با وجود کاهش جهانی قیمت طلا و ثابت ماندن آن در بازارهای جهانی، هیجان در بازارهای طلای ایران به شدت بالا بود و قیمت این فلز گرانبها رکوردهای تاریخی از خود برجای گذاشت. با این وجود شرایط پیش آمده در کشور باعث شد تا تقاضا بهطور قابل توجهی افزایش یابد و به موازات افزایش نرخ ارز، قیمت طلا نیز افزایش یابد. این موارد باعث انجام معاملات نسبتا خوبی در بورس کالا شدند.
به گزارش «فلزاتآنلاین»؛ طلا در ماههای اخیر روند نسبتا ثابتی را در بازارهای جهانی سپری کرد و دچار تغییرات چندانی نشد و حتی در برخی از مواقع با کاهش قیمت نیز روبهرو شد. علت ثابت ماندن قیمت طلا در بازارهای جهانی این است که عملکرد اقتصادی آمریکا در بسیاری از زمینهها بهبود پیدا کرده است و همین امر به افزایش نرخ دلار در بازارهای جهانی منجر شد. در پی آن طلا و برخی از فلزات اساسی نیز با کاهش قیمت مواجه شدند.
هر چند که هر اونس طال در محدوده یک هزار و ۳۰۰ تا یک هزار و ۳۲۰ دلار در نوسان بود، اما نوسان داخلی قیمت طلا بسیار بیشتر از بازارهای جهانی بود.
در فروردین ماه سال ۱۳۹۷ دو تولیدکننده عمده طلای کشور یعنی معدن زرشوران و معدن طلا موته به میزان ۸۰ کیلوگرم طلا با عیارهای ۹۹۷ و ۹۹۹ در بورس کالا عرضه کردند که در مقابل آن ۸۰ کیلوگرم تقاضا وجود داشت، اما در نهایت ۳۰ کیلوگرم از طلا عرضه شده مورد معامله قرار گرفت و به فروش رفت.
در این میان معدن طلا موته ۶۰ کیلوگرم شمش طلا ۹۹۹ را در بازار عرضه کرد که با تقاضای ۶۰ کیلوگرمی مواجه شد؛ اما توانست ۲۰ کیلوگرم شمش طلا خود را به فروش برساند.
معدن زرشوران نیز دیگر شرکت عرضهکننده طلا در بورس کالا بود که شمشهای طلا خود را با عیار ۹۹۷ به میزان ۲۰ کیلوگرم عرضه کرد و در مقابل نیز ۲۰ کیلوگرم تقاضا داشت؛ اما در نهایت زرشوران توانست ۱۰ کیلوگرم از شمش خود را مورد معامله قرار دهد و به فروش برساند.
البته لازم بهذکر است که دیگر تولیدکنندگان شمش طلا همچون زر معدن اختران و استحصال مواد معدنی تخت سلیمان هنوز پس از مدتها شمش خود را در بازار عرضه نکردهاند.