مدیرعامل شرکت ذوب و نورد تبریز گفت: در حالی که بسیاری از کشورها قوانین سختگیرانهای برای حمایت از تولیدکننده و ایجاد ارزش افزوده بیشتر، وضع میکنند اما در کشور ما نه تنها حمایت قانونی در خصوص تامین مواد اولیه صورت نمیگیرد، بلکه با وضع قوانین کارشناسی نشده، هزینههای گزافی برای تامین نهادههای تولید مانند انرژی، به تولیدکنندگان تحمیل میشود.
مهدی باقری در گفتوگر با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: تقریبا اکثر کشورهای دنیا گرفتار بیماری کرونا شدهاند و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل صنعت فولاد کشور با چالشهای زیادی دست و پنجه نرم میکند.
وی افزود: هزینه نهادههای تولید مانند انرژی، حملونقل، بیمه و دستمزد و… افزایش یافته است. همچنین قیمت فروسیلیس به عنوان یک ماده اولیه با منشا خارجی افزایش یافته و در عین حال واردات و انتقال آن به کشور دشوار شده است. در کنار آن، واردات قطعات و تجهیزات نیز تقریبا قابل انجام نیست و این موضوعات بر بازار فولاد تاثیر منفی گذاشته است.
تولیدکننده زیر چتر حمایت دولت نیست
مدیرعامل شرکت ذوب و نورد شمس تبریز مطرح کرد: نکته مهم آن است که تامین نهادههای تولید مانند انرژی به عهده دولت است اما اقدام مناسبی در این باره صورت نمیگیرد. به طور مثال، در نیمه دوم سال اعلام میشود که قیمت انرژی افزایش مییابد، سپس این افزایش قیمت را عطف به ماسبق میکنند و به این ترتیب تولیدکننده باید هزینه اضافی نهادهای را که پیش از این پرداخت کرده بود، مجددا پرداخت کند.
باقری با ذکر مثالی در مورد این قانون، اظهار کرد: از شرکت ما با قانون عطف به ماسبق قبض گاز، ۸۰ میلیون تومان هزینه اضافی دریافت شد. در حالی که در هیچ کشوری چنین سیاستی دیده نمیشود.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات فولادسازیهای کوچک و متوسط، کمبود و گرانی مواد اولیه است. در حال حاضر عمده تولید آهن اسفنجی کشور تحت مدیریت شرکتهای وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو قرار دارد؛ با این حال، هیچ تصمیمی برای کاهش قیمت مواد اولیه مشاهده نمیشود و برخی از واحدهای دولتی اقدام به خامفروشی مواد آهندار میکنند. این در شرایطی است که تولیدکنندگان بخش خصوصی به تامین مواد اولیه نیاز دارند و دولت میتواند مواد آهندار خام را به تولیدکنندگان اختصاص دهد تا محصولات با ارزش افزوده بالاتر تولید شود؛ اما درواقع، دولت به تولیدکنندگان بخش خصوصی این مواد را گران میفروشد.
قصد نوسازی یک کوره القایی را داریم
مدیرعامل شرکت ذوب و نورد شمس تبریز در خصوص فعالیتهای این شرکت، عنوان کرد: شرکت ما ۱۰ هزار تن ظرفیت تولید شمش و میلگرد دارد که تولید شمش به صورت القایی انجام میشود. در سال گذشته نتوانستیم به اهداف و ظرفیت تولید مطلوب دست یابیم، هر چند که بخشی از اهداف محقق شدند البته اعضای هیئت مدیره شرکت و معاونان با تمام توان در مدیریت شرکت بدون هیچ چشمداشتی سعی در رسیدن به اهداف کردند و توانستند به امور تولید کارخانهها سامان ببخشند. با این حال، ۴۰ تا ۵۰ درصد از ظرفیت اسمی شرکت در سال گذشته عملیاتی شد.
باقری خاطرنشان کرد: گرید شمش فولاد تولیدی شرکت ما ۳SP بوده که عمده تولیدکنندگان شمش به روش القایی این محصول را تولید میکنند. شمش تولیدی واحد ذوب به بخش نورد انتقال مییابد و میلگردهایی با سایز ۱۴، ۱۶ و ۱۸ میلیمتر تولید میشوند. عمده محصولات شرکت ما یعنی میلگرد، تنها در بازار داخلی به فروش میرود.
وی با اشاره به دشواریهای صادرات در شرایط کنونی، بیان کرد: برخی از بازرگانانی که توان مالی و اقتصادی بالا دارند، صادرات را انجام میدهند زیرا صادرات امری زمانبر بوده و ممکن است بازگشت ارز حاصل از صادرات چند ماه به طول انجامد. شرکت ما توان انتظار برای دریافت ارز حاصل از صادرات را ندارد زیرا در شرکت ما باید نقدینگی به صورت روزانه در جریان باشد تا بتوانیم به تامین مواد اولیه و پرداخت هزینههای جاری بپردازیم.
مدیرعامل شرکت ذوب و نورد شمس تبریز در مورد برنامه سال جاری شرکت ذوب و نورد شمس تبریز، مطرح کرد: ظرفیت تولید کورههای واحد ذوب شرکت ما نسبتا پایین است و در سال جاری در نظر داریم ظرفیت آنها را افزایش دهیم و کورههای جدیدی را سفارش دادهایم. گفتنی است که کورههای شرکت ما یورکدار نیست و سیستم نسبتا قدیمی دارد. با این حال، کورههای القایی یورکدار، سیستم پیشرفتهتری دارند؛ به طوری که سرعت ذوب در آنها نسبت به سایر کورهها بیشتر بوده و هدررفت انرژی کمتری دارند. در سال جاری قصد داریم یکی از کورههای واحد ذوب را یورکدار کنیم.
انتهای پیام//