتگی قیمت‌ها باشیم و سپس برای خرید اقدام کنیم.

وی ادامه داد: به علت شیوع کرونا، کارخانه‌ها با تمام ظرفیت و توان خود تولید نمی‌کنند؛ نوسان قیمت و عدم عرضه ماده اولیه در بازار تمام واحدهای تولیدی را سردرگم کرده و به جرات می‌توان گفت چرخ صنعت در دنیا به سختی می‌چرخد. تولیدکنندگان ایرانی نیز در این میان به دلیل اقتصاد نابسامان کشور شرایط سخت‌تری دارند.

تقاضای حداکثری از ورق‌ برنجی ۷۰/۳۰ درصد

مدیرعامل شرکت صنایع ورق صالح ابراز کرد: ما تولیدکننده ورق مسی و برنجی و مقاطع تخت هستیم و از کاتد و ضایعات مسی به عنوان ماده اولیه استفاده می‌کنیم. برای ساخت ورق‌های برنجی از آلیاژ ۷۰ درصد مس و ۳۰ درصد روی استفاده می‌کنیم که ورق‌های تولیدی با این ترکیب بیشترین تقاضا را در بازار دارند. آلیاژ دیگری که در کارگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد با ترکیب ۶۵ درصد مس و ۳۵ درصد روی است که این نوع ورق نیز جزو پرفروش‌ترین محصولات کارخانه محسوب می‌شود. عمدتا ورق‌های برنجی با ترکیب ۷۰/۳۰ درصد در صنعت سماورسازی و کتری‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورق برنجی با آلیاژ ۶۵/۳۵ درصد نیز در صنعت کلیدسازی، خودروسازی و سایر صنایعی که به ورق آلیاژی نیاز است به کار گرفته می‌شود.

کاهش تقاضا برای مصنوعات مسی

کارچانی مطرح کرد: ما علاوه بر ورق، فنر مسی نیز تولید می‌کنیم که به دو صورت سخت و نرم است. مس فنری سخت در خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نوع نرم آن در سایر صنایع به کار گرفته می‌شود. تقاضا برای فنر در بازار با آنالیز ۹۹٫۹۹ درصد است. نوع نرم آن در صنایع دستی نیز استفاده می‌شود که در حال حاضر به دلیل افزایش بیش از حد قیمت مس و کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای این نوع محصولات به شدت کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: همچنین به دلیل شیوع ویروس کرونا، تعداد توریست‌ها به صفر رسیده است و چون بخش اعظم مشتریان ظروف مسی که اغلب مسافران خارجی بودند، در نتیجه، میزان خرید صنایع دستی در کشور این افت شدید را تجربه می‌کند. تولید و فروش صنایع دستی مسی اغلب در شهرهای توریستی همچون اصفهان، یزد و کرمان رواج دارد. به این ترتیب، کاهش قدرت خرید مردم و رکود صنعت توریسم خارجی و داخلی، موجب رخ دادن چنین شرایطی شده است.

مدیرعامل شرکت صنایع ورق صالح در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» در رابطه با میزان و ظرفیت تولید مجموعه، خاطرنشان کرد: میزان تولید ما در سال ۱۳۹۸ مطلوب بود و با کمبود نقدینگی مواجه نشدیم اما در سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا و افزایش بیش از حد انتظار قیمت مس، همانند سال گذشته تولید قابل قبولی نداشتیم و در مقابل، میزان سفارش‌ها و تقاضای بازار نیز به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش یافت و تمام عوامل دست به دست هم دادند تا در سال جاری با تمام قدرت ظاهر نشویم. در حال حاضر با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت مشغول به تولید هستیم. جهش نرخ مس، موجب کسادی بازار شده است و افت میزان تولید تنها مختص به شرکت ورق صالح نمی‌شود. به جرات می‌توان گفت تمام واحدهای تولیدی با معضل گرانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

انتهای پیام//

 

یک فعال صنعت مس در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۸:۰۴ /سه شنبه/۲۳ مرداد ۱۴۰۳

یک فعال صنعت مس در گفت‌وگو با «فلزات‌‌آنلاین» عنوان کرد:

۱۰:۴۲ /سه شنبه/۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

یک فعال صنعت مس در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۷:۱۹ /سه شنبه/۲۱ فروردین ۱۴۰۳

یک تولیدکننده ظروف مسی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۰:۲۵ /سه شنبه/۹ آبان ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت هادی مس سپاهان عنوان کرد:

۱۰:۰۴ /سه شنبه/۲۰ تیر ۱۴۰۲

محسن بهزادی، مدیر گروه صنعتی پارس نوین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲ تیر ۱۴۰۳

احسان رحمانی، مدیرعامل شرکت مسبارکاوه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

۱۴:۰۳ /شنبه/۱۸ خرداد ۱۳۹۸

علی هوشمند، رئیس انجمن تولیدکنندگان مقاطع برنجی

۷:۵۸ /شنبه/۱ دی ۱۳۹۷
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

سهم پنج درصدی ژاپن در مصرف مس جهان؛

۱۰:۴۷ /شنبه/۵ آذر ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیک عملکرد شرکت؛

۹:۱۴ /شنبه/۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000