مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات گفت: دسترسی نداشتن به آمار و اطلاعات دقیق و همچنین همکاری نکردن وزارت صمت به عنوان متولی اصلی بخش صنعت و معدن کشور، مهمترین چالشی است که طی سالیان اخیر در صنعت طلای کشور با آن مواجه هستیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، فرشید سلطانزاده در میزگرد «بررسی وضعیت صنعت معدنکاری طلا» که در محل چهارمین همایش و نمایشگاه چشمانداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوریهای وابسته با نگاه به تولید و بازار برگزار شد، اظهار داشت: زنجیره فولاد و بهرهبرداری از معادن در داخل کشور طی سالیان اخیر، دچار بیشفعالی شده است و نگرانیهایی درخصوص تامین ماده اولیه با توجه به اتمام ذخایر سنگآهن کشور طی چند سال آینده و همچنین تامین انرژی مورد نیاز جهت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد و حتی چندبرابر بیشتر از آن، به وجود آمده است.
وی افــزود: برخلاف زنجیــره فولاد، مـا شاهــد کمفعالی در حوزه صنایع فلزات غیرآهنی کشور هستیم و به نوعی از سایر کشورهای جهان عقب افتادهایم. بر اساس اعلام جدیدترین آمار و ارقام، تولید طلا در داخل کشور به میزان یک پنجم از کل دنیا عقب افتاده است و اگر ما بتوانیم جهش ۵ درصدی در تولید این فلز گرانبها داشته باشیم، همگام با تولید جهانی پیش خواهیم رفت. بنابراین بایــد از فرصتهــای موجـود در این زمینه، کمال بهرهوری را داشته باشیم و با استفاده بهینه از شرایط موجود، زمان را از دست ندهیم.
مدیرعامــل شرکــت مشــاوره اقتصــادی آرمان آتورپات ضمن تاکید بر لزوم بازنگری اساسی بر شرایط موجود در صنعت طلا، بیان کرد: چالشهای فراوانی در راستای عدم استفاده بهینه از فرصتها و سرمایههای موجود در صنعت طلا وجود دارد که متاسفانه علیرغم گذر زمان، ما همچنان شاهد آنها هستیم و تا زمانی که معضلات موجود در این زمینه مرتفع نشوند، نمیتوانیم انتظار تغییر، تحول و جهش ۵ درصدی تولید طلا را داشته باشیم. بر همین اساس، نیازمند تغییر و بازنگری اساسی در رویکردهای موجود هستیم تا بتوانیم شاهد توسعه و پیشرفت در صنعت طلا باشیم.
سلطانزاده در ادامه به اهمیت اطلاعرسانی و ارائه آمار و اطلاعات جامع و دقیق در صنایع فلزات غیرآهنی اشاره کرد و گفت: زمانی که مهاتیر محمد در کشــور اندونــزی به قدرت رسید و به عنوان هفتمین نخستوزیر کشور اندونزی برگزیده شد، فرایند تولید و گردش آمار و اطلاعات صحیح در این زمینه را به عنوان اولین خط مشی خود در دستور کار دولــت قــرار داد. چراکه اگـر این اقدام انجام نمیشد، امکان برنامهریزی برای تحقق ۸ درصدی کشور توسعهیافته مالــزی در سال ۲۰۲۰ وجود نداشت. بر اساس تجربهای که ما با حضور در جلسات متعدد تدوین طرح جامع طلا، مس، سرب و روی کسب کردهایم، چالش اصلی موجود در بخش پاییندست و بالادست صنایع غیرآهنی، عدم دسترسی به آمار و اطلاعات دقیق و کافی در این زمینه است.
وی در خصوص چالشهای موجود در تدوین طرح جامع طلا، اذعان کرد: اتحادیه طلا و جواهر درمقام متولی بخش پاییندست طلا، هیچ آمار و اطلاعاتی را در خصوص صنعت طلا در اختیار ما قرار نداده اســت. بانک مرکــزی کشــور، سازمان گمرک و بعضی واحدهای معدنی نیز متاسفانه آمار دقیقی را در اختیار ما قرار نمیدهند و نکته جالب اینکه بانک مرکزی اقدام به خرید طلا از سایر کشورهای جهان میکند و این در حالی است که معدنکاران فعال در صنعت طلا، همچنان نیازمند آمار و اطلاعات جدید برای تولید این فلز هستند. از سوی دیگر، وزارت صمت که متولی اصلی حوزه صنعــت و معــدن کشــور اســـت و همچنیــن معاونتهـــای مختلــف این وزارتخانــه همچون معاونت امور معادن و صنایع معدنی نیز همکاری لازم را جهــت ارائه آمار و اطلاعات مورد نیاز با مشاور و سازمان ایمیدرو ندارند. با وجود این شرایط و در حالی که ما از جایگاه حقیقی خود بیاطلاع هستیم، چطور میتوانیم انتظار توسعه و پیشرفت خاصی را در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور داشته باشیم و جهش ۵ برابری تولید در صنعت طلا را رقم بزنیم؟
مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات در پایان ضمن اشاره به چالشهای موجود در صنعت طلای کشور، مطرح کرد: علاوه بر عدم دسترسی به آمار و اطلاعات دقیق و شفاف، چالشهای دیگری همچون معارضین محلی، ضعف تکنولوژیک در بهرهبرداری از ذخایر کمعیار سولفیدی، روند صدور و تمدید مجوزها در زمینههای اکتشاف و زیستمحیطی، تامین آب مورد نیاز و حقوق دولتی معادن وجود دارند که باید به دنبال رفع این معضلات باشیم.