مخازن از جمله تجهیزات مهم ذخیرهسازی انواع سیالات هستند که کاربرد بسیار وسیعی در صنایع مختلف دارند. یکی از مرسومترین انواع مخازن، مخازن ذخیرهسازی آب و مخازن سوخت هستند. میزان تجارت جهانی این محصول در بازه زمانی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود که بعد از سال ۲۰۱۲ با روند نزولی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۷ رسید. چین و ایالات متحده آمریکا بزر گترین صادرکنندگان این محصول در دنیا بودند.
مخازن از جمله تجهیزات مهم ذخیرهسازی انواع سیالات هستند که کاربرد بسیار وسیعی در صنایع مختلف دارند. یکی از مرسومترین انواع مخازن، مخازن ذخیرهسازی آب و مخازن سوخت هستند. جنس، شکل و ابعاد بدنه مخازن بنا به کاربرد آنها متفاوت است، از جمله مخازن ساخته شده از ورقهای فولادی، استیل زنگنزن، گالوانیزه و …. میتوان نام برد.
مخازن بهصورت کلی به ۳ دسته زمینی، هوایی و سیار تقسیمبندی میشوند. استانداردهای ساخت مخازن بسیار گوناگون است که از مهمترین آنها میتوان به استاندارد API اشاره کرد. مخازن فولادی هوایی ، عمدتا در ارتباط با ایستگاههای پمپاژ، مورد استفاده قرار میگیرند. مخازن فولادی زمینی برای ذخیره و جمعآوری آب و سایر مایعات، مثل نفت خام، دیزل و نفت سفید و … به کار میروند.
در نمودار شماره ۱ سهم کشورهای صادرکننده این محصول در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۷ نشان داده است. کشور چین در صادرات مخازن فولادی نیز همانند سایر محصولات تمام شده فولادی سهم خود را از صادرات جهانی افزایش داده است، در سال ۲۰۱۰ سهم چین از تجارت جهانی ۱۰ درصد بود که در سال ۲۰۱۷ به ۱۴ درصد ارتقا پیدا کرد.
کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا و اسپانیا نیز از صادرکنندگان بزرگ این محصول در دنیا بودند که در سال ۲۰۱۷ به ترتیب سهم ۱۲،۱۱ و ۸ درصدی از صادرات جهانی مخازن فولادی داشتند. گفته شد که این مخازن کاربردهای بسیار وسیعی دارند و تنوع در مصرف باعث شده تا کشورهای مختلف سازنده و مصرفکننده این مخازن باشند. تنوع در طراحی و مهندسی ساخت و استانداردهای ویژه در هر کاربرد باعث شده تا برخی کشورها هم صادرکننده این محصول و هم واردکننده آن باشند.