• امروز : یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
مدیرعامل شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه مطرح کرد:

لزوم حرکت به سمت انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر

  • کد خبر : 37134
  • 07 دی 1402 - 7:51
لزوم حرکت به سمت انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر
مدیرعامل شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه گفت: یکی از اهداف بلند هلدینگ پویا انرژی به عنوان بازوی اجرایی «ومعادن» در حوزه انرژی، تبدیل نیروگاه‌های گازی سمنان به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی است.

مدیرعامل شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه گفت: یکی از اهداف بلند هلدینگ پویا انرژی به عنوان بازوی اجرایی «ومعادن» در حوزه انرژی، تبدیل نیروگاه‌های گازی سمنان به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، عباس علی‌آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی از پروژه بخار نیروگاه سمنان بازدید به عمل آورد تا در جریان آخرین مراحل آن قرار گیرد. شرکت پویا انرژی به عنوان بازوی اجرایی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در ایجاد نیروگاه‌هایی برای واحد‌های صنعتی پیشگام شده است.

محمد زمان جلویان بیان کرد: شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در دو واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی مجموعا ۳۶۶ مگاوات افزون بر ۸۶ میلیون یورو سرمایه‌گذاری کرده و طی یک سال آن‌ها را وارد مدار کرده است.

وی درباره مکانیسم نیروگاه‌های گازی توضیحات بیشتری ارائه داد و گفت: در نیروگاه‌های گازی یا سیکل باز، حرارت خروجی این توربین‌ها وارد هوا شده و مورد استفاده قرار نمی‌گیرد اما اگر ما بتوانیم از حرارت خروجی توربین‌ها استفاده کرده و این حرارت را وارد یک دیگ بخار کنیم، قادر به تولید بخار در یک سیکل بسته خواهیم شد که می‌تواند تولید انرژی کند؛ بنابراین با سرمایه‌گذاری حدود ۱۵۰ میلیون یورو، بدون استفاده از سوخت می‌توانیم یک واحد ۱۶۰ تا ۱۷۰ مگاواتی را وارد مدار کنیم.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم نیروگاه سمنان را با احداث دو واحد بخار بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ مگاوات با هزینه هر یک ۱۵۰ میلیون یورو، در جمع ۳۰۰ میلیون یورو به نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان ۵۴ درصد تبدیل کنیم. راندمان نیروگاه‌های گازی حدودا بین ۳۴ تا ۳۶ درصد است که راندمان بالایی به شمار نمی‌رود؛ بنابراین اگر بخواهیم از سوخت‌های فسیلی و حامل‌های انرژی بهره بیشتری ببریم، باید راندمان خود را بالا برده که یکی از روش‌های افزایش راندمان در نیروگاه‌های گازی، تبدیل آن‌ها به سیکل ترکیبی است و از حرارت خروجی اگزوز توربین‌های گازی، برای تولید بخار در نیروگاه‌های بخار استفاده می‌شود. در عمل این نیروگاه به نیروگاه سبز نزدیک‌تر بوده و در این سیستم نیز می‌توانیم ادعا کنیم که بخش بخار این نیروگاه سبز است. این پروژه کاملا محیط زیست‌محور یا دوستدار محیط‌ زیست است و در راستای صرفه‌جویی در منابع فسیلی به کاهش آلایندگی محیط زیست کمک می‌کند.

مدیرعامل شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه عنوان کرد: در عین حال که ایران جزو بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های گاز جهان است، مصرف‌کننده بزرگی هم به شمار می‌رود؛ از این‌ رو در زمستان با محدودیت سوخت گاز روبه‌رو می‌شویم. یکی از راهکار‌هایی که می‌تواند سبب صرفه‌جویی در سوخت‌های فسیلی شود، این است که واحد‌های گازی به واحد‌های سیکل ترکیبی تبدیل شوند و این اتفاق در مجموعه پویا انرژی در حال پیگیری است.

