روز جمعه ۱۸ اسفند ماه ۱۴۰۲، رئیس جمهور کشور در هشتمین سفر دورهای به استان خوزستان، فرمان افتتاح بزرگترین کارخانه تولید آهن اسنفجی (زمزم سه فولاد خوزستان) را صادر کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان، سید ابراهیم رئیسی در آیین راهاندازی بزرگترین کارخانه تولید آهن اسفنجی کشور (زمزم سه فولاد خوزستان) که روز جمعه ۱۸ اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد، اظهار داشت: روز بسیار خوبی برای ماست که در مشهدالشهدای ایران اسلامی حضور داریم. خوزستان جایگاه شجاعت، مقاومت، ایستادگی و سرزمین «ما میتوانیم» است؛ سرزمینی که مردمان آن با اخلاص و ایستادگی افتخار آفریدند. اکنون نیز به برکت دستان مهندسان، مشاوران و کارگران شرکت فولاد خوزستان شاهد بهرهبرداری از پروژهای مهم اقتصادی هستیم. کارگران فولاد حقیقتا افتخار آفرینند و قدردان تکتکان هستیم که در روزهای سخت و گرم با تلاش شبانهروزی در جهت رشد اقتصادی کشور گام برداشتید.
در جنگ ارادهها، کارگران فولاد خوزستان پیروز شدند
وی با بیان این جمله که شما در مسیر اجرای منویات رهبری، رشد تولید و ایجاد اشتغال اراده کردید، ادامه داد: در جنگ ارادهها، کارگران شرکت فولاد خوزستان سربلند و موفق شدند. اراده دشمن بر عقبماندگی و اراده ایران اسلامی بر خلاف آن، بر پیشرفت و آبادانی کشور است. امروز کارخانه زمزم ۳ فولاد خوزستان رسما آغاز به کار کرده است و ظرفیت تولید دو میلیون تن آهن اسفنجی دارد. معنای این میزان تولید، قرار گرفتن در مقام اول منطقه و دوم جهان است.
رئیس جمهور کشور اظهار داشت: در مسیر حرکت به سمت کارخانه زمزم سه، چند شعار نقش بسته بود؛ احداث کارخانه بدون دخالت کارشناسی خارجی و ما توانستیم. شما از ما میتوانیم به ما توانستیم، رسیدید و این نشان میدهد که باز هم میتوانید کارهای بزرگتر انجام دهید؛ این توانستن را امروز جشن میگیریم. جای تشکر دارد که در این پروژه عظیم از توانایی ۱۱۵ شرکت دانشبنیان و ۵۰ شرکت داخلی استفاده شد. توصیه میکنیم در شرکت فولاد خوزستان تولید و اشتغال را افزایش دهید و امیدواریم با تلاش خود در حوزههای فولاد، نفت و گاز بیکار نداشته باشیم.
رئیسی از موانع گفته شده از زبان مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت و افزود: امین ابراهیمی از کاستیها و موانع پیشروی صنعت فولاد یعنی برق و گاز گفتند. نسبت به تولید برق روی پای خود بایستید زیرا دیری نخواهد گذشت که خواهیم دید صنعت قطعی برق ندارد. با احداث نیروگاه برق، علاوه بر اینکه پایداری برق داریم، توانایی شرکت نیز افزایش مییابد. هدفگذاری تولید را با ایجاد اشتغال و بهکارگیری شرکتهای دانشبنیان دنبال کنید. بهترین نوع سرمایهگذاری در صنعت، نفت و گاز بوده و افزایش تولید نفت و گاز امیدبخش است. از این رو تلاش شود که بتوانیم ارزش افزوده ایجاد کنیم؛ همچنین بر تکمیل زنجیره ارزش تاکید میکنیم و باید جلوی خامفروشی گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: آنچه را توصیه و تاکید داریم و از شرکت فولاد خوزستان انتظار میرود، اشتغال، اشتغال و اشتغال است. با بهرهگیری از منابع نفتی، گازی، فولاد و ثروتآفرینی به سمتی حرکت کنیم که در استان خوزستان بیکار نداشته باشیم. تاکید ما آن است که مسئولیتهای اجتماعی به معنای آباد کردن شهر و استان باشد. احداث پل، جاده، خانه بهداشت، مراکز درمانی و مجموعه ورزشی از شاخصهای مسئولیتهای اجتماعی است. آنچه انجام میدهید، برای مردم اعلام کنید. گاهی اوقات شاهد هستیم تمام آنچه انجام میشود، به صورت جامع بیان نمیشود. کارهای بزرگی که با اخلاص شبانهروزی انجام میشود را برای جوانان تببین کنید.
رئیس جمهور کشور ضمن قدردانی از بهکارگیری نیروهای بومی در شرکت فولاد خوزستان، یادآور شد: وقتی با کارگران شرکت فولاد خوزستان همصحبت شدیم و اعلام کردند ما بومی همین منطقه هستیم، خرسند شدیم. باید جوانان عرب و لر و خوزستانی که توانایی علمی و عملی دارند، به کارگیری شوند. دستور رهبر فرزانه به بنده طلبه آن است که از داناییها و توانایی کشور در جهت رشد اقتصادی، تولید و مهار تورم استفاده و کار فناورانه و دانشبنیان انجام شود. امروز ایران اسلامی را ایران پیشرفته و فناور مینامیم. وظیفه جهادی و انقلابی و آنچه شهدا به ما آموختند، ایجاب میکند که بگوییم ما توانستیم، شما در فولاد خوزستان در عمل «ما توانستیم» را ثابت کردید.
