سید علی اکبر رضوی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: ما اواخر سال ۹۶ سماور را ۲۳۰ هزار تومان میفروختیم، ارزش آن ۲۳۰ هزار تومان بیشتر از ۴۷۰ هزار تومان قیمت امروز است؛ قدرت خرید مردم نسبت به آن زمان بسیار کاهش داشته است.
وی عنوان کرد: خاصیت برنج این است که املاح آب را به خود میگیرد و