جلویان در پاسخ به این پرسش که اگر با چالش گاز روبه‌رو شوید، آیا به سمت مصرف مازوت حرکت خواهید کرد، گفت: سوخت اصلی نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، گاز و سوخت پشتیبان آن‌ها گازوئیل است. در نیروگاه‌های بخار سنتی مثل نیروگاه نکا، نیروگاه شهید منتظری و بخشی از نیروگاه شهید رجایی می‌توانند از مازوت استفاده کنند اما سوخت اصلی نیروگاه سیکل ترکیبی گاز است.

وی در ادامه درباره بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: با توجه به اینکه حوزه تخصصی وزیر صمت، حوزه انرژی بوده است و وی سال‌ها در صنعت برق و وزارت نیرو پست‌های کلیدی داشته و شناخت عمیقی از این صنعت دارند، از این‌ رو ضمن بازدید از پروژه از آن بسیار استقبال کردند اما رهنمود‌هایی نیز برای تسریع در پروژه و انعقاد قرارداد داشتند. امیدواریم قبل از پایان سال فاز اجرایی پروژه بخار سمنان آغاز شود و وزیر صمت نیز بر این موضوع تاکید کردند. تمام تلاش ما این است که بتوانیم تا بهمن یا اسفند ماه سال‌ جاری آن را اجرایی کنیم؛ برنامه زمانی اجرای پروژه بخش بخار نیروگاه، ۳۲ ماه زمان نیاز دارد که امیدواریم با تامین عمده منابع مالی که از درآمد‌های ماست، این پروژه پیش برود.

مدیرعامل شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه در پاسخ به این پرسش که این پروژه با چه چالش‌هایی روبه‌رو بوده است، گفت: در پروژه نیروگاه گازی با توجه به این موضوع که در زمینه توربین گازی و توربین بخار به توان ساخت داخل رسیده‌ایم و گروه مپنا این توانایی را دارد که این نیروگاه‌ها را بسازد و درصد بالایی از این دانش فناوری و تجهیزات بومی‌سازی شده‌اند و همچنین با توجه به حمایت کامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات و تامین به‌موقع تامین منابع در این طرح، این نیروگاه در زمان بسیار خوبی وارد مدار شد. واحد یک گازی در بازه زمانی پنج ماهه وارد مدار شد، یعنی قرارداد را اسفند ماه ۱۴۰۰ ابلاغ کردیم و مرداد ماه سال بعد این واحد به اتمام رسید. این در حالی است که بین ۱۴ تا ۱۶ ماه طول می‌کشد که یک واحد گازی به اتمام برسد؛ بنابراین پروژه، دو واحد مجموعا با ظرفیت ۳۶۶ مگاوات هستند که البته توان عملی توربین‌های گاز با کلاس «E» وابسته به شرایط محیطی با توان عملی ۲۹۰ مگاوات است. کل سرمایه‌گذاری انجام‌ شده دو نیروگاه و پست مربوطه با ارزش‌ افزوده، ۸۶ میلیون یورو بوده است.

جلویان با اشاره به علت سرعت بالای این پروژه، ابراز کرد: تامین مالی این پروژه از سوی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات از یک سو و توان اجرائی و همکاری خوب گروه مپنا که تجهیزات توربین را روی سکو آماده داشتند، از سوی دیگر باعث افزایش سرعت اجرای این پروژه شد. ضمنا کار شبانه‌روزی خوبی در خود پروژه وجود داشت و همچنین بخش «BOP» یا «Utility» نیروگاه اعم از فونداسیون، توربین و… که از قبل آماده بوده‌اند، باعث هم‌افزایی و هم‌گرایی در پروژه شدند که واحد اول در مرداد ماه ۱۴۰۱ و واحد دوم نیز فروردین ماه ۱۴۰۲ ذیل یک تفاهم‌نامه وارد مدار شد. با این طرح‌ها قادر شدیم به صنایعی مانند فولاد مبارکه و گل‌گهر که از ما برق خریداری کردند، برق با تضمین عدم قطع تحویل بدهیم؛ برق نیروگاه ما با توجه به اینکه ذیل تفاهم‌نامه ۶۰/۱۷۲۲۴۶ قرار دارد، تنها نیروگاهی است که تا به امروز تضمین عدم قطع دارد. این برق توانست به صنایع مادر کشور کمک کند و مانع از عدم‌النفع این شرکت‌ها در زمانی که مشکل تامین برق برای آن‌ها وجود دارد، شود که موضوعی بسیار مهمی است.

