مدیرعامل صنایع سیملاکی کردستان گفت: یک کشور زمانی میتواند در اقتصاد و صنعت جایگاه ویژهای داشته باشد که درهای بازارهای جهانی به روی تولیدکنندگان آن باز باشد؛ چراکه صادرات رقابت بین تولیدکنندگان را جهت ارتقای کیفیت محصول افزایش میدهد و موجب شناخته شدن صنعت آن کشور میشود. علاوهبراین، ارتباط با کشورهای پیشرفته صنعتی به مرور زمان موجب توسعه صنعتی کشور میشود.
سید رسول محمودی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: ما در صنایع سیملاکی کردستان علاوه بر سیملاکی، انواع سیم با سایزهای مختلف را تولید میکنیم. ظرفیت تولید مجموعه که در استان کردستان واقع است، بر اساس میزان سفارش مشتریان متغیر بوده و معمولا سالانه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تن محصول تولید میکنیم. برای تولید انواع سیم و کابل، آلومینیوم را از شرکت سیمکات تبریز و مس را از شرکتهای ملی صنایع مس ایران و دنیای مس کاشان خریداری میکنیم. لاک و روکش سیمها کاملا وارداتی بوده و از نمونههای داخلی استفاده نمیکنیم.
تامین عایق سیم و کابل دشوار شده است
مدیرعامـــل صنایـــع سیـــملاکی کردستـــان مطرح کرد: پیشتر، مــواد عایقــی مــورد نیــاز خود را از کشورهای اروپایی تامین میکردیم، اما با اعمال تحریمها، بسیاری از تولیدکنندگان اروپایی همکاری خود را با کارخانههای ایرانی قطع کردند و در حال حاضر، ما لاک و روکش سیم و کابل را از کشور کره جنوبی خریداری میکنیم. عایقهای کرهای از نظر کیفیت نسبت به نمونههای داخلی از استانداردهای بالایی برخوردار هستند و کیفیتهای لازم را دارند. برخی دیگر از عایقها از کشور چین وارد میشوند که آنها کیفیت و استانداردهای لازم را ندارند اما از لحاظ قیمتی ارزانتر از عایقهای کرهای هستند.
وی ادامه داد: در واردات لاک، علاوه بر تحریمها با مشکلاتی در نحوه پرداخت ارز به کشورهای تولیدکننده مواجه هستیم و باید چنــد برابر قیمت واقعی، لاک مصرفی خود را توســط واسطــهها تهیــه کنیــم. بــرای تولید سیملاکــی، عایقهـــای متفــاوتی نظیــر لاک، کپتــون، داگ لاس شیشه و کاغذ مورد استفاده قرار میگیرد که در این بین، استفاده از عایق کاغذی که در سیملاکی مسی با سطح مقطع تخت، کاربرد دارد، بیشتر مرسوم است؛ این نوع سیمها در ترانس تیرک برق مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای حضور در بازارهای جهانی
محمودی تصریح کرد: برای تولید یک محصول مرغوب تمام زنجیره درگیر است. در واقع، از نحوه خرید و نوع مواد اولیه گرفته تا نوع تجهیزات و بستهبندی، همگی بر کیفیت نهایی محصول تاثیر دارد. فروش صادراتی کارخانه نیز بر مرغوبیت سیملاکی موثر است؛ چراکـــه اگـــر درهـــای صــادرات بــاز باشد، تولیدکنندگـــان بــرای پیـــروزی در بازارهـــای جهانــی، تمام توان خود را به کار میگیرند تا محصولــی طبــق استانداردهــای تعییــن شده تولیــد و در این بازارها عرضه کننــد. در واقع، برای رشــد یک واحد تولیدی، باید میزان عرضه و تقاضا جریان داشته و چرخه تولید همواره در حال حرکت باشد.
