علیرضا راگردی کاشانی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، با اشاره به شدت رقابت در بازار شینه و تسمه، اظهار داشت: مصرف تسمهها محدود است و بازار قابل دسترسی دارد. در ایران علاوه بر مجموعه ما دو شرکت دیگر نیز این محصولات را تولید میکنند. شرکت شهید باهنر از برندهای مطرح و قدیمیتر در این زمینه، عموما بهطور مستقیم با شرکتهای تولید کننده تابلو برق همکاری میکند و بخش زیادی از تولید بازار را در دست دارد. البته ما با صنایع مس شهید باهنر به جای رقابت، بیشتر تعامل داریم. شرکت مسبار کاوه نیز دیگر تولیدکننده تسمه مسی است. ظرفیت تولید ما حدودا ۱۰۰ تن در ماه و نیاز بازار ۲۵۰ تن در ماه است و ما سهم نسبتا خوبی از این بازار داریم.
وی با اشاره به معضلات تولید و مصرف، اذعان کرد: اخیرا به دلیل افزایش سرسامآور هزینههای تولید و نوسانات قیمت مواد اولیه و لوازم یدکی که ناشی از نوسانات نرخ ارز است، ادامه تولید برای ما بسیار دشوار شده است. این معضلات در یک سال گذشته برای هر تولیدکنندهای پیش آمده و چون فعالیت تولیدکنندگان به صورت زنجیروار به یکدیگر وابسته است، مشکلات شغلی انواع تولیدکنندگان بر یکدیگر تاثیر میگذارد. مطمئنا وضعیت صنایع در دوماه ابتدای سال جاری از کل سال ۹۷ نیز بدتر بوده است.
مدیر عامل شرکت ماهان مس اضافه کرد: در رقابت با کشورهای دیگر وضعیت تولید شینه در ایران دارای جایگاه خوبی است. در تمام کشورهای دنیا کیفیت مواد اولیه معمولا یکی است و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. عمده ماده اولیه مورد استفاده در شرکت ما کاتد است که ما کاتد را از بورس تهیه میکنیم و از این بابت مشکل خاصی نداریم.
کاشانی درباره تاثیر تکنولوژی بر کیفیت تولیدتسمههای مسی، توضیح داد: تکنولوژی در این صنعت بسیار تاثیرگذار است. سهم خوبی که در حال حاضر از بازار داریم نیز نشات گرفته از تکنولوژی تولید ما است، در غیر این صورت بازار با هیچ تولیدکنندهای شوخی ندارد و اگر هر تولیدکنندهای محصول بیکیفیت تولید کند، بهسرعت از بازار حذف میشود. تکنولوژی مورد استفاده در شرکت ما تکنولوژی کشور ایتالیا است.
این مدیر عامل با اشاره به راهکارهای در نظر گرفته برای حل معضلات منتج شده از تحریمها، گفت: پس از تحریمها برای خدمات پس از فروش دستگاهها با چالشهای بسیاری روبرو شدیم اما برای حل آن، دستگاهها را بر اساس تکنیک بومیسازی و مهندسی معکوس کردیم و به نتایج خوبی نیز رسیدیم. با چند شرکت دانشپژوه همکاری میکنیم و همواره با تکیه بر بخش تحقیق و توسعه، سعی داریم تا با فناوریهای روز دنیا پیش برویم. فرآیند تولید ما تکنولوژی کستینگ مدرن است که ضایعات تولید را کاهش و رسانایی محصولات را افزایش میدهد.
کاشانی با مقایسه محصولات این شرکت با محصولات تولیدی واحدهای غیر استاندارد، بیان کرد: برخی از کارگاههای کوچک با استفاده از اکستروژن معمولی، تسمه تولید میکنند که کیفیت لازم را ندارد و از روی ظاهر نیز میتوان این تسمهها را تشخیص داد؛ رنگ آنها کدر است و با ریختهگری به شکل سنتی تولید شدهاند. شینههای ما به دلیل اینکه اکسیژنگیری شدهاند براقتر و کالیبره شده هستند. ما دارای بخشهایی هستیم که واحدهای متفرقه فاقد آن هستند. با استفاده از تکنولوژیهای هوشمند، تعداد کارگران را به یک چهارم تقلیل دادیم. در ریختهگری سنتی کارگران مستقیم با کوره درارتباط هستند به همین دلیل دارای ریسک کاری زیاد بوده و برای کارگران خطرآفرین است. در تکنولوژی مورد استفاده ما، تماس کارگر با کوره نسبت به روش سنتی بسیار کمتر است به همین دلیل از نظر ایمنی کار، صنعت ما صنعتی ایمن است.
وی درباره کاربرد محصولات تولیدشده در شرکت ماهان مس، عنوان کرد: میلگرد معمولا برای تولید ارت یا مصارف برقی بهکار میرود. در واقع شینه و میلگرد هر دو در لوازم الکتریکی استفاده میشوند که نیاز به هدایت الکتریکی بالایی دارند. هرواحدی که نیازمند یک رسانای قوی باشد از مشتریان صنف ما محسوب میشود. بیشتر مصارف محصولاتی که ما تولید میکنیم در صنایع تولیدی تابلو برق است، جدای این، از باسبار در راهآهن و مترو نیز استفاده میشود.
مدیر عامل شرکت ماهان مس با پیشبینی آینده این صنعت و برنامههای درنظر گرفته برای این شرکت، بیان کرد: من همیشه خوشبینانه نگاه میکنم و از نظر من آینده روشنی در انتظار این صنعت است. احتمالا در آینده به سمت تولید ورق نیز برویم اما فعلا در این خصوص، زمان مشخصی تعیین نکردهایم. در مقایسه با تولید ورق فرآیند تولید تسمه زمانبر و نیازمند امکانات بیشتری است. قصد داریم تسمههای برنجی نیز تولید کنیم. تسمههای برنجی در ایران بسیار پرکاربرد است و عموما در بخشهایی مانند شیرآلات و لوسترسازی استفاده میشود. غیر از شرکت مس شهید باهنر دیگر تولیدکنندگان به دستگاههای جدید مجهز نیستند و آلیاژسازی را به شکل سنتی انجام میدهند.
کاشانی در خصوص تامین مواد اولیه، اظهار کرد: هر موقعی که نتوانیم کاتد بخریم از بازار ضایعات تامین کرده و از این طریق نیاز خود را برطرف میکنیم؛ قراضههای کابلی قرمز را از ضایعات فروشها میگیریم و با آنها تسمه تولید میکنیم. برای تولید تسمه نمیتوان از هر ضایعاتی استفاده کرد.