سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۹:۲۶ /دوشنبه/۱۰ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۷:۴۷ /سه شنبه/۳ دی ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت صنایع فولاد شهریار تبریز:

اولین تولیدکننده ورق‌های گالوانیزه ضخیم هستیم

با اینکه تعداد تولیدکنندگان ورق‌های گالوانیزه در کشور زیاد شده و به اعتقاد فعالان این بازار، تولید ورق در کشور مازاد است اما برخی معتقدند که جای خالی ورق‌های گالوانیزه خاص در کشور احساس می‌شود و تولیدکنندگان باید به سمت تولید و عرضه آن بروند. شرکت صنایع فولاد شهریار تبریز که به تازگی به عرصه تولیدکنندگان ورق‌های گالوانیزه پیوسته، تولید ورق‌های گالوانیزه ضخیم را که در کشور امکان‌پذیر نبود، آغاز کرده است. در این رابطه خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» با مجید یاری‌گر، مدیرعامل شرکت صنایع فولاد شهریار تبریز به گفت‌وگو نشسته است که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

توضیحاتی در خصوص وضعیت شرکت صنایع فولاد شهریار بفرمایید.

شرکت صنایع فولاد شهریار تبریز یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه صنعتی پارس ساختار است که یک واحد ذوب و تولید شمش فولاد در اختیار دارد. بنابراین از یک سو این شرکت تلاش می‌کند تمام حلقه‌های ناقص تولید فولاد خود را از مواد اولیه تا محصول نهایی یعنی مقاطع طویل فولادی تکمیل کند. از سوی دیگر با احداث واحد نورد سرد و تولید ورق آن، یک گام به تکمیل زنجیره مقاطع تخت نزدیک شود. در این رابطه، گروه صنعتی پارس ساختار یک برنامه پنج‌ساله را تدوین کرده است که گام به گام با آن پیش می‌رود.

شرکت صنایع فولاد شهریار تبریز، ورق گالوانیزه را در ضخامت‌های مختلف تولید می‌کند و فعالیت خود را اخیرا آغاز کرده است. ظرفیت اسمی تولید این شرکت ۱۰۰ هزار تن ورق گالوانیزه در سال است که با توجه به زمان اندکی که از راه‌اندازی گذشته، هنوز به این ظرفیت نرسیده‌ایم. ضمن اینکه خطوط تولید این شرکت، پتانسیل این را دارد که در آینده به ظرفیت ۱۴۰ هزار تن در سال برسد.

این شرکت توانست برای نخستین بار در کشور ورق گالوانیزه بسیار ضخیم با ضخامت سه تا ۳٫۵ میلی‌متر را به صورت استاندارد تولید کند. به طور کلی، ورق‌های گالوانیزه با ضخامت بیش از دو میلی‌متر در ایران بسیار کم تولید می‌شوند و هیچ تولیدکننده قادر به تولید ورق گالوانیزه با ضخامت ۳٫۵ میلی‌متر در کشور نیست. ناگفته نماند که تولید ورق گالوانیزه با این ضخامت در خاورمیانه انجام نمی‌شود و شرکت صنایع فولاد شهریار تبریز تنها تولیدکننده این محصول در منطقه خاورمیانه و آسیای میانه محسوب می‌شود.

برخی تولیدکنندگان ادعا می‌کنند که توانسته‌اند ورق گالوانیزه با ضخامت سه میلی‌متر را تولید کنند اما باید توجه داشت که این تولیدات، کیفیت مطلوب و استاندارد لازم برای مصرف‌کنندگان را نداشته و به همین دلیل تولید ورق ضخیم را ادامه ندادند. در حالی که صنایع فولاد شهریار تبریز توانست ضمن تولید ورق گالوانیزه ضخیم با کیفیت مطلوب، رضایت مشتریان را جلب و بازار بسیار خوبی را در این زمینه برای خود ایجاد کند.

شرکت فولاد شهریار تبریز در برنامه‌های آتی خود در نظر دارد که در گام‌های بعدی تولید ورق گالوانیزه، به سمت ورق‌های ضخیم‌تر یعنی ۳٫۵ میلی‌متر و حتی چهار میلی‌متر نیز برود و ضمن برآورده کردن نیاز کشور به این ورق‌ها و عرضه آن‌ها در بازار، آمادگی صادرات این محصول استراتژیک به متقاضیان خارج از کشور را داشته باشد.

ورق‌ گالوانیزه ضخیم چه کاربردهایی دارد؟

ورق‌ گالوانیزه ضخیم با توجه به تازگی آن، در کشور ما تا حدودی ناشناخته است. در حالی که در صنایع پیشرفته دنیا، کاربردهای خاص خود را دارد و می‌تواند محصول مطمئنی برای صنایع مصرف‌کننده باشد. در حال حاضر، بسیاری از خانه‌های پیش‌ساخته به ویژه در مناطق دارای رطوبت بالا مانند بنادر و جزایر، مهم‌ترین محل مصرف این محصول هستند؛ زیرا ویژگی مقاومت نسبت به پوسیدگی و خوردگی در آب و هوای دارای رطوبت و همچنین سبکی ورق گالوانیزه باعث می‌شود انتخاب نخست این مصرف‌کنندگان، ورق گالوانیزه ضخیم باشد.

