سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بازار کنونی لوازم خانگی تحت تاثیر شاخصهای کلان اقتصادی و به خصوص اتفاقاتی که در حوزه ارز، تورم و… میافتد، قرار دارد. با این حال ظرفیتهای تولید لوازم خانگی رو به افزایش است و به سرعت جای واردات این کالاها با تولیدات داخلی گرفته میشود.
به گزارش «فلزات آنلاین»، حسین مدرس خیابانی اظهار داشت: اخیرا یکی از شرکتهای تولیدکننده تلویزیون به ظرفیت تولید ۷۰۰ هزار دستگاه در سال رسید.
وی افزود: ظرفیتهای خوب دیگری در سایر اقلام لوازم خانگی نصب شده یا در حال نصب است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بازار کنونی لوازم خانگی تحت تاثیر شاخصهای کلان اقتصادی و به خصوص اتفاقاتی که در حوزه ارز، تورم و… میافتد، قرار دارد.
مدرس خیابانی یادآور شد: البته وقتی دستمزدها و هزینههای تولیدکنندگان افزایش مییابد، نمیتوان با سرکوب قیمتها از این رویه جلوگیری کرد اما در عین حال افزایش افسارگسیخته قیمتها نیز قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: به نظر میرسد بازار لوازم خانگی در آینده نزدیک به تعادل برسد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در بخش تقاضای لوازم خانگی، برخی فروشندگان و عرضهکنندگان از عرضه کالاهای خود ممانعت کرده و احتکار میکنند که در این زمینه سازمان حمایت به دنبال نظارت و کنترل هر چه بیشتر بازار است.
مدرس خیابانی بیان داشت: این نظارت به دو شیوه نظارت بر انبارها و مراکز نگهداری و همچنین نظارت بر قیمتها انجام میشود.
مجوز افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمتها
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: برخی تولیدکنندگان به دلیل فضای خاص حاکم بر بازار، انتظار افزایش قیمتهای چند برابری دارند، اما اکنون بین ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته در این مقطع مجوز افزایش قیمت به آنها داده شده است.
مدرس خیابانی گفت: تامین لوازم خانگی و توزیع آن بین اقشار هدف ازجمله زوجهای جوان و افراد تحت حمایت کمیته امداد، بهزیستی و…، ازجمله این برنامهها است که در جلسه روز دوشنبه ستاد تنظیم بازار مطرح میشود تا کارخانجات سبد ویژهای از لوازم خانگی را در اختیار این اقشار قرار دهند.
وی یادآور شد: در ستاد بررسی آثار اقتصادی کرونا، دو بن کارت یک و دو میلیون تومانی برای مدیریت تقاضای برخی کالاها پیشبینی شده اما برای لوازم خانگی در شرایط کنونی نیاز به تحریک تقاضا وجود ندارد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: در این بخش تقاضا به اندازه کافی وجود دارد اما مردم قدرت خرید ندارند و باید با شیوههایی ازجمله کاهش هزینههای تمام شده کاری کرد تا مردم لوازم خانگی را با قیمت مناسب بخرند.
بر اساس گزارشی از ایرنا، مدرسخیابانی خاطرنشان کرد: برخی شرکتهای بزرگ در حال تدارک برای در نظر گرفتن تسهیلات و شرایط ویژه برای برخی اقشار هدف ازجمله زوجهای جوان، جامعه هدف کمیته امداد و بهزیستی هستند.