چین تولید بیش از نیمی از محصولات نیمهساخته مس جهان را به خود اختصاص داده است. کل تولید محصولات نیمهساخته مسی جهان در سال ۲۰۲۳، حدود ۳۰ میلیون و ۱۰۵ هزار تن بود که پنج میلیون و ۲۶۷ هزار تن آن محصولات تخت مسی و آلیاژی است. روند تولید و مصرف محصولات تخت مسی و آلیاژی چین کاملا مشابه و صعودی هستند. رشد جمعیت همراه با رشد تکنولوژی، منجر به افزایش تقاضای جهانی انواع مختلف محصولات مس و آلیاژهای مس بهویژه چین بهعنوان اقتصاد دوم جهان شده است. همچنین برای سیاست کربن صفر و رشد تولید خودروهای الکتریکی نیاز به محصولات تخت مسی و آلیاژی بیش از پیش افزایش یافته است. در سال ۲۰۲۳، کل مصرف محصولات تخت مسی و آلیاژی چین از سه میلیون و ۲۵۰ هزار تن پیشی گرفت.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، با رشد جمعیت استفاده از وسایل الکتریکی و سیستمهای خنککننده تا خودروهای الکتریکی در حال رشد است. تولید، توزیع و انتقال برق و همچنین فناوریهای جدید به محصولات مختلف مسی وابسته هستند. ورقهای مسی در ساختوساز ساختمانها کاربرد بسیاری دارند و با توجه به رشد جمعیت و گسترش تکنولوژی، تولید و تقاضای محصولات تخت مسی در حال افزایش است.
بنا بر پیشبینی موسسه «IWCC»، در ماه می ۲۰۲۴، تقاضای جهانی مس تا پایان سال ۲۰۲۴ حدود ۰.۸ درصد افزایش و در سال ۲۰۲۵ با افزایش بیش از ۲.۳ درصد به ۲۶ میلیون و ۸۷۷ هزار تن خواهد رسید. تقاضای مس تصفیه شده در چین ممکن است تا ۰.۳ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش یابد و در سال ۲۰۲۵ حدود ۱.۷ درصد افزایش یابد و به ۱۴ میلیون و ۸۲۱ هزار تن برسد.
تقاضا در اروپا با افزایش ۰.۴ درصدی تا پایان سال ۲۰۲۴ و افزایش ۱.۷ درصدی دیگر در سال ۲۰۲۵ همراه خواهد بود. در آفریقا، افزایش تقاضا در سال ۲۰۲۴ حدود ۲.۱ درصد و در سال ۲۰۲۵ به دلیل مشکلات و شرایط اقتصادی مصر، کاهش ۱۲.۷ درصدی پیشبینی شده است.
تقاضای مس تصفیه شده در آسیا افزایش ۰.۷ درصدی خواهد داشت و در سال ۲۰۲۵ با افزایش بیشتر ۲.۶ درصدی به ۱۹ میلیون و ۹۹۹ هزار تن خواهد رسید. تقاضا برای آمریکا ممکن است در سال ۲۰۲۴ حدود ۲.۱ درصد افزایش داشته باشد و در سال ۲۰۲۵ نیز ۲.۱ درصد دیگر رشد کند.
در سال ۲۰۲۳، کل تولید جهانی محصولات نیمهساخته مسی و آلیاژی ۳۰ میلیون و ۱۰۵ هزار تن بوده است که شامل مفتول مسی و آلیاژی، مقاطع مسی و آلیاژی، لوله مسی و آلیاژی و محصولات تخت مسی و آلیاژی میشود. در این سال، سهم کل محصولات تخت مسی و آلیاژی از کل تولید محصولات نیمهساخته مسی حدود ۱۷ درصد بود و به تفکیک دو میلیون و ۷۳۳ هزار تن محصولات تخت مسی و دو میلیون و ۵۳۵ هزار تن محصولات تخت آلیاژی تولید شد.
