معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به رقابت محصولات داخلی با کالاهای غیرمجاز و افت قدرت خرید مردم، تولیدکنندگان به دنبال کاهش قیمت تمام شده هستند و از تیر ماه سال گذشته تاکنون مجوزی برای افزایش قیمت صادر نشده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایسنا، محمدمهدی برادران با بیان اینکه در ابتدای هر سال با حضور کارگروه ملی صنعت لوازم خانگی و استعلام از واحدهای زیرمجموعه وزارت صمت برنامه تولید سال تنظیم میشود، عنوان کرد: در پایان سال گذشته بازار لوازم خانگی، شرایط آرامی داشت و بخش زیادی هم به صورت اعتباری به مردم عرضه شد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته امکان تولید یخچال سایدبایساید در کشور نبود اما در حال حاضر جزو ۱۰ تولیدکننده این محصول در سطح جهان هستیم، تصریح کرد: در برخی گروههای کالایی مثل کولر گازی، ماشین ظرفشویی، ماکروویو و لوازم خانگی کوچک نیز یا تولید محدود بود یا تولید نداشتیم اما در حال حاضر جهشهای چند برابری در تولید این گروههای کالایی داشته و عمق تولید نیز بیشتر شده است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اخیرا از تولید ورق مس به لوله مسی رسیدیم که یکی از مواد اولیه تولید کولر گازی است، اظهار داشت: امسال برای تولید ۲۰ میلیون انواع لوازم خانگی بزرگ و کوچک در کشور هدفگذاری شده است؛ در حالی که طی سال ۱۴۰۲، کل تولید لوازم خانگی در کشور به ۱۷ میلیون دستگاه رسید.
برادران با بیان اینکه بانک مرکزی نیز برای تامین ارز این میزان تولید لوازم خانگی اعلام آمادگی کرده است، مطرح کرد: البته سرانه مصرف ارز بر اساس بخشنامه کاهش یافته است تا تولیدکنندگان الزام پیدا کنند علاوه بر رشد کمی، به دنبال داخلیسازی و کاهش ارزبری باشند.
وی در ادامه با اشاره به برنامهریزی برای صادرات در صورت تولید ۲۰ میلیون دستگاه لوازم خانگی در کشور، یادآور شد: نیاز کشور بسته به گروههای کالایی تفاوت دارد؛ برای مثال در حوزه تلویزیون، تولید کشور در سال گذشته دو میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه بود اما همچنان عدد قابلتوجهی یعنی حدود ۹۰۰ هزار تلویزیون به صورت غیرمجاز وارد کشور شده است. این وضعیت نشان میدهد که همچنان نیاز کشور بیش از تولید است و یا هنوز نتوانستیم سطح انتظار بخشی از مشتریان را تامین کنیم.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش قیمت لوازم خانگی، گفت: از تیر ماه سال گذشته تاکنون مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی صادر نشده است. با توجه به اینکه بانک مرکزی ارز را در اختیار تولیدکنندگان قرار میدهد، انتظار داریم آنها ثبات بازار را حفظ کنند؛ البته تولیدکنندگان نیز ناچارند با کالای غیرمجاز رقابت کنند و سطح درآمد مردم هم بهگونهای نیست که بتوانند قیمتهای بالا را پرداخت کنند؛ همچنین خود تولیدکنندگان نیز مایل هستند که افزایش قیمت بیرویه نداشته باشند و بنابراین بیشتر به دنبال کاهش قیمت تمام شده هستند.
به گفته این مقام مسئول، در صورت حل برخی از چالشها با صنایع بالادست، میتوان آرامش بازار را حفظ کرد. برنامه وزارت صمت نیز در سال جاری این است که صنایع بالادست آرامش بازار را بر هم نریزند.
انتهای پیام//