دیگر کاربردهای مهم ورق گالوانیزه ضخیم در تولید گاردریل‌های کنار جاده‌ای، تانکرهای ضخیم، مخازن و… است. بنابراین جامعه هدف این نوع ورق‌های نسبتا گسترده است ولی به دلیل جدید بودن محصول یاد شده، باید اقداماتی را صورت داد؛ مهم‌ترین اقدامی که شرکت باید در حال حاضر انجام دهد، گسترش فرهنگ استفاده از ورق گالوانیزه ضخیم در کشور است و در این رابطه، فعالیت‌هایی به ویژه برای بازاریابی و شناساندن این محصول به جامعه هدف در حال انجام است.

چه چالش‎‌هایی برای تولید ورق گالوانیزه دارید؟

مهم‌ترین چالش حال حاضر شرکت، تامین مواد اولیه است. شرکت صنایع فولاد شهریار تبریز برای تولید ورق گالوانیزه مواد اولیه خود را عمدتا از شرکت فولاد مبارکه تامین می‌کند. البته همان طور که گفته شد، شرکت در ابتدای بهره‌برداری و تولید خود قرار دارد و امیدواریم با کمک شرکت فولاد مبارکه، تامین مواد اولیه تسهیل و مقدار آن بیشتر از میزان حال حاضر شود تا ظرفیت شرکت خالی نماند. خوشبختانه خط تولید شرکت به خوبی طراحی شده است و در بخش فنی و تولید، با چالش خاصی مواجه نیستیم.

شرکت فولاد شهریار برنامه‌های توسعه‌ای متعددی را در دستور کار خود قرار داده است که ازجمله آن‌ها می‌توان به احداث خط تولید ورق سرد اشاره کرد. علاوه‌براین، قصد داریم کوره آنیل را نیز به خط تولید اضافه کنیم تا ورق آنیل را نیز به عنوان یکی از بخش‌های تولید ورق‌های گالوانیزه داشته باشیم.

انتظار شما به عنوان یک تولیدکننده در بخش خصوصی از سیاست‌گذاران و دولتمردان چیست؟

صنعت فولاد کشور جزو صنایع استراتژیک کشور بوده و مدیریت تامین مواد اولیه این صنعت در اختیار دولت و شرکت‌های دولتی است. این شرکت‌ها منابع مالی قوی دارند و اگر رقابتی میان آن‌ها و بخش خصوصی شکل گیرد، قطعا بخش خصوصی توان رقابت با آن‌ها را نخواهد داشت و آسیب خواهد دید. تقاضایی که بخش خصوصی از دولت دارد این است که این شرکت‌های بخش خصوصی را در رقابت با بخش دولتی تنها نگذارد و به این بخش کمک کند. باید توجه داشت که آینده اقتصاد کشور در اختیار بخش خصوصی خواهد بود و این بخش مسیر توسعه کشور را تعیین خواهد کرد. البته در برنامه‌های دولت مشارکت دادن بخش خصوصی در اقتصاد وجود دارد اما لازم است که این امر سرعت بیشتری نسبت به قبل داشته باشد و در عمل، جلوه بیشتری پیدا کند.

انتهای پیام//

مدیرعامل گروه فولادیار کوروش:

۹:۲۵ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

مدیر مهندسی کارخانه فولاد مبارکه مطرح کرد:

۹:۰۹ /یکشنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری:

۸:۴۶ /شنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیر محصولات پوشش‌دار و نهایی شرکت فولاد مبارکه:

۱۰:۴۷ /دوشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۳

امید ایزدپناه، عضو هیئت عامل شرکت صنایع هفت الماس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۰۳ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

حمید شجاعی، مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۸ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

نوید ایزدپناه، نایب رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۲۸ /شنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲

عباسعلی ناصحی، مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد دشتستان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۲:۳۶ /شنبه/۱۱ دی ۱۴۰۰

وحید میرزایی، مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۲:۳۱ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

اصغر اسماعیلی، مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۲:۳۴ /شنبه/۱۰ آبان ۱۳۹۹

محمدرضا طارمی، کارشناس «فلزات‌آنلاین» طی یادداشتی نوشت:

۴:۴۹ /شنبه/۱۶ تیر ۱۴۰۳

نويد ايزدپناه، نایب رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس طی یادداشتی نوشت:

۴:۱۸ /شنبه/۲۱ بهمن ۱۴۰۲

امید ایزدپناه، عضو هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۲۸ /شنبه/۲۰ آبان ۱۴۰۲

امید ایزدپناه، عضو هیئت عامل شرکت صنایع هفت الماس در یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۱۰:۲۰ /شنبه/۵ آذر ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیکی از یک شرکت خصوصی موفق؛

۵:۱۰ /شنبه/۹ دی ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/9

228607

فلزات آنلاین

1403/10/9

620848

فلزات آنلاین

1403/10/9

924382

فلزات آنلاین

1403/10/9

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/9

24953

فلزات آنلاین

1403/10/9

13881

فلزات آنلاین

1403/10/9

42846

فلزات آنلاین

1403/10/9

48725

فلزات آنلاین

1403/10/9

43126

فلزات آنلاین

1403/10/9

41633

فلزات آنلاین

1403/10/9

29739

فلزات آنلاین

1403/10/9

30562

فلزات آنلاین

1403/10/9

29151

فلزات آنلاین

1403/10/9

38078

فلزات آنلاین

1403/10/9

35909

فلزات آنلاین

1403/10/9

59191

فلزات آنلاین

1403/10/9

28660

فلزات آنلاین

1403/10/9

43471

فلزات آنلاین

1403/10/9

47664

فلزات آنلاین

1403/10/9

5263000