وی افزود: با توجه به اینکه شبکه سراسری مانند یک شبکه تار عنکبوتی است که در تمام سطح کشور پراکنده شده، نیروگاه می‌تواند با مصرف‌کننده قرارداد ببندد که حق ترانزیت به شبکه پرداخت می‌شود تا شبکه برق، برق ما را در نقطه مصرف به مصرف‌کننده تحویل دهد و بدین روش از سیستم‌های موجود انتقال و توزیع وزارت نیرو استفاده می‌شود. این حق ترانزیت که مبلغ قابل‌توجهی هم نیست، پرداخت می‌شود و این برق با تضمین عدم قطع که ذیل یک تفاهم‌نامه چهارجانبه است، به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

مدیرعامل شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه اظهار داشت: با توجه به این موضوع که در کشور ما برق به عنوان یک خدمت محسوب می‌شود و نه یک کالا و حامل‌های انرژی با قیمت پایین ارائه می‌شوند، صنعت برق برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی جذابیت ندارد؛ بنابراین صنعت برق چاره‌ای ندارد که از مشارکت صنایع بزرگ که ارزش‌ افزوده قابل‌توجهی دارند برای توسعه زیرساخت‌های تولید برق بهره بگیرد. بدون شک اگر قیمت برق و سایر حامل‌های انرژی همانند سایر کشور‌های دنیا قیمت واقعی داشت، این شیوه را نمی‌پسندیدم؛ چراکه معتقدیم هر بخشی کار خود را باید انجام دهد زیرا تمام حوزه‌ها در دنیای امروز به‌ شدت تخصصی شده‌اند و بهتر است هر گروه تخصصی، کار خود را انجام داده و هر بنگاه‌داری وارد بنگاه‌داری دیگری نشود که تخصص وی نیست. در شرایطی که حامل‌های انرژی قیمت واقعی ندارند، راهکاری جز این کار وجود ندارد و این راهکاری است که در سیستم ما به خوبی جواب می‌دهد که صنایع بزرگ برای تامین انرژی خود وارد میدان شوند و نیروگاه احداث کنند که اولین آن توسط شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات و دومی توسط فولاد مبارکه وارد مدار شده‌اند؛ این نیروگاه‌ها توانستند در همین مدت محدود کمک قابل‌توجهی به شبکه برق کنند و کمک مهمی در راستای کاهش عدم‌النفع به صنایع انجام دهند. البته باید یادآور شد که هلدینگ «ومعادن» یک واحد انرژی دارد و در این زمینه تخصصی کار کرده است و شرکت مپنا و هلدینگ‌های انرژی در ساخت این نیروگاه‌ها دخیل بودند؛ هرچند باید اذعان کرد که ضعف برخی شرکت‌ها آن است که دپارتمان انرژی ندارند.

افتتاح نیروگاه خورشیدی

جلویان با اشاره به پروژه‌ دیگر این مجموعه مطرح کرد: پروژه دیگر ما افتتاح نیروگاه خورشیدی در چهار تا پنج کیلومتری سمنان بود و اکنون در حال احداث یک نیروگاه خورشیدی جدید ۱۴ مگاواتی در کنار نیروگاه خورشیدی در سمنان در زمینی با مساحت ۱۵ هکتار هستیم؛ نیروگاه ۱۰ مگاواتی ما ۱۳ هکتار بوده که وارد مدار شده است و امیدواریم تا تیر ماه ۱۴۰۳، نیروگاه ۱۴ مگاواتی را وارد شبکه کنیم.

