در چند سال اخیر با افزایش ریسک تامین پایدار انرژی برای واحدهای فولادسازی و عدم اطمینان واحدهای بالادستی زنجیره از فروش محصولات در زمان مناسب، شرکت صنعت فولاد شادگان سیاست جدیدی را برای فروش محصول و کسب درآمد در این شرایط اتخاذ کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، در چند سال اخیر با افزایش ریسک تامین پایدار انرژی برای واحدهای فولادسازی و عدم اطمینان واحدهای بالادستی زنجیره از فروش محصولات در زمان مناسب، شرکت صنعت فولاد شادگان سیاست جدیدی را برای فروش محصول و کسب درآمد در این شرایط اتخاذ کرده است. این شرکت توانسته است با پیادهسازی رویکردهای مدیریت کیفیت جامع و تولید محصولاتی با کیفیت، توجه فولادسازان بزرگ کشور را جلب کند. همچنین شرکت صنعت فولاد شادگان با داشتن موقعیتی استراتژیک و محصولی باکیفیت، توانایی نقشآفرینی در بازارهای صادراتی را دارد و تاکنون اولین مزایده صادرات ۳۰ هزار تنی آهناسفنجی این شرکت برگزار شده است. با توجه به اینکه شرکت صنعت فولاد شادگان صادرات را فرصت ارزشمندی برای رشد درآمدهای عملیاتی و اشتغالزایی پایدار تلقی میکند، طرحها و پروژههای احداث و افزایش ظرفیت واحدهای فولادسازی و احیای مستقیم را در دستور کار دارد تا از این طریق کانالهای جدید سودآوری پایدار را ایجاد کند.
صنعت فولاد در ایران به عنوان یک صنعت استراتژیک در حوزه خلق ارزش، ایجاد اشتغال و توسعه صادرات برشمرده میشود. این موضوع، با توجه به چشمانداز رشد تقاضا برای این محصول استراتژیک، فرصت مناسبی را برای فعالان زنجیره فولاد کشور ایجاد میکند تا با تولید محصولاتی رقابتی و با ارزش افزوده بالا، ضمن حضور در بازارهای بینالمللی و ارزآوری برای کشور، با سرعت بیشتری در مسیر توسعه صادرات حرکت کنند.
مسئلهای که شرکت صنعت فولاد شادگان به عنوان یکی از فعالان زنجیره فولاد از آن غافل نمانده و با رویکردهای مدیریت کیفیت و تولید آهناسفنجی با کیفیت بالا، نه تنها بازار داخلی محصولات خود را توسعه داده بلکه در صدد عرضه آن در بازارهای بینالمللی است. با توجه به پتانسیلهای بالقوه این شرکت و طرحهای افزایش ظرفیت تولید، این اقدام فولاد شادگان میتواند یک گام روبهجلو برای نقشآفرینی فعالان زنجیره فولاد کشور در عرصه بینالمللی در آینده باشد.
متعهد به تولید محصولات باکیفیت
شرکت صنعت فولاد شادگان از جمله فعالان زنجیره فولاد کشور است که فعالیت خود را بر پایه تکنولوژی پرد آغاز کرد؛ تکنولوژیای که با تلاش و همت متخصصان ایرانی، رفع عیوب روشهای گذشته احیای سنگآهن و خوراکدهی بالای کوره احیا ایجاد شده است. تکنولوژی پرد مزیت رقابتی ارزشمندی برای شرکت صنعت فولاد شادگان در تولید آهناسفنجی تلقی میشود و این شرکت را قادر میسازد تا در کنار رویکردهای مدیریت کیفیت جامع و عرضه محصولات با کیفیت بالا، یکی از نقشآفرینان تامین خوراک واحدهای فولادسازی کشور باشد. نمود تحقق رویکردهای مدیریتی شرکت صنعت فولاد شادگان که همگی در راستای جلب رضایت حداکثری مشتریان اصلی تدوین و پیادهسازی شدهاند، در تولید شمش فولادی با کیفیت صادراتی در شرکت فولاد خوزستان مشاهده میشود.
اگرچه در گذشته عملکرد شرکت صنعت فولاد شادگان به عنوان یکی از زیرمجموعههای گروه فولاد خوزستان، فقط تامین خوراک واحد فولادسازی این هلدینگ بود اما در حال حاضر اقدامات لازم در این شرکت برای تامین مواد اولیه دیگر فولادساز بزرگ کشور یعنی فولاد مبارکه نیز صورت پذیرفته است. از آنجایی که تلاش شرکت صنعت فولاد شادگان همواره بر جلب رضایت مشتریان متمرکز بوده، کیفیت بالای آهن اسفنجی این شرکت موجب شد تا شرکت فولاد مبارکه پس از اولین خرید و حصول اطمینان از کیفیت محصول، بار دیگر سفارش جدیدی را برای خرید آهناسفنجی به ثبت برساند. این امر نشان میدهد که شرکت صنعت فولاد شادگان تا چه اندازه توانسته است انتظارات مشتریان عمده خود را برآورده سازد و این امر میتواند به عامل مهمی برای تصمیم خریدهای مکرر و وفاداری آنها تبدیل شود. بدیهی است رضایت مشتریان در بلندمدت موجب رشد فروش و افزایش درآمدهای شرکت صنعت فولاد شادگان میشود.
