علی اجل لوییان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: حدودا از هشت ماه پیش دولت قوانین جدیدی را برای واردات وضع کرد، پس از تصویب و اجرایی شدن بخشنامههای مختلف اوضاع واردات لاک متشنج شد، درواقع الان بهدلیل کیفیت پایین لاک داخلی و همچنین شرایط سخت واردات این محصول، تامین مواد اولیه به یک چالش بزرگ تبدیل شده است. حتی در تامین مس نیز مشکلاتی داریم.
وی ادامه داد: جدیدا شرکتی در داخل ایران اقدام به تولید لاک کرده است که هم از لحاظ تنوع بسیار ضعیف عمل کرده و هم از نظر مرغوبیت نیز محصول بیکیفیتی تولید میکند. لاک تولیدی این شرکت اصلا مرغوب نبوده و قابل استفاده برای روکش سیم نیست و هیچیک از تولیدکنندگان سیملاکی از لاک شرکت مذکور نمیتوانند استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت اسپادان سیمبافت با بیان اینکه سامانه «بهینیاب» بر اساس پروانه بهرهبرداری مس را سهمیهبندی میکرد، عنوان کرد: سهمیهبندی مس نیز چارهگشا نبود و حتی میتوان گفت بهدلیل واقعی نبودن میزان تولید، تخصیص سهمیه نیز دردی از تولیدکنندگان دوا نکرد. اشکال این نوع سهمیهبندی، تخصیص مس براساس ظرفیت تولید ثبتی در پروانه اخذ شده برای فعالیت است، مقدار واقعی تولید در این پروانهها مشخص نیست. برخی سودجویان براساس سهمیه مس دریافت و اقدام به فروش آن به دو برابر قیمت در بازار آزاد میکردند، در صورتی که به بعضی از تولیدکنندگان واقعی سهمیه تعلق نگرفت.
اجل لوییان با بیان اینکه ما سالانه ۴۵۰ تن سیملاکی از سایز ۰۲۵ تا ۱٫۴۰ تولید میکنیم، گفت: به جز مشکلات تامین مواد اولیه یکی دیگر از مشکلات ما نوسانات نرخ دلار است که سبب شده تا بازار سیملاکی نیز ثبات قیمتی نداشته باشد. امسال بهدلیل مشکلات عنوان شده وضعیت تولید و فروش سیملاکی بسیار بد بوده است.