بررسی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالای ایران طی نیمه نخست امسال نشان میدهد که با معامله چهار تن و ۳۳۴ کیلوگرم شمش طلا، حجم این معاملات ۲۸۰ درصد نسبت به ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ معادل یک تن و ۱۴۵ کیلوگرم افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از تسنیم، عملکرد ۶ ماهه معاملات گواهی سپرده شمش طلا نشان میدهد که از ابتدای سال تا ۳۱ شهریور ماه، چهار هزار و ۳۳۴ کیلوگرم شمش طلا معادل چهار تن و ۳۰۰ کیلوگرم شمش به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان در بورس کالای ایران معامله شده است.
بر اساس آمار معاملات، ۴۴۶ کیلوگرم شمش در فروردین ماه، ۷۵۵ کیلوگرم در اردیبهشت ماه، ۶۹۱ کیلوگرم در خرداد ماه، ۸۰۰ کیلوگرم در تیر ماه، یک هزار و هشت کیلوگرم در مرداد ماه و ۶۳۴ کیلوگرم شمش طلا در شهریور ماه معامله شده است.
همچنین رکورد ماهانه حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا از زمان راهاندازی این بازار تاکنون به مرداد ماه امسال با عبور حجم معاملات از یک تن اختصاص دارد.
جدول معاملات گواهی سپرده شمش طلا حاوی اعداد و ارقام ارزشمندی است که روند رو به رشد و اقبال بالای سرمایهگذاران و عرضهکنندگان نسبت به این بازار را نشان میدهد.
تعداد عرضهکنندگان طلا از پنج عرضهکننده در ابتدای راهاندازی بازار به ۱۴ عرضهکننده در زمان حال رسیده است. همچنین حجم معاملات از زمان راهاندازی بازار تاکنون بالغ بر ۸٫۵ تن بوده است که این حجم معادل وزن سکه تمام بهار آزادی، به بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه سکه میرسد.
حجم سپردهگذاری شمش طلا در خزانهها نیز به بیش از ۹ تن رسیده است و هماکنون بالغ بر ۶۰۰ هزار مشتری فعال در این بازار حضور دارند و ۸۰ صندوق سرمایهگذاری فعال در بازار نیز در این روند در حال مشارکت هستند.
همانطور که ذکر شد، حجم معاملات در ۶ ماهه امسال ۲۸۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است و جذب نقدینگی ۶۰ درصدی (۲۰٫۶ همت) از کل نقدینگی جذب شده از ابتدای راهاندازی بازار (۳۵٫۴ همت)، در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ به ثبت رسیده است.
به اعتقاد کارشناسان، دلیل استقبال معاملهگران از این بازار به دلیل وجود مزایای متعدد همچون سهولت در معاملات، نداشتن ریسکهای سنتی بازار فیزیکی طلا و امکان ورود به بازار طلا با مبلغی حدود ۵۰۰ هزار تومان است.
امروز هر فردی میتواند با حداقل سرمایه و از مسیر صندوقهای طلا و یا گواهی سپرده شمش طلا در این بازار جذاب سرمایهگذاری کند و دیگر ریسکهای سنتی و قدیمی سرمایهگذاری در بازار فیزیکی طلا همچون ریسک سرقت و نگهداری، کیفیت و عیار، مراجعه به بازار و … را نداشته باشد.
انتهای پیام//