فرصتی ارزشمند برای فولاد شادگان
در چند سال اخیر، ناترازی بخش انرژی و قطعیهای برق و گاز بخش صنعت، از جمله ریسکهایی بوده است که بسیاری از فولادسازان کشور با آن دست و پنجه نرم کردهاند و در ماههای گرم و سرد سال موجب توقف خطوط تولید برخی از این صنایع شده است؛ در حالی که حلقههای بالادستی زنجیره فولاد کمتر با معضلات و محدودیتهای انرژی مواجهاند و روند تولید واحدهای بالادستی تداوم بیشتری نسبت به روند تولید در واحدهای فولادسازی دارد. در شرایطی که دپوی بلندمدت برخی محصولات در زنجیره مانند آهناسفنجی دشوار است، باید اقدامات لازم برای مصرف محصول در زمان مناسب صورت پذیرد.
در همین راستا شرکت صنعت فولاد شادگان نیز با توجه به موقعیت استراتژیک خود، نسبت به صادرات آهناسفنجی اقدام کرده و تاکنون مزایده صادرات ۳۰ هزار تنی این محصول نیز برگزار شده است. پس از مشخص شدن برنده مزایده شرکت صنعت فولاد شادگان، اولین محموله صادراتی این شرکت ارسال میشود. در واقع شرکت صنعت فولاد شادگان ناترازی انرژی را که بر فعالیت این واحد نیز لطمه وارد میکند، به عنوان یک فرصت مغتنم شمرده و در صدد یافتن جایگاهی مناسب در بازارهای صادراتی در بلندمدت است. در واقع، اعمال محدودیتهای مصرف انرژی برای فولادسازان در صورت اندیشیده نشدن تمهیدات مناسب، میتواند تاثیرات منفی بسیاری را برای کل صنایع فعال در این زنجیره داشته باشد. در همین راستا شرکت صنعت فولاد شادگان با آگاهی از این مسئله، با تولید محصول با کیفیت بالا و رقابتی، گامی به سوی درآمدزایی از طریق کانالهای صادراتی برداشته است.
شرکت صنعت فولاد شادگان یکی از طرحهای مهم فولادی کشور برشمرده میشود که به منظور توسعه اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری در منطقه شادگان کلید خورد. بدیهی است که اشتغالزایی پایدار، یکی از ابعاد رویکردهای این شرکت را تشکیل میدهد و اغلب طرحهای توسعه و پروژههای در دست اقدام شرکت صنعت فولاد شادگان نه تنها در راستای رشد درآمدهای عملیاتی بلکه در جهت ایجاد شغل پایدار در منطقه تدوین و اجرا میشوند. در هدفگذاری افق ۱۴۰۵ این شرکت، تولید دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و دو میلیون تن شمش و اسلب عریض فولادی پیشبینی شده که این هدفگذاری با توجه به زمان بهرهبرداری از کلیه طرحهای توسعه واحد احیای مستقیم و فولادسازی این شرکت انجام شده است.
پیشبینی میشود پروژه فولادسازی شرکت صنعت فولاد شادگان با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن بیلت در سال با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی، در آیندهای نزدیک به بهرهبرداری برسد. از دیگر طرحهای در دست اقدام این شرکت میتوان به پروژههای افزایش ظرفیت واحد احیای مستقیم از ۸۰۰ هزار تن فعلی به یک میلیون تن، احداث واحد احیای مستقیم جدید با ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۶۰ هزار تن آهناسفنجی و کارخانه آهک با ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن اشاره کرد. با تکمیل و راهاندازی پروژههای مذکور شرکت صنعت فولاد شادگان با دارا بودن بخشی از زنجیره ارزش به یکی از قطبهای فولادسازی کشور تبدیل میشود و با ایجاد یک فرصت صادراتی مناسب، ارزشآفرینی چشمگیری را رقم میزند.
در پایان باید اشاره کرد که در شرایط پرریسک فعلی برای فولادسازان، طرحها و برنامههای شرکت صنعت فولاد شادگان به گونهای تدوین شدهاند تا در صورت هرگونه چالش در فعالیت صنایع فولادی، به جای دپوی آهناسفنجی صادرات این محصول صورت پذیرد و کانال جدیدی برای رشد درآمدهای ارزی این شرکت ایجاد شود.
انتهای پیام//