سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۷:۱۱ /جمعه/۷ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۲۳ /سه شنبه/۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

هم‌زمان با رشد تقاضا صورت گرفت؛

ثبت رکورد جدید افزایش قیمت طلا در چین

قیمت طلا در بازارهای جهانی اخیرا بالاترین سطح تاریخی خود یعنی دو هزار و 400 دلار در هر اونس را در سال 2024 به ثبت رساند. چین به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده طلا در جهان، در کانون توجه این روند صعودی قیمتی قرار دارد.

قیمت طلا در بازارهای جهانی اخیرا بالاترین سطح تاریخی خود یعنی دو هزار و ۴۰۰ دلار در هر اونس را در سال ۲۰۲۴ به ثبت رساند. چین به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده طلا در جهان، در کانون توجه این روند صعودی قیمت قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از خبرگزاری بلومبرگ، تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در کنار چشم‌انداز کاهش نرخ‌ بهره بانکی در ایالات متحده آمریکا، موجب افزایش قیمت این فلز گران‌بها در بازار جهانی شده است. با این وجود، افزایش قیمت طلا نتوانسته از تمایل خرده‌فروشان، سرمایه‌گذاران، معامله‌گران بورس آتی و حتی بانک مرکزی چین برای خرید این فلز گران‌بها حتی در زمانی که قیمت آن با روند صعودی همراه شده است، بکاهد.

چین، بزرگ‌ترین خریدار طلای جهان

دو کشور چین و هند معمولا بر سر کسب عنوان بزرگ‌ترین خریدار طلای جهان با یکدیگر رقابت می‌کنند اما این وضعیت در سال ۲۰۲۳ تغییر کرد زیرا میزان مصرف جواهرات، شمش‌ها و سکه‌های طلا از سوی چینی‌ها به طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافت.

در همین راستا، در سال ۲۰۲۳ حجم تقاضا برای جواهرات طلا در چین ۱۰ درصد افزایش یافت و این در حالی بود که تقاضا برای جواهرات طلا در کشور هندوستان ۶ درصد کاهش را تجربه کرد. در همین حال، سرمایه‌گذاری چینی‌ها در این سال روی شمش و سکه طلا حدود ۲۸ درصد افزایش را به ثبت رساند.

وضعیت سرمایه‌گذاری هند و چین روی شمش و سکه طلا

فیلیپ کلاپویک، مدیرعامل شرکت «Precious Metals Insights Ltd» مستقر در هنگ‌کنگ بیان کرد: به نظر می‌رسد روند صعودی حجم تقاضا برای طلا در هند و چین همچنان ادامه پیدا کند. گزینه‌های محدود سرمایه‌گذاری در چین، بحران بلندمدت در بخش املاک، وضعیت بازارهای سهام بی‌ثبات و تضعیف ارزش یوان در این کشور، همگی از عواملی هستند که باعث شده است جریان سرمایه‌ها به سمت خرید دارایی‌هایی که ارزش آن‌ها در طول زمان حفظ خواهد شد، سوق پیدا کند.

به گفته وی، میزان سرمایه موجود در این شرایط برای خرید دارایی‌هایی مانند طلا بسیار قابل‌توجه است. با توجه به محدودیت در مبادلات مالی و نبود گزینه‌های متنوع برای سرمایه‌گذاری‌، نمی‌توان بازارهای دیگری برای تزریق سرمایه و حفظ ارزش دارایی‌ها در نظر گرفت.

افزایش حجم واردات طلا به چین

اگرچه چین بیش از هر کشور دیگری در جهان، طلا از معادن استخراج می‌کند اما روند واردات فلز گران‌بهای نامبرده به این کشور همچنان در حال افزایش است. در دو سال گذشته، حجم واردات طلا به چین بیش از دو هزار و ۸۰۰ تن بوده است. این رقم حدود یک سوم حجم طلای ذخیره شده توسط فدرال رزرو ایالات متحده آمریکا و بیش از حجم کل طلایی بود که به پشتوانه سرمایه‌های قابل معامله در بورس در سراسر جهان در صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالاها وجود دارد.

