قیمت طلا روز جمعه ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ به دلیل برداشت سود سرمایهگذاران، بیش از یک درصد کاهش یافت اما همچنان در مسیر هفتمین افزایش هفتگی متوالی قرار دارد. این روند صعودی عمدتا تحت تاثیر نگرانیها از جنگ تجاری جهانی پس از اصرار دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بر اعمال تعرفههای متقابل بر واردات است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، قیمت هر اونس طلای نقدی روز گذشته با کاهش ۱.۶ درصدی، به دو هزار و ۸۸۲ دلار و ۹۹ سنت رسید اما همچنان افزایش ۰.۸ درصدی در طول هفته را ثبت کرد. این فلز گرانبها روز سهشنبه ۲۳ بهمن ماه به رکورد تاریخی دو هزار و ۹۴۲ دلار و ۷۰ سنت دست یافته بود.
پیتر گرانت، معاون و استراتژیست ارشد فلزات در شرکت زینر متالز در این خصوص اظهار داشت: عوامل تکنیکال در این افت قیمت نقش دارند. عدم توانایی طلا در عبور از سقف تاریخی روز سهشنبه، احتمال شکلگیری الگوی دو قله را مطرح کرده و همین مسئله منجر به برداشت سود پیش از تعطیلات آخر هفته شده است.
با این حال، روند کلی بازار همچنان صعودی ارزیابی میشود. الکس ابکاریان، مدیر ارشد عملیات در شرکت الجینس گلد معتقد است که این روند افزایشی تحت تاثیر عواملی چون سیاستهای تجاری، تورم زمینهای و تضعیف دلار آمریکا ادامه دارد.
وی همچنین به افزایش تمایل سرمایهگذاران برای جایگزینی داراییهای کاغذی با طلای فیزیکی اشاره کرد که موجب تقویت این روند شده است.
روز پنجشنبه ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۳، دونالد ترامپ از تیم اقتصادی خود خواست تا برنامهای برای اعمال تعرفههای متقابل بر کالاهای وارداتی از کشورهایی که بر محصولات آمریکایی مالیات وضع میکنند، تدوین کند.
این اقدام میتواند تاثیر تورمی داشته باشد و در نتیجه، تقاضا برای طلا به عنوان دارایی امن را افزایش دهد. طلا به طور سنتی به عنوان پوششی در برابر تورم و نوسانات ژئوپلیتیکی شناخته میشود.
در همین حال، آمارهای اقتصادی نشان میدهد که فروش خردهفروشی در آمریکا طی ماه ژانویه ۲۰۲۵ با بیشترین کاهش در نزدیک به دو سال اخیر روبهرو شده است. این افت میتواند نشانهای از کاهش سرعت رشد اقتصادی در سه ماهه نخست سال باشد.
با این حال، معاملهگران انتظار دارند که فدرال رزرو به دلیل نگرانی از تورم بالا، حداقل تا ماه سپتامبر سال جاری میلادی نرخ بهره را کاهش ندهد. از سوی دیگر، کاهش تعداد درخواستهای بیمه بیکاری، نشاندهنده تداوم استحکام بازار کار در آمریکاست.
وضعیت سایر فلزات گرانبها
در بازار سایر فلزات گرانبها نقره با کاهش ۰.۳ درصدی، به ۳۲ دلار و ۲۷ سنت در هر اونس رسید اما در جریان معاملات روز گذشته به بالاترین سطح خود از روز ۳۱ اکتبر ۲۰۲۴ دست یافته بود.
ابکاریان در این زمینه اظهار داشت: ما شاهد افزایش تقاضای سالانه برای نقره هستیم؛ در حالی که عرضه کاهش یافته است. علاوهبراین، افزایش جزئی قیمت طلا باعث شده است سرمایهگذاران خرد به سمت نقره که گزینهای مقرونبهصرفهتر است، گرایش پیدا کنند.
پلاتین نیز با کاهش ۱ درصدی، به ۹۸۵ دلار و چهار سنت و پالادیوم با افت ۱.۱ درصدی، به ۹۸۲دلار و ۹۰ سنت رسید. با این وجود، هر سه فلز همچنان در مسیر رشد هفتگی قرار دارند.
انتهای پیام//