مفتول مسی به واسطه کاربرد گسترده در زمینههای الکتریکی، بیشترین سهم تولید و مصرف را در بین محصولات مختلف مسی دارد. کل تولید جهانی مفتول مسی و آلیاژی حدود ۱۷ میلیون و ۹۹۷ هزار تن در سال ۲۰۲۳ بود و سهم ۵۹ درصدی از تولید محصولات نیمهساخته مسی را به خود اختصاص داده است.
کل تولید جهانی لوله مسی و آلیاژی در سال ۲۰۲۳ با سهم ۱۲ درصدی، حدود سه میلیون و ۳۶۴ هزار تن بود. در همین سال، کل تولید جهانی مقاطع مسی و آلیاژی سه میلیون و ۳۷۷ هزار تن بود و سهم ۱۱ درصدی از کل تولید محصولات نیمهساخته مسی را از آن خود کرد. برخلاف لوله و مفتول، حدود ۸۱ درصد مقاطع تولیدی از نوع آلیاژی هستند که دلیل آن کاربرد مقاطع و نیاز به استحکام بالاتر است.
بیش از ۶۰ درصد تولید و مصرف محصولات تخت مسی و آلیاژی جهان در چین
سیر تولید محصولات تخت مسی و آلیاژی چین در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ در نمودار یک نشان داده شده است.
چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده مس تصفیه شده در جهان، در بخش تولید محصولات تخت هم رتبه اول در جهان را دارد. کل تولید محصولات نیمهساخته مسی چین در سال ۲۰۲۳، حدود ۱۵ میلیون و ۱۴۵ هزار تن بوده و بیش از نیمی از تولید کل جهان را به خود اختصاص داده است.
حدود ۲۱ درصد از کل تولید محصولات نیمهساخته مسی چین در سال ۲۰۲۳ را محصولات تخت مسی و آلیاژی شامل میشود. مفتول مسی و آلیاژی، مقاطع مسی و آلیاژی و لوله مسی و آلیاژی به ترتیب سهم ۵۶ درصدی، ۷ درصدی و ۱۴ درصدی از کل تولید چین را در اختیار دارند؛ ضمنا در ۱۰ سال گذشته، به طور میانگین ۵۹ درصد از تولید محصولات تخت مسی و آلیاژی در این کشور، به محصولات تخت آلیاژی اختصاص داشته است.
کل تولید محصولات تخت مسی و آلیاژی چین از یک میلیون و ۶۶۲ هزار تن در سال ۲۰۱۴ با رشد سالیانه ۶.۹ درصدی، به سه میلیون و ۲۳۸ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسید. رشد تولید محصولات تخت مسی پس از کرونا به واسطه گسترش تکنولوژیهای جدید و بهویژه بحث انرژیهای تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی شتاب بیشتری نسبت به سالهای قبل از ۲۰۲۰ دارد.
نمودار ۲، روند مصرف محصولات تخت مسی و آلیاژی را در چین در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ نشان میدهد.
همانطور که انتظار میرود، مصرف محصولات تخت مسی و آلیاژی چین روند مشابهی با تولید آن دارد و همواره در حال رشد است؛ همچنین سرعت رشد مصرف محصولات تخت مسی و آلیاژی پس از سال ۲۰۲۰ بیشتر از قبل است. میزان مصرف محصولات تخت مسی و آلیاژی چین، همواره کمی از میزان تولید آن بیشتر است و چین برای پوشش بازار داخلی نیاز به واردات محصولات تخت مسی و آلیاژی دارد.
تقاضای محصولات تخت مسی و آلیاژی چین با رشد ۵.۸ درصدی، از یک میلیون و ۸۶۰ هزار تن در سال ۲۰۱۴ به سه میلیون و ۲۵۷ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسید. این کشور در سال ۲۰۲۳، حدود ۷۷ هزار تن محصولات تخت مسی و آلیاژی از کشورهای ژاپن، آلمان و کره جنوبی وارد کرده و در مقابل ۱۰۳ هزار تن صادرات داشته است. ویتنام، ژاپن، هند، مالزی و کره جنوبی از مقاصد اصلی صادرات چین بودند.
انتهای پیام//