ادامه روند افزایشی حجم واردات طلا به چین

در همین راستا، سرعت حجم واردات محموله‌های طلا به چین روند صعودی به خود گرفته است. حجم واردات طلا در زمان سال نو چینی با افزایش همراه شد و در سه ماه ابتدایی سال ۲۰۲۴، حدود ۳۴ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۳ بود.

وضعیت ذخایر طلای بانک مرکزی چین

بانک مرکزی چین حجم خرید طلای خود را به مدت ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که طولانی‌ترین دوره در تاریخ این بانک به شمار می‌رود. بانک مذکور هدف از انجام این کار را تنوع‌بخشی به ذخایر خود و فاصله گرفتن از دلار به عنوان یک دارایی ارزی و اقدامی در جهت جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی چین عنوان کرد.

بانک مرکزی چین، بزرگ‌ترین خریدار طلا در میان بانک‌های مرکزی جهان

آن‌طور که به نظر می‌رسد، بانک مرکزی چین نسبت به دیگر بانک‌های مرکزی جهان، تمایل بالاتری به ذخیره طلا از خود نشان داده است. بانک مرکزی چین در سال ۲۰۲۳، رکورد حجم خرید طلا را شکست و میزان ذخایر فلز مذکور در این بانک به بالاترین سطح خود رسید. از این رو انتظار می‌رود که این روند افزایشی در سال ۲۰۲۴ نیز ادامه داشته باشد.

طلا یک دارایی کالایی ارزشمند

ویژگی قابل اعتماد بودن طلا به عنوان یک دارایی کالایی که ارزش سرمایه را حفظ می‌کند، باعث شده است که تقاضا برای آن در چین علی‌رغم افزایش قیمت‌ها، افت ارزش یوان و کاهش قدرت خرید افراد همچنان افزایشی باشد.

افزایش قیمت طلا در چین

خریداران طلا در چین به عنوان یک واردکننده عمده، اغلب باید برای خرید این فلز گران‌بها پریمیوم پرداخت کنند. لازم به ذکر است که پریمیوم طلا در چین در ابتدای ماه آوریل ۲۰۲۴، به ۸۹ دلار در هر اونس رسید و میانگین این رقم در سال ۲۰۲۳، حدود ۳۵ دلار در هر اونس بوده است.

اگرچه افزایش قیمت طلا تمایل خریداران به شمش طلا را کاهش داده است اما تجربه ثابت کرده که واکنش بازار در چنین شرایطی می‌تواند متفاوت از پیش‌بینی‌ها باشد. لازم به ذکر است که مصرف‌کنندگان در چین معمولا هنگام کاهش قیمت‌ها اقدام به خرید طلا می‌کنند.

این اقدام آن‌ها به تعیین یک قیمت مبنای کف در زمان کاهش قیمت‌ها کمک بسیاری می‌کند و تاثیر چندانی در افزایش قیمت‌ها ندارد. در حال حاضر به نظر می‌رسد که بر خلاف دفعات گذشته، افزایش تمایل چینی‌ها به خرید طلا منجر به روند صعودی این فلز گران‌بها شده است.

نیکوس کاوالیس، مدیرعامل شرکت «Metals Focus Ltd» مطرح کرد: این مسئله نشان می‌دهد که روند صعودی قیمت طلا به دلیل افزایش حجم تقاضا از سوی خریداران در چین همچنان ادامه داشته باشد.

در همین راستا، مقامات چینی که تمایل چندانی به ارزیابی و اتکا بر حدس و گمان‌ها در بازار ندارند، بر این باورند روند صعودی قیمت طلا ادامه نخواهد داشت. رسانه‌های دولتی چین به سرمایه‌گذاران هشدار داده‌اند که روند صعودی قیمت این فلز گران‌بها در صندو‌ق‌های قابل معامله طلا و بورس آتی شانگهای برای کاهش اثرات ریسک‌پذیری بالا، در برخی از قراردادها افزایش بیشتری را تجربه کرده است.