بهرهبرداری از کارخانه زمزم سه، گام اول فولاد سبز در کشور
در ادامه عباس علیآبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین راهاندازی کارخانه زمزم سه شرکت فولاد خوزستان با اشاره به شعار وزارت صمت یعنی توسعه صادراتمحور، بیان کرد: با تکیه بر این شعار توانستیم شرکتهای دانشبیان را به شرکتهای صنعتی پیوند دهیم. صنعت، مهمترین مسیر توسعه کشور است. اساسیترین وجه احداث کارخانه، مهندسی صنعت قبل از اجرا و ساخت است و اگر بتوانیم این عنصر را تقویت کنیم، موفق میشویم. اولویت وزارت صمت، توجه به گلوگاهها و حمایت از صنایع ثروتساز و اشتغالزاست.
وی از الزام کاهش مصرف انرژی گفت و افزود: به شرکتها ابلاغ شده است که کاهش شدت انرژی را با جدیت اجرایی کنند. آهن اسفنجی، گلوگاه صنعت فولاد است و شرکت خوزستان ۱۷ درصد آهن اسفنجی کشور را تامین میکند. از این رو خوزستان قطب بزرگ فولاد کشور است. با بهرهبرداری از این پروژه، بخش اعظمی از نیاز کشور به آهن اسفنجی مرتفع میشود و از آنجایی که سیاست دولت حرکت به سمت فولاد سبز است، بهرهبرداری از این کارخانه، گام اول فولاد سبز است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این جمله که راهاندازی کارخانه زمزم سه فولاد خوزستان در مسیر تکمیل زنجیره ارزش فولاد است، اظهار داشت: استان خوزستان یکی از ارکان تولید فولاد کشور است. با توجه به موقعیت جغرافیایی شرکت فولاد خوزستان و دسترسی به آبهای آزاد و منابع انرژی، توسعه در قیاس ملی را در این شرکت دنبال کردهایم. فعالیتهایی که در فولاد خوزستان است، به منظور باز کردن گرههای تولید است. فولاد، زیرساخت توسعه صنایع به شمار میآید و یکی از اهداف طرحهای توسعه، ایجاد اشتغال و بهکارگیری نیروهای بومی است. از طرفی به منظور کاهش وابستگی به حاملهای انرژی، طرحهای توسعه متکی بر آبهای غیرمتعارف است.
فولاد خوزستان پیشران توسعه صنعت فولاد کشور است
امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در آیین راهاندازی کارخانه زمزم سه، ضمن اداری احترام به ۵۸ شهید فولاد خوزستان، اظهار داشت: فولاد خوزستان، محصول انقلاب اسلامی است. این شرکت پیشران و روایتگر مسیر توسعه و تکامل صنعت است و به برکت خون شهدا و انقلاب اسلامی با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن به دست مقام معظم رهبری به بهرهبرداری رسید و علیرغم تحریم های ظالمانه و موانع خارجی، به رشد تولید و توسعه شتاب گرفت و اکنون دومین قطب تولید فولاد کشور به شمار میآید. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و خلق چشمانداز دستیابی به ظرفیت ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن تا افق ۱۴۱۰، توسعه همهجانبه آغاز شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی، صنعت فولاد رشد ۴۰ برابری را تجربه کرده است و امروز در میان ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد جهان جای گرفته است. از طرفی، علیرغم مصرف تنها ۵ درصد گاز و ۱۰ درصد برق کشور، عدم توسعه زیرساختهای انرژی باعث کاهش چشمگیر تولید و درآمد شرکتهای فولادی شده است؛ در حالی که فولاد میتواند در مسیر افزایش اشتغال و درآمد ارزی کشور کمک شایانی به اقتصاد کشور کند.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان ادامه داد: محدودیتهای گاز و برق، هزینههای گران مواد اولیه و نرخ منبع مالی و عدم ثبات در قوانین و مقررات مالی، تجاری و دستورالعملها، مهمترین چالشهای صنعت فولاد هستند.
ابراهیمی راهاندازی کارخانه زمزم سه را صفحه زرین فولاد کشور دانست و افزود: این پروژه عظیم به مدد دولت سیزدهم، با فناوری ایرانی و بدون حضور کارشناسان خارجی به بهرهبرداری رسید. با افتخار اعلام میکنیم فناوری و دانش فنی میدرکس که در انحصار کشور آمریکاست، در دستان فرزندان این مرز و بوم قرار گرفته است. در حال حاضر مشغول نهایی کردن صادرات این فناوری به کشورهای دیگر مانند چین، کوبا و شمال آفریقا هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: صرفهجویی ارزی این پروژه، بالغ بر ۹۰ میلیون یورو است. ظرفیت صادراتی محصول آهن اسفنجی و توان ارزآوری آن بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار است. این موفقیت را به کارگران شرکت فولاد خوزستان تبریک میگوییم و از همکاری و همراهی مقامات استانی، لشکری و کشوری، سهامداران و هیئت مدیره تشکر میکنیم.
انتهای پیام//