در حال حاضر پروژه آهن اسفنجی فولاد اقلید پارس از پیشرفت ۲۲ درصدی برخوردار است که امید میرود با تامین زیرساختهای لازم از جمله پست و خطوط انتقال برق، خط انتقال گاز، تصفیهخانه و انتقال آب و تکمیل برنامههای در حال اجرا، این پروژه در زمان مقرر به بهرهبرداری برسد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، پروژه فولاد اقلید پارس از جمله ۴۸ طرح بزرگ صنعتی کشور موسوم به طرحهای پیشران پیشرفت اقتصادی به شمار میآید که قرار است کارخانه آهن اسفنجی با ظرفیت تولید یک میلیون تن راهاندازی شود.
این پروژه با سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ و مطرح معدنی و صنعتی کشور یعنی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و معدنی و صنعتی چادرملو کلید خورده و اکنون با سرعتی قابلقبول در حال ساخت، اجرا و پیشرفت است.
هدف سرمایهگذاران از احداث این کارخانه، تولید سالانه یک میلیون تن آهن اسفنجی با تاکید بر حفاظت از محیط زیست است؛ به نحوی که با تصفیه آب پسماند شهری و احداث نیروگاه، آب و برق مورد نیاز خود را تامین کند.
در این میان، شاید برای سهامداران «ومعادن» و «کچاد» این سوال مطرح شود که چرا شهرستان اقلید استان فارس برای این پروژه انتخاب شده است؟ در ادامه این گزارش به بررسی جوانب این پروژه و جواب این سوال میپردازیم.
پروژهشها نشان میدهد که در انتخاب محل اجرای طرحها و پروژههای اقتصادی باید چهار عامل مهم دسترسی به مواد اولیه، فراهم بودن امکانات زیربنایی، منابع آب و انرژی، دسترسی به بازار مصرف و دسترسی به نیروی کار ساده و متخصص را مدنظر قرار داد.
بر همین اساس، با توجه به معادن و کارخانههای تولیدکننده گندله به عنوان ماده اولیه تولید آهن اسفنجی و همچنین در دسترس بودن بازار فروش محصول، مکان پروژه شهرستان اقلید استان فارس تعیین شد.
مکان کارخانه در ۱۴ کیلومتری شمال شرق اقلید و در کنار جاده طریقالرضا، در همسایگی شرکت فولاد سلحشوران اقلید انتخاب شده است. از سوی دیگر، به جاده مواصلاتی اصفهان، خط راهآهن یزد و خط انتقال آب و گاز دسترسی داشته و شرایط مطلوبی در توسعه و نفوذ به بازار دیگر استانها دارد.
لازم به ذکر است که اقلید استانهای اصفهان، یزد و یاسوج را در اطراف خود دارد و این موقعیت جغرافیایی به این شرکت کمک میکند که بهترین دسترسیها را به چهار مرکز استان کشور داشته باشد. به علاوه، دسترسی به کارخانههای تولید گندله (مواد اولیه) و نیز واحدهای ذوب آهن اسفنجی، مزیت مهمی برای شرکت فولاد اقلید پارس به شمار میرود.
این شهرستان از ظرفیت بالایی در بخش صنعتی برخوردار است و به لحاظ آمار تعداد شهرکها و نواحی صنعتی ایجاد شده نیز از جایگاه مطلوبی در استان برخوردار است. شهرستان اقلید با دارا بودن هفت شهرک صنعتی، دارای بیشترین تعداد شهرک صنعتی در بین شهرستانهای فارس است.
شهرکهای صنعتی اقلید از شرایطی مطلوب و زمینه مناسبی برای ایجاد اشتغال و رونق تولید برخوردارند و همین ظرفیتهای مناسب بوده که سرمایهگذاران را مجاب به حضور در این منطقه کرده است. این قابلیتها و مزیتها با حضور شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات به بهترین شکل ممکن در مسیر توسعه صنعتی کشور و رشد اقتصادی منطقه به کار گرفته شده و اشتغالزایی بالایی برای این شهرستان ۱۰۰ هزار نفره به همراه خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، جلسه بررسی عملکرد ۹ ماهه ۱۴۰۳ و بودجه ۱۴۰۴ شرکت فولاد اقلید پارس روز دوشنبه ۶ اسفند ماه با حضور محمدرضا درخشنده، عضو هیئت مدیره و محمدحسین قائمیراد، معاون برنامهریزی و امور شرکتهای هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، مدیرعامل، معاونان و مدیران شرکت اقلید پارس و همچنین نمایندگان پیمانکار و مشاور پروژه در محل هلدینگ «ومعادن» برگزار شد.
با توجه به پیشرفت ۲۲ درصدی پروژه، گزارش تفصیلی از آخرین وضعیت واحد تولید آهن اسفنجی و زیرساختهای لازم از جمله پست و خطوط انتقال برق، خط انتقال گاز، تصفیهخانه و انتقال آب و برنامههای در حال اجرا و همچنین مشکلات و موانع پیش روی پروژه ارائه شد.
در همین راستا، مذاکرات لازم به منظور رفع موانع و مشکلات پروژه میان نمایندگان پیمانکار، کارفرما و مشاور صورت پذیرفت که در نتیجه آن در آینده شاهد افزایش سرعت پیشرفت پروژه خواهیم بود.
در این جلسه، معاون برنامهریزی و امور شرکتهای هلدینگ «ومعادن» بر ضرورت تسریع فرایندهای قانونی مربوطه تاکید کرد. همچنین مقرر شد برای تسریع در پیشبرد عملیات اجرایی پروژه، تامین مالی خارجی از طریق انتشار اوراق و … نیز در دستور کار شرکت قرار گیرد.
انتهای پیام//