معاون معدن و صنایع معدنی سازمان صمت استان آذربایجانغربی گفت: طرح توسعه ۴۰ هکتاری بزرگترین معدن طلای خاورمیانه (معدن طلای «زرشوران» تکاب) آغاز شده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، پریسا عابدپور اظهــــار کـــرد: طـــی سالهـــای قبــل، عملیات معـــدنی و احــداث واحـــد فـــرآوری طـــلا در مساحـت یکصــد هکتـــار از معـــدن طـــلای «زرشوران» تکاب شروع شده بود که هماکنون طرح توسعه ۴۰ هکتاری به این میزان افزوده شده است.
وی با اشاره به دیگر اقدامات صورت گرفته در معـدن طلای زرشـوران تکــاب اضافــه کــرد: بهینهسازی، سیستمهای فرآوری کارخانه با تمرکز روی افزایش راندمان، انجام مهندسی معکوس و ساخت تمامی قطعات و تجهیزات کارخانه، بررسی و امکانسنجی استحصـال فلزات همراه (آنتیموان و تیتانیوم)، همکاری با مراکز آموزش عالـــی جهــت انجــام پروژههـای دانشجــویی، امکانسنجــی انجــام مطالعـات جداســـازی و استحصال آرسنیک و برنامه ایجاد مرکز تحقیقات و مطالعات طلای کشور از آن جمله است.
معاون معدن و صنایع معدنی سازمان صمت آذربایجانغربی، افزود: معدن طلای زرشوران تکاب، بزرگترین معدن طلای خاورمیانه به شمار میرود که ۳۰ درصد از ذخایر طلای کشور در آن نهفته است و در حال حاضر حدود ۷۰۰ نفر در این معدن و کارخانه طلای آن مشغول به کار هستند.
عابدپور یادآور شد: مرحله نخست طرح ساخت کارخانه فرآوری و استحصال طلای زرشــوران، بـــا سرمایـــهگذاری حـــدود دو هـــزار میلیاردریال و ظرفیت اسمی تولید سالانه سه تن طلا در آبان سال ۱۳۹۳ به بهرهبرداری رسید.
وی در خصوص وضعیت معادن استان نیز اظهار داشت: هماکنون ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور شناسایی شده است که از این تعداد، ۵۱ نوع در آذربایجانغربی در مرحله اکتشاف و بهرهبرداری قرار دارد و شامل انواع سنگهای زینتی، طلا، چیتان، باریت، سیلیس و پوکه معدنی است.
معاون معدن و صنایع معدنی سازمان صمت آذربایجانغربی عنوان کرد: در آذربایجانغربی ۴۶۹ معدن فعال وجود دارد و پنجهزار و ۲۷۰ نفر نیز بهصورت مستقیم در معادن آن مشغول بهفعالیت هستند.
عابدپـــور با بیـــان اینکــه ذخیـره معــادن استان بیش از ۱۶ هــزار تن برآورد شده است، ادامـــه داد: تاکنــون بیــش از ســه هــزار و ۵۵۰میلیارد ریال در معادن آذربایجانغربی هزینه شده است.
معدن طلای زرشوران در کنار روستایی به همین نام در شهرستان تکاب در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است و با ۱۱۰ تن ذخیره طلای خالص، بالاترین ظرفیت تولید طلا در کشور را دارد.
کارخانه تولید طلای زرشوران نیز که در جوار این معدن ساخته شده، بزرگترین واحد تولید طلا در کشور است.
بر اساس گزارشی از ایرنا، شهرستان تکاب به خاطر دارا بودن دو معدن بزرگ طلا در مناطق آغدره و زرشوران، به عنوان قطب تولید طلا در کشور شناخته میشود.
محدوده معادن آذربایجانغربی تحت پوشش ســـه زون از زونهـــای بیســتگـانه اکتشـاف سیستماتیک کشور شامل «اشنویه-خوی»، «مریوان-مهاباد» و «شاهیندژ-ماهنشان» قرار گرفته است.