ولیالله امامی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: ما تولیدکننده انواع ورق، ظرف و ظروف مسی هستیم و محصولات مختص به خود را تولید میکنیم. ضمن اینکه سفارشهای مشتریان با ابعاد مورد نظر آنها نیز قابل پذیرش است. در واقع ما توانایی تولید هر نوع ظروف مسی و با ابعاد مختلف را داریم. ماده اولیه ساخت ظروف ورق مسی است که از طرفی ما ورق مورد نیاز خود به عنوان ماده پایه را نیز تولید میکنیم و در واقع کارخانه امامی تولیدکننده ورق و ظروف مسی است.
وی افزود: ورقهای مسی ضخامتهای متفاوتی دارند و از ۰٫۱، ۰٫۵، ۰٫۶ تا یک سانتیمتر است. نمیتوان گفت فقط ورق خاصی با ابعاد ویژهای به فروش میرسد، بلکه برای کاربردهای گوناگون ورق با ضخامتهای متفاوتی را تولید میکنیم که این موضوع به سفارش مشتری بستگی دارد که چه نوع ورق مسی به کار آنها میآید. ما خود نیز از تولیدکنندگان ظروف مسی اعم از قابلمه، تابه، ظروف تزئینی و انواع کاسه، بشقاب و لیوان هستیم. در واقع، ورق مس تولیدی را علاوه بر اینکه در اختیار تولیدکنندگان ظروف مسی قرار میدهیم، خود نیز از آنها استفاده میکنیم.
این مدیر کارخانه تصریح کرد: قابل ذکر است که ورق مسی فقط در صنعت ظروف مسی مورد استفاده قرار نمیگیرد و هر صنعت دیگری که با مس سر و کار داشته باشد، از ورق مسی استفاده میکند. عمده مشتریان ما از استان زنجان هستند؛ هرچند که کم و بیش به سایر شهرستانها نیز ورق مسی ارسال میکنیم. استان زنجان مهد ظروف مسی در کشور به حساب میآید و ما نیز تاکنون جهت تامین ماده اولیه صنعتگران فعال این استان در تلاش بودهایم.
امامی ابراز کرد: به عنوان فعال در عرصه مس، به جز نوسانات قیمتی، مشکل دیگری نداریم و فقط افت و خیز و عدم ثبات قیمت معاملات ما را تحت تاثیر قرار داده است. مواد اولیه این صنعت مس بوده و ایران نیز از نظر دارا بودن معادن مس جزو کشورهای غنی به حساب میآید و عملا تحریمها و سایر مسائل ما را در تامین ماده اولیه با بحران مواجه نکرده است.
وی ادامه داد: ما اغلب از ضایعات سیم و کابل مخابراتی برای تامین مس اولیه مصرفی استفاده میکنیم؛ به طوری که روکش را از مس جدا کرده و پس از ذوب شدن و رسیدن به عیار مورد نظر، قالبریزی میکنیم و سپس ورقهایی با ضخامت مورد نیاز را میسازیم و در اختیار مشتریان خود قرار میدهیم. ظروفسازان نیز ورقهای مسی را به گرده تبدیل کرده و یا به اشکال مورد نیاز درمیآورند و در بازار عرضه میکنند.
این صنعتگر عنوان کرد: میزان ظرفیت تولیدی ما در روز متغیر است و نمیتوان دقیق گفت چه میزان تولید داریم و به نوعی با سفارش مشتری رابطه مستقیم دارد. در صورتی که سفارش داشته باشیم، سه کوره مس ذوب میکنیم و در صورتی که مشتری نباشد، برای مصرف خود فقط دو کوره مس و ضایعات ذوب و قالبریزی میکنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر، با هفت پرسنل مشغول به تولید هستیم. شرایط فعلی موجب شده که تعداد نیروی کار را کاهش دهیم اما وضعیت بازار بد نیست. سال ۱۳۹۸ با ۱۶ نفر مجموعه را اداره کرده و روزانه یک یا دو تن محصول تولید میکردیم اما با شیوع ویروس کرونا میزان تقاضا به حداقل رسید و به عبارت بهتر، این ویروس موجب کسادی بازار شده، در غیر این صورت شرایط برای فروش مهیا است. در حال حاضر، قیمت مس به ازای هر کیلوگرم ۲۵۰ هزار تومان است و به جرات میتوان گفت که مس هر قیمتی باشد، مشتری خود را دارد اما اکنون به دلیل کاهش مسافرت و رکود گردشگری، میزان خرید نیز به طور چشمگیری کاهش یافته است.