طی ماههای اخیر که اقتصاد کشور در وضعیت چندان مطلوبی بهسر نمیبرد، بسیاری از شرکتها مجبور به تعدیل نیرو، کاهش تولید و حتی در برخی از مواقع تعلیق و یا توقف کامل خطوط تولیدی خود شدهاند.
نوسانات ارزی، عدم توانایی دولت در کنترل نرخ ارز و بازار کالاهای اساسی منجر به رشد شدید نرخ ارز و در نتیجه سایر کالاهایی که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم با نرخ ارز وابسته هستند. اما فولاد خوزستان با تمام این مشکلات به افزایش تولید محصولات خود ادامه داده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «فلزاتآنلاین» هیچ اقتصاددان برجستهای کنترل نرخ ارز بهصورت دستوری را قابل قبول نمیداند. چرا که این کار در نهایت به انفجارهای ناگهانی قیمت ارز و در پی آن کالاهای وابسته میشود.
عدم رضایت شرکتها و بهویژه شرکتهای بزرگ تولیدی، دولت را بر آن داشت تا به اقدامات موثرتری برای کنترل بازار دست بزند. رونمایی از سامانه «نیما» و ایجاد بازار ثانویه از جمله این موارد بودند. جدا از این که این ابزارهای کنترلی توانستند به ایجاد آرامش در بازار کمک کند و یا اینکه ناتوان بودند؛ نگرانی شرکتها از وضعیت موجود همچنان برقرار است.
قیمتگذاری دستوری از نرخ ارز گرفته تا حتی قیمتگذاری کیلویی که برای محصولات فولادی صورت گرفت، بار مشکلات را بیشازپیش کرد. تفاوت عجیب در نرخ قراضه و شمش از جمله مشکلاتی است که در این مدت خود را نشان داد و دام نگیر فولادسازان شد.
نرخ ۲۴۰۰ تومان برای هر کیلو شمش فولادی در مقابل قیمت ۲۶۰۰ تومانی قراضههای فولادی به معنی افزایش قیمت ماده اولیه تمام شده برای تولید فولاد و کمتر بودن
قیمت محصول نهایی نسبت به ماده اولیه برای تولیدکننده است.
با این حال و با تمام مشکلات اقتصادی که طی ماههای اخیر با صنعت کشور دست به گریبان شده است، شرکت فولاد خوزستان هنوز هم بیشازپیش به آینده امیدوار است. تحقق نزدیک به نیمی از فروش سال ۹۷ طی چهار ماه نخست سال شاهدی بر این مدعا است. طبق برنامهریزیهای صورت گرفته شرکت فولاد خوزستان طی سال ۹۷ باید ۲ میلیون تن فولاد صادراتی تولید کند که بیش از نیمی از آن را در چهار ماه نخست سال محقق کرده است.
در زمینه تولیدات داخلی نیز مقایسه تولید در دو ماه خرداد و تیر سال ۱۳۹۷ نشان میدهد که فولاد خوزستان با افزایش تولید محصولات به قصد مصارف داخلی، سعی در حمایت از مصرفکنندگان و صنایع پایین دست کشور دارد.
نمودار ۱ نشان میدهد که حجم تولید اسلب داخلی این شرکت طی خرداد ماه سال جاری بیش از ۴۴۳ هزار تن بوده است، اما در ماه بعد یعنی تیر ماه، با بیش از ۱۰۰ هزار تن افزایش درتولید، اسلب داخلی از مرز ۵۷۴ هزار تن عبور کرد. بلوم و بیلت داخلی نیز در خرداد ماه بیش از ۵۳۲ هزار تن بود که با رشد تقریبی ۲۰۰ هزار تنی در در پایان تیر ماه از ۷۰۰ هزار تن گذشت.
فولاد خوزستان در تیر ماه بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندله تولید کرده که نسبت به خرداد ۵۵۰ هزار تن افزایش داشته است.