پس از کشوقوسهای فراوان، سرانجام آهناسفنجی نیز از ابتدای سال ۱۳۹۷ در بورس کالا توسط برخی از تولیدکنندگان این ماده اولیه صنعت فولاد عرضه شد و مورد استقبال کم نظیر متقاضیان قرار گرفت؛ بهطوری که در مقابل ۳۰ هزار تن عرضه، ۱۱۳ هزار تن تقاضا وجود داشت. این موضوع نشان میدهد که صنعت فولاد کشور نیاز مبرمی به مواد اولیه جهت تکمیل زنجیره دارد.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، خواسته اهالی صنعت فولاد کشور در سالهای گذشته این بوده که تمامی زنجیره این صنعت در بورس کالا عرضه شوند. به نظر میرسد که تقریبا بخش عمده صنایع پاییندستی یعنی محصولات نهایی فولادی مانند محصولات تخت و طویل و فولاد میانی مانند بلوم، بیلت و تختال در بورس کالا عرضه میشوند.
این در حالی است که بخش بالادستی یعنی کنسانتره، گندله و آهناسفنجی هنوز به بورس کالا راه پیدا نکرده بود. از ابتدای سال جاری مسیر پذیرش محصولات بالادستی صنعت فولاد نیز تسهیل شد و آهناسفنجی توسط برخی از شرکتهای تولیدکننده در بورس کالا عرضه شد.
ضمن اینکه برخی دیگر از شرکتها نیز برای عرضه آهن اسفنجی اعالم آمادگی کردند و درخواست آنها نیز برای عرضه این ماده اولیه صنعت فولاد در بورس کالا مورد پذیرش قرار گرفت.
ابتدای سال ۱۳۹۷، بالغ بر ۳۰ هزار تن آهناسفنجی در بورس کالا عرضه شد که در مقابل آن ۱۱۳ هزار تن تقاضا وجود داشت. در نهایت نیز ۲۵ هزار تن از آهناسفنجی عرضه شده مورد معامله قرار گرفت و به فروش رفت.
دو شرکت فولاد سیرجان ایرانیان متعلق به هلدینگ میدکو و شرکت جهان فولاد سیرجان عرضهکننده آهناسفنجی در بورس کالا بودند که هر یک به میزان ۱۵ هزار تن در بورس کالا عرضه کردند و در این میان فولاد سیرجان ایرانیان در یک نوبت نتوانست عرضه ۵ هزار تنی خود را به فروش برساند.
تقاضای بسیار بالا در مورد آهناسفنجی نشان میدهد که صنعت فولاد کشور تشنه مواد اولیه برای پرکردن ظرفیتهای خالی خود است و در صورتی که مواد اولیه به میزان کافی در کشور تولید شود و در اختیار صنایع پایی ندستی قرار گیرد، این صنایع حتی حاضر به رقابت برای خرید مواد اولیه نیز هستند.