طناب فولادی یا سیم بکسل «Rope Wire» از الیاف فولادی و با تابیدن آنها به دور هم یا یک مغزی سـاخته میشـوند. الیـاف فـولادی بـه صـورت مارپیـچ بههـم تابیـده شـده و یـک طنـاب را تشـکیل میدهند؛ نام طناب هم در مورد طنابهای قطور مانند طنابهای آسانسـورها و جرثقیلها و هم در مورد طنابهای ظریفتر که در ترمز دوچرخهها استفاده میشود، کاربرد دارد و نشاندهنده گسـتره وسـیع قطـر و کاربـرد طنابهـای فـولادی اسـت.
بـه گـزارش «فلـزاتآنلاین» سـالانه حـدود ۶ درصد از تجارت جهانی این محصول وارد خاورمیانه میشـود. میزان تجارت جهانی در سـال ۲۰۱۷ حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن و واردات خاورمیانه ۲۱۵ هزار تن گزارش شده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، میانگیـن تجـارت کابل و طناب فولادی در دنیا طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ بهطور سالانه حدود ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تـن بـود و تقریبـا رونـد رو بـه رشـدی را ثبـت کرد. میانگین رشـد سـالانه تجارت جهانی در این بازه زمانی ۳ درصد برآورد شد و ۳۴ درصد از تجارت جهانـی ایـن محصـول در سـال ۲۰۱۷ در اختیـار کشور چین بود.
واردات طنـاب فـولادی کشـورهای خاورمیانه شـامل ترکیـه بهطـور میانگیـن در بـازه سـالهای ۲۰۱۰ تـا ۲۰۱۷ سـهم حـدود ۶ درصـدی از تجـارت جهانی را در اختیار داشـت. کشـورهای عضو این منطقه در بازه ذکر شـده، سـالانه بهطور میانگین ۱۹۳ هزار تن از این محصول را وارد منطقه کردند؛ روند واردات منطقه روندی رو به افزایش بود و از حـدود ۱۷۲ هـزار تـن در سـال ۲۰۱۰ بـه ۲۱۵ هـزار تـن در سال ۲۰۱۷ رسید.
بـه گـزارش صنـدوق بینالمللـی پـول ایـن امـر باعث شد تا رشد تولید ناخالص ملی این کشور از ۹٫۲ درصـد در سـال ۲۰۱۶ بـه حـدود ۶ درصـد در سـال ۲۰۱۷ برسـد؛ همچنیـن افـت قیمـت نفـت بر اقتصـاد کشـورهای نفتخیـز منطقه بسـیار تاثیر گذاشـت. کاهـش بودجـه عمرانـی پروژههای سـاختمانی و زیرسـاخت جدیـد، طـی سـالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ در کشورهای شورای همکاری خلیجفـارس بیـش از ۱۲ درصـد گـزارش شـد.
واردات طنـاب فـولادی بـا توجـه بـه کاربـرد در پروژههـای مختلف نیز از این امر مستثنا نبود و در سال ۲۰۱۷ دچار کاهش شد. در نمـودار ۲ ترکیـب کشـورهای واردکننـده منطقـه و سـهم آنهـا در بـازه زمانـی مـورد مطالعه نشـان داده شـده اسـت. تا قبل از سـال ۲۰۱۷ کشـور امـارات متحـده عربـی بزرگتریـن واردکننـده طنـاب فـولادی در خاورمیانـه بـود؛ ترکیـه نیـز بعـد از امـارات در جایـگاه دوم واردات منطقـه قـرار داشـت.
میانگیـن سـالانه واردات امـارات متحـده عربـی در سـالهای ۲۰۱۰ تـا ۲۰۱۷ حـدود ۶۰ هـزار تن، ترکیه ۳۶ هزار تـن، ایـران ۲۰ هـزار تـن و عربسـتان ۱۷ هـزار تـن در سال گزارش شده.
اند