مدیرعامـــل صنـــایع سیـــملاکی کردستـــان عنوان کــرد: در بحبوحه فشارهای اقتصادی، دولت نیز هیچ حمایتی از صنف تولیدکننده نمیکنــد و در مقابــل ما قرار گرفته است. مقوله تولیـــد در کشــورهـــای اروپایی در صدر توجه دولتها بوده و رشد اقتصادی آنها در گــروی تولیـــد و فعالیــت کارخانههــا تعریــف میشـــود، امـــا در کشــوری همچون ایران با وجــود منــابع طبیعی بسیــار، این موضوع به حاشیه کشیده شــده اســـت. عمــده مشتریان صنعت سیملاکی، صنایعی همچون تولیدیهای الکتروموتور به ویژه ترانسفورماتورها و خطوط انتقال برق هستند که مشکلات موجود دامن آنها را نیــز گرفتــه و موجب کاهش چشمگیر تقاضــا برای سیملاکی نیز شده و در چنین شرایطــی کــه بـــازار داخلــی با رکــود جــدی مواجــــه اســـت، صـــادرات محصـــول توجیـــه اقتصادی ندارد.
وی در رابطه با مشکلات موجود در صنعت سیملاکی، گفت: پیش از شیوع ویروس کرونا، وضعیت اقتصادی نامطلوب بود و تولید ملی روزهای بدی را سپری میکرد که با ورود این ویروس ناشناختــه، اوضــاع کارخانههـــا در وضعیت بدتری قرار گرفت و میتوان گفت که بیش از نیمی از واحدهای تولیدی تعطیل شده است. روابط کشور باید به سمتی برود که درهای صادرات به روی تولیدکنندهها باز شود و با ایجاد پل ارتباطی با سایر کشورها، اقتصاد مملکت به سمت رشد و توسعه هدایت شود. تا زمانی که صادرات به همین شکل باشد، اقتصــاد کوچکترین تغییــر مثبتی نخواهد داشــت. در ایــن بیـــن، بسیــاری از کشــورها محصولاتی تولید میکنند که به مصرف داخلی نمیرسد و تمام آن را صادر میکنند.
تولید سیملاکی با هادی آلومینیومی اقتصادی است
محمـــودی بیــان کـــرد: ماشیـــــنآلات و دستگاههــای اروپایی از کیفیت برتری نسب به نمونــههای مشابه چینی برخوردار اســـت، امــا بـــه دلیـــل مسائـــل مالـــی کمتــر تولیدکنندهای میتواند این نوع ماشینآلات را تهیه کند و ترجیح میدهد از تجهیزات چینی استفاده کنند. ما نیز از این موضوع مستثنی نیستیم و اغلب دستگاههای کارخانه حاصل طراحی و ساخت مهندسان ایرانی بوده و بعضی از تجهیزات نیز چینی هستند. متاسفانه در کشور به تولید اهمیت خاصی داده نمیشود و با این میزان تسهیلات و بهرههای بانکی، هیچ تولیدکننـــدهای در شرایـــط نابسامــان کنـــونی نمیتواند قامت راست کند و همچون گذشته در عرصه تولید خوش بدرخشد.
مدیرعامل صنایع سیملاکی کردستان در پایان مطرح کرد: ما چشمانداز روشنی را برای مجموعه سیملاکی کردستان متصور هستیم و برای تحقق این امر، محصولات تولیدی خود را گستــرش دادیـــم و سیمهــای لاکی با هادی آلومینیومی را نیز به سبد تولیـدات خود اضافه کردهایم. این نوع سیملاکـی بـــه مـــواد اولیــه کمتــری نیـــاز دارد و به دلیــل اینکـــه قیمت آلومینیوم نسبت به مس کمتر است، قیمت پایینتری نسبت به نمونههای مشابه مسی دارد. برای سیملاکی مسی و آلومینیومی با ویژگی رسانایی یکسان و مقدار تولید ثابت، به ۲٫۵ کیلوگرم مس و یک کیلوگرم آلومینیوم نیاز است و این گواه بر اقتصادی بودن آلومینیوم و تعدیل هزینههای مجموعه است.