لازم به ذکر است که قیمت طلا در بورس آتی به دنبال افزایش حجم معاملات روزانه در این بورس، به بالاترین حد پنج سال گذشته خود رسید.

وضعیت فلزات گران‌بها‌ در صندو‌ق‌های قابل معامله در بورس

به نظر می‌رسد یک روش با ریسک کمتر برای سرمایه‌گذاری در طلا، معامله آن از طریق صندوق‌های قابل معامله در بورس باشد. طبق گزارش موسسه «Bloomberg Intelligence»، تقریبا هر ماه از ژوئن ۲۰۲۳ سرمایه به صندو‌ق‌های قابل معامله در بورس طلا در چین تزریق شده است. این آمار با وضعیت صندو‌ق‌های قابل معامله در بورس طلا در سایر کشورهای جهان قابل‌ مقایسه است.

در سال جاری میلادی، تاکنون حجم سرمایه تزریق شده به صندو‌ق‌های قابل معامله در بورس طلا در چین به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است؛ در حالی که این رقم برای صندو‌ق‌های قابل معامله در بورس طلا در دیگر کشورهای جهان، حدود چهار میلیارد دلار گزارش شده است.

اعمال محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در چین با توجه به گزینه‌های محدود چینی‌ها برای ترزیق سرمایه در دارایی‌ها و سهام بورس‌های داخلی این کشور، عامل دیگری به شمار می‌آید که موجب افزایش سرمایه تزریقی در صندو‌ق‌های قابل معامله در بورس طلای چین شده است.

ربکا سین، یکی از تحلیلگران بازار اظهار داشت: حجم تقاضا برای طلا در چین ممکن است به روند افزایشی خود ادامه دهد؛ چراکه سرمایه‌گذاران در این کشور به دنبال تنوع بخشیدن به دارایی‌های کالایی تحت اختیار خود هستند.

انتهای پیام//

فلز زرد آرام گرفت؛

۶:۴۸ /دوشنبه/۳ دی ۱۴۰۳

در روزهای پایانی 2024،

۱۰:۰۶ /شنبه/۱ دی ۱۴۰۳

فلز زرد صعودی باقی ماند؛

۱۱:۵۵ /دوشنبه/۲۶ آذر ۱۴۰۳

طلا در برابر بیت‌کوین؛

۱۳:۰۹ /یکشنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۳

پیام معنادار به بازارهای جهانی؛

۷:۱۱ /یکشنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۳

همگام با توسعه هوش مصنوعی،

۱۴:۵۷ /سه شنبه/۶ آذر ۱۴۰۳

مقداد مجدی، مدیرعامل شرکت توسعه معادن طلای کردستان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۱:۳۲ /شنبه/۱۹ اسفند ۱۴۰۲

علیرضا طالاری، مدیرعامل مجتمع طلای موته در گفت‌‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۷:۳۸ /شنبه/۲۳ اسفند ۱۳۹۹

سيد احمد مشکانی، مدير ارشد گروه معدنی و بازرگانی زرمش طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۲۳ /شنبه/۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

محمد کشتی‌آرای، عضو کميسيون تخصصی طلا و جواهرات اتاق اصناف ايران نوشت:

۶:۳۳ /شنبه/۱۸ فروردین ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/6

226357

فلزات آنلاین

1403/10/6

612515

فلزات آنلاین

1403/10/6

923445

فلزات آنلاین

1403/10/6

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/6

24873

فلزات آنلاین

1403/10/6

13831

فلزات آنلاین

1403/10/6

42543

فلزات آنلاین

1403/10/6

48803

فلزات آنلاین

1403/10/6

43100

فلزات آنلاین

1403/10/6

41393

فلزات آنلاین

1403/10/6

28910

فلزات آنلاین

1403/10/6

30108

فلزات آنلاین

1403/10/6

28872

فلزات آنلاین

1403/10/6

37389

فلزات آنلاین

1403/10/6

35711

فلزات آنلاین

1403/10/6

59191

فلزات آنلاین

1403/10/6

28226

فلزات آنلاین

1403/10/6

43017

فلزات آنلاین

1403/10/6

47369

فلزات آنلاین

1403/10/6

5077700