در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۰۰ میلیون تن آهن اسفنجی در جهان تولید شد. بررسی منطقهای تولید آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ نشان میدهد که کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا حدود ۴۷٫۲ میلیون تن آهن اسفنجی تولید کردند. همچنین دیگر کشورهای آسیایی و اقیانوسیه با تولید حدود ۲۹ میلیون تن و کشورهای آمریکای لاتین شامل مکزیک و کشورهای حوزه کارائیب با ۱۰میلیونتن، دیگر تولیدکنندگان بزرگ آهن اسفنجی بهشمار میروند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» تولید آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال گذشته حدود ۱۵ درصد افزایش داشت. از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ میزان تولید آهن اسفنجی در جهان ۳۸ درصد افزایش یافته است که بیشترین میزان افزایش از سال ۱۹۸۵ بوده است. کشورهای هند، ایران، روسیه، عربستان سعودی و مکزیک ۵ تولیدکننده برتر آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ بودند که در مجموع حدود ۷۴ میلیون تن آهن اسفنجی تولید کردند.
بهرهبرداری از ظرفیتهای جدید تولید آهن اسفنجی به ویژه در ایران و راهاندازی مجدد بسیاری از کورههای دوار احیا بر پایه زغالسنگ در هند از عوامل افزایش تولید آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ بود. تولید آهن اسفنجی DRI در هند در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۸ میلیون تن گزارش شد و این کشــور را در صـــدر تولیدکننــدگان آهن اسفنجی در جهان قرار داد و تخمین زده میشود که ۳۰ درصد از کل آهن اسفنجی و بریکت گرم تولید شده در هند در سال گذشته به واحدهای فولادسازی در سایر کشورها منتقل شده است.
حــدود ۲۰ میلیـــون تــن از آهــن اسفنجی تولید شده در هند بهروش احیا با زغالسنگ در کورههای دوار و حدود ۸میلیونتن آن بهوسیله احیا با گاز طبیعی تولید شد که نسبت به سال گذشته به ترتیب ۳۵ و ۸درصد افزایش داشت.
ایران بیش از ۲۵٫۷ میلیون تن آهن اسفنجی با استفاده از گاز طبیعی تولید کرد و این امر سبب شد تا ایران را در رتبه اول تولیدکننده آهن اسفنجــی بر پایــه گـــاز قرار گیـــرد. ظرفیـــت آهناسفنجی DRI ایران نسبت به دهه قبل ۳٫۵برابر رشد داشت و تا پایان سال ۲۰۱۸، بالغ بر ۳۳واحد احیا مستقیم در ایران فعالیت داشتند و حداقل دهها واحد دیگر نیز در مراحل مختلف ساختوساز قرار دارند.
روسیه سومین تولیدکننده بزرگ آهن اسفنجی DRI و HBI در سال ۲۰۱۸ است که با ۱۳ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۱۷، حدود ۷٫۹ میلیون تن آهن اسفنجی تولید کرد . این افزایش تولید بهدلیل افزایش ظرفیت واحدهای میدرکس جدید بود که هر کدام ظرفیت تولید ۱٫۸ میلیون تن HBI را در سال دارد.
عربستان سعودی نیز با تولید ۶ میلیون تن آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ توانست جایگاه مکزیک با تولید ۵٫۹۷ میلیون تن را از آن خود کنـــد و در رده چهــــارم تولیـــدکننـــدگان این محصول قرار گیرد. سهم تولیدکنندگان بزرگ آهن اسفنجی از تولید در سال ۲۰۱۸ در نمودار۱ نشان داده شده است.
روسیه با صادرات ۴ میلیون تن آهناسفنجی در سال ۲۰۱۸ بزرگترین صادرکننده این محصول در جهان بود و پس از روسیه، ترینیداد و توباگو با ۱٫۵ میلیون تن آهن اسفنجی CDRI به ایالات متحده آمریکا دومین صادرکننده بزرگ این محصول بهشمار رفت. کشورهای ایالات متحده آمریکا و بحرین هر یک با صادرات بیش از ۹۰۰ هزار تن و مالزی، ونزوئلا و ایران نیز با صادرات بین ۶۰۰ تا ۸۰۰هزارتن دیگر صادرکننـــدگان بزرگ ایـــن محصـــول در سال ۲۰۱۸ بودنـــد. لازم به ذکـــر اســت که صــــادرات آهـــن اسفنجـــی ایـــران بهدلیـــل فشارهـــای دولتـــی بر واحدهای
فولادسازی مبنــی بــــر استفـــاده از محصولات سنگ آهن داخلی، رو به کاهش است.
همچنین از میان ۴۸ کشور واردکننده CDRI و HBI در سال ۲۰۱۸، حدود ۲۰ کشور بیش از ۱۰۰هزار تن آهن اسفنجی وارد کردهاند. ایتالیا و ایالات متحده آمریکا هر یک با واردات ۱٫۷میلیون تن و ۱٫۵ میلیون تن آهن اسفنجی بزرگترین واردکنندگان این محصول در سال ۲۰۱۸ در جهان بودند.