وی در ادامه با تاکید بر این موضوع که باید به سمت انرژی‌های پاک رفت، خاطرنشان کرد: تمام صنایع فولادی برای گریز از مالیات کربن و رسیدن به تولید فولاد سبز، چاره‌ای جز تولید برق سبز یا برق پاک ندارند. شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، مطابق برنامه پنج ساله خود که چه صنایعی وارد مدار تولید می‌شوند و چه میزان برق نیاز دارند، تا سال ۱۴۰۶ باید معادل ۱۲۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای تامین ۵ درصد برق مصرفی صنایع‌ خود با برق سبز یا برق پاک احداث کند؛ بنابراین هلدینگ پویا انرژی در راستای اهداف بلند «ومعادن» هر سال ۲۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث خواهد کرد و طی این چند سال ۱۲۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی ایجاد می‌کند تا بتواند سهم ۵ درصدی برق سبز مصرفی صنایع هم گروه را تولید کند. این میزان سهم تولید، ذیل ۱۶ ماده دانش‌بنیان آمده است و اگر به این عدد نرسیم، وزارت نیرو جریمه‌های سنگینی ذیل همین ماده برای صنایع اعمال خواهد کرد که ۵ درصد برق این صنایع را به قیمت انرژی‌های خورشیدی تجدیدپذیر تامین می‌کند. انرژی‌های خورشیدی ۷.۳ سنت و انرژی نیروگاه‌های بادی ۹.۵ سنت یورو قیمت‌گذاری شده‌اند و به‌ صرفه است که هرچه سریع‌تر این کار انجام گیرد.

مدیرعامل شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه درباره کلاس توربین‌ها در کشور توضیح داد: کلاس عمده توربین‌های گازی در کشور ما «E» بوده و طی چهار سال گذشته رویکرد استفاده از توربین گازی کلاس «F» فراگیر شده است که تعداد قابل‌توجهی توربین کلاس «F» در این مدت در کشور نصب شده و مپنا با کمک شرکت زیمنس در حال انتقال فناوری آن به داخل کشور است.

جلویان همچنین درباره بورس انرژی بیان کرد: ماده ۴ مانع‌زدایی از صنعت باعث اقدامات خوبی شده است که بر اساس آن، قیمت سوخت برای نیروگاه‌های خودتامین، قیمت سوخت نیروگاهی در نظر گرفته شده که ذیل قرارداد‌های چهارجانبه‌ای بین نیروگاه و صنعت مصرف‌کننده، ایمیدرو و توانیر به امضا رسیده است. ما نیز از اول خرداد ماه سال‌ جاری توانستیم برق خود را ذیل این تفاهم‌نامه به صنایع مادر تحویل بدهیم؛ مصرف‌کنندگان نیز از این برق راضی بودند و برای ما هم روند‌های خوبی ایجاد شد.

تجمیع‌سازی یک هنر است

وی تاکید کرد: کماکان به تجمیع ظرفیت‌های انرژی واحد‌های صنعتی اعتقاد دارم؛ یکی از تجمیع‌سازی‌ها که بدان اشاره شد، صنایع ذیل شرکت «ومعادن» باید سالانه ۲۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی ایجاد کنند؛ بنابراین تجمیع‌سازی یک هنر است، چراکه در دنیای جدید این شبکه‌ها هستند که کار‌ها را انجام می‌دهند. صنایع می‌توانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند و با کمک بنگاهی که تخصص‌ آن تولید انرژی است، نیروگاه ایجاد کنند و سینرژی انرژی به‌ وجود آمده را به صنایع هم‌گروه تزریق کنند که این امر منجر به افزایش تولید و بهره‌وری آن‌ها می‌شود؛ همچنین شاهد تاثیر مثبت این صنایع بر «GDP» کشور خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه یاد آور شد: هم‌اکنون ظرفیت نیروگاهی ما ۷۴۲ مگاوات است که با اجرائی شدن این دو واحد ۱۶۰ مگاوات بخار ظرفیت ما به ۱۰۶۲ مگاوات می‌رسد و اگر ۱۲۰ مگاوات خورشیدی نیز وارد مدار شود به حدود ۱۲۰۰ مگاوات نیز خواهیم رسید. با صندوق توسعه نیز برای تامین منابع مالی پروژه بخار مذاکره‌هایی داشته‌ایم که استقبال کرده‌اند؛ با توجه به این موضوع که فروش انرژی این نیروگاه به صورت خودتامین است و بازار خوبی خواهد داشت، صندوق توسعه نگران بازپرداخت اقساط آن نخواهد بود و از این‌ رو مشتاق مشارکت در این پروژه است.

جلویان در پاسخ به این پرسش که اگر واحد‌های معدنی دیگری خواستار همکاری با شما برای تامین انرژی باشند آیا استقبال خواهید کرد، گفت: ما هم در سرمایه‌گذاری و هم در مشارکت از پروژه‌ها استقبال خواهیم کرد و برای فروش برق نیروگاه نیز می‌توانیم در خدمت صنایع باشیم که مستقیم از خود ما می‌توانند آن را خریداری کنند.

وی در رابطه با تجهیزات نیروگاه خورشیدی، تصریح کرد: در زمینه بومی‌سازی این تجهیزات مباحث پیچیده‌ای وجود دارد؛ البته شرکت‌های خوبی برای ساخت تجهیزات در زمینه سیلیکون، پلی سیلیکون، اینگات، ویفر و سلولو خورشیدی و در نهایت پنل خورشیدی ورود کرده‌اند و در آینده نزدیک می‌توانند پاسخگوی بخش زیادی از نیاز کشور باشند. در شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در قسمت پنل با کمک شرکت هدایت نور قصد داریم این مسیر را ادامه داده و با شرکت هدایت نور برق آفتاب یزد که زیرمجموعه کارخانجات شهید قندی گروه ومعادن است، بحث تولید پنل خورشیدی را پیش خواهیم برد؛ به همین دلیل در احداث نیروگاه‌های خود از این پنل‌های ساخت داخل استفاده خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه ابراز کرد: با توجه به حجم عظیمی که در سال‌های پیش‌ رو قرار است در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی در کشور ایجاد شود، نیازمند توسعه ساخت داخل در زمینه تجهیزات هستیم؛ البته باید امکان واردات فناوری خارج از کشور نیز وجود داشته باشد.

جلویان در پاسخ به این سوال که آیا نیروگاه خورشیدی نیاز به آب بالایی دارد، گفت: این موضوع را تایید نمی‌کنم. بر اساس پیش‌بینی‌های آژانس بین‌المللی انرژی، توسعه انرژی‌ها در دنیا به سمت خورشیدی رفته و عمده نیروگاه‌ها به سمت بادی آبشار بوده است؛ هم‌اکنون توسعه به صورت شتابناکی به سمت نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتائیک پیش می‌رود و سرمایه‌گذاری‌ها به همین سمت است، چرا که نیروگاه‌های خورشیدی هزینه پایینی دارند و در کل هزینه تراز شده انرژی «LCOE» نیروگاه‌های خورشیدی در سال ۲۰۲۳ به کمترین میزان خود یعنی چهار صدم دلار در هر کیلووات ساعت رسیده است. بنابراین آینده به سمت ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی پیش می‌رود و اقبال بسیار خوبی از آن‌ها صورت گرفته است؛ با توجه به این موضوع که کشور ما کشور آفتاب‌خیزی بوده و بیش از ۳۰۰ روز آفتابی داریم، امکان استحصال انرژی‌های تجدیدپذیر راحت و بسیار مفید است.

خودرو‌های الکتریکی و نیاز به نیروگاه‌های بیشتر

وی در خصوص خودرو‌های الکتریکی اظهار داشت: خودرو‌های الکتریکی دارای باتری‌های لیتیومی هستند و در باتری‌های آن‌ها در جمع بیش از ۲۰۰ کیلو ماده معدنی استفاده می‌شود؛ در حالی‌ که در خودرو‌های سنتی و احتراق داخلی کمتر از ۲۵ کیلو ماده معدنی استفاده می‌شود. توسعه خودرو‌های الکتریکی علاوه بر کاهش آلودگی شهر‌ها که چالش اصلی کشور است، سبب توسعه معادن خواهد شد؛ بنا به آمار‌های منتشر شده، حدود ۱۵ میلیون خودروی فعال در حال تردد در کل کشور وجود دارد. حال اگر فرض شود که طی ده سال آینده به تعداد نیمی از خودرو‌های بنزینی موجود فعلی در کشور، خودرو‌های الکتریکی داخل کشور تولید و یا از خارج از کشور وارد شود، در چنین شرایطی روزانه حدود ۵۵ میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفه‌جویی خواهد شد اما مصرف برق ۷.۵ میلیون خودرو به چه میزان خواهد بود و بهتر است از چه منبعی تامین گردد؟ مصرف کل برق این تعداد خودرو به بیش از ۸۴.۵ هزار مگاوات ساعت در طی یک روز خواهد رسید و به عبارتی به صورت میانگین سه هزار و ۴۳۷ مگاوات به دیماند و مصرف کشور در هر ساعت به صورت پایدار خواهد افزود.

مدیرعامل شرکت تولید و توسعه پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه ادامه داد: با احتساب کل تلفات گوناگون از محل تولید تا مصرف و همچنین احتساب افت تولید عملی نیروگاه نسبت به توان نامی به دلیل ایزو نبودن شرایط نصب نیروگاه سیکل ترکیبی، حدود پنج هزار مگاوات نامی باید نیروگاه سیکل ترکیبی جدید با راندمان ۵۵ درصد نصب شود؛ بنابراین افزون بر توسعه ظرفیت نیروگاهی، نزدیک به پنج هزار مگاوات باید نصب شود که بهتر است این توسعه توسط نیروگاه‌های خورشیدی توسعه پیدا کند. برای رسیدن به توان مصرفی سه هزار و ۴۰۰ مگاوات، نیاز به احداث حدود ۱۶ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی است؛ در صورت استفاده از نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، آینده الکتریکی‌سازی انرژی، مصرف گاز را افزایش می‌دهد. این در حالی است که ما محدودیت گاز داریم و توسعه نیروگاه حرارتی با توجه به معضل کمبود گاز، با چالش روبه‌رو می‌شود؛ بنابراین گریزی جز رفتن به سمت ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و بادی نداریم. در حقیقت الکتریکی‌سازی در صنعت حمل‌ونقل ضرورت توسعه معادن و همچنین ایجاد زیرساخت‌های انرژی را افزایش می‌دهد. برای نمونه خود مسی که در موتور خودرو و باتری‌ها وجود دارد، منجر به توسعه صنایع مس و دیگر معادن مثل کربن (گرافیت)، نیکل، منیزیم، کبالت و لیتیوم و… می‌شود.

نیروگاه بادی در سیستان و بلوچستان

جلویان در پاسخ به این پرسش که آیا تمایل به ایجاد نیروگاه‌های بادی نیز دارید، گفت: شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات برای مس جانجا در استان سیستان و بلوچستان در حال بررسی در میل نادر برای احداث نیروگاه بادی است؛ این برنامه هم‌اکنون در دست بررسی است که چه بخشی از آن خورشیدی، چه بخشی از آن بادی و چه بخشی حرارتی باشد؛ امیدواریم که به این سمت پیش برود که ۵۰ مگاوات نیروگاه بادی در میل نادر که بیش از ۵۰ درصد توان استفاده از انرژی بادی دارد را ایجاد کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نقش سوخت‌های فسیلی در آلایندگی هوا، گرمایش زمین و… بر بشر پوشیده نیست؛ با توجه به ترند شدن استفاده از انرژی‌های خورشیدی، ایران نیز به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر رفته است که امیدواریم با یک سرمایه‌گذاری مناسب ما نیز نقش خود را به عنوان بازوی اجرایی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در بخش تولید انرژی پاک و به تبع در بخش تولید فولاد سبز ایفا کنیم.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=37134

نوشته‌های مشابه

08اردیبهشت
معادن گل‌گهر، رتبه اول استخراج سنگ‌آهن در کشور
مدیر مجتمع سنگ آهن سیرجان مطرح کرد:

معادن گل‌گهر، رتبه اول استخراج سنگ‌آهن در کشور

08اردیبهشت
حفظ محیط زیست، اولویت شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
در جلسه واحد تحقیق و توسعه مطرح شد؛

حفظ محیط زیست، اولویت شرکت سنگ آهن مرکزی ایران

08اردیبهشت
رکوردشکنی فراتر از ظرفیت اسمی و عملیاتی
مدیر احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان مطرح کرد:

رکوردشکنی فراتر از ظرفیت اسمی و عملیاتی

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.