استاندار هرمزگان در بازدید از پروژه ستاره سیمین هرمز گفت: پروژه یک میلیون و ۷۲۰ هزار تنی احیا مستقیم ستاره سیمین هرمز میتواند با تکنولوژی بومی و تولید محصولات ویژه فولادی، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و ارزآوری کشور و استان هرمزگان ایفا کند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، محمد آشوری در این بازدید بیان کرد: مجموعه اقداماتی که در حوزه فولاد در استان هرمزگان به عنوان یک پهنه استراتژیک مصوب شدهاند، نشاندهنده رویکرد آمایشی به تولید فولاد در کشور است. طرحهای پیش از انقلاب و پس از آن به این دلیل که تولید فولاد، یک صنعت انرژیبر و وابسته به منابع آب، برق و انرژی است، باید در مجاورت منابع آب توسعه مییافتند. با این حال، برخی سیاستها موجب شدند که فولاد به عنوان یک صنعت آبمحور، در نقاط مختلف کشور و حتی مناطق کویری شکل گیرد.
وی تصریح کرد: با توسعه صنعت فولاد در استان هرمزگان، یک بازگشت به رویکردهای استراتژیک در زمینه برنامهریزیهای فولادی صورت گرفته است؛ به گونهای که امروز با اجرای طرحهای ارزشمند از جمله طرح ستاره سیمین هرمز، این استان به یکی از قطبهای مهم تولید فولاد کشور تبدیل شده است. موضوع بسیار مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد، فناوری بومی در پروژه ستاره سیمین است. این توانمندی و ظرفیت در شرکتهای دانشبنیان داخلی شکل گرفته است و تولید بر پایه دانش و تکنولوژی، به وسیله نخبگان کشور انجام میشود.
استاندار هرمزگان مطرح کرد: اجرای پروژه ستاره سیمین هرمز، منجر به تولید آهن اسفنجی بریکت و در نهایت محصولات فولادی میشود. این اقدام در این مجموعه با همکاری کلیه کارخانههای فولادی مستقر در منطقه خلیج فارس، از جمله شرکتهای فولاد هرمزگان و فولاد مبارکه شرایطی را فراهم کرده که روند تولید فولاد در کشور به سمت رشد پیش برود.
آشوری با بیان اینکه تامین منابع آب، گاز و برق، یکی از نیازهای اساسی در شرایط ناترازی کنونی کشور است، تصریح کرد: تدابیری برای این موضوع اتخاذ شده است تا این صنایع که در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور و در تامین نیازهای داخلی و صادرات به واسطه قرارگیری در بزرگترین بندر کشور نقش حیاتی دارند، بتوانند نقشی اساسی در تامین ارزی برای کشور ایفا کنند.
نقش پروژههای در حال اجرا در توسعه اقتصاد
وی با اشاره به اینکه برنامهریزیهای مالی برای پروژههای در حال ساخت فولادی با مشارکت صنایع بالادستی اگر با سرعت بیشتری انجام شود، میتواند به افزایش ظرفیت تولید فولاد کشور منجر شود، عنوان کرد: به طور قطع، نقش منطقهای پروژههای فولادی در دست اجرا در زمینههای مسئولیتهای اجتماعی، اشتغال پایدار و سایر مقولات، در کنار افزایش تولید و درآمد ملی بسیار برجسته است و میتواند به تبدیل این منطقه به یک قطب فولادی در نقشههای صنعتی کشور کمک کند.
استاندار هرمزگان در ادامه خاطرنشان کرد: تمامی اقدامات لازم در حوزه حمایت از این صنعت در حال انجام است. جلسات ما با مسئولان این بخش، در رفع موانع تولید و پشتیبانی از کارگروههای استانی موثر بوده است. در سطح ملی نیز با همکاری جدی مسئولان، تلاشهای فراوانی برای رفع موانع تولید در کشور در حال انجام است. سرعت توسعه صنعت که یکی از ارکان اساسی توسعه کشور است، باید در جهتی روبهرشد قرار گیرد تا نه تنها نیازهای داخلی تامین شده بلکه ظرفیتهای ارزی کشور نیز تقویت شود.
آشوری در پایان یادآور شد: استانداری استان هرمزگان به صورت کامل در خدمت صنعتگران است و وظیفه خود میداند که در فرایند صنعتی شدن کشور و استان، از تمامی ظرفیتهای موجود استفاده کند تا به این ترتیب، زمان ساخت و تولید کوتاهتر شود.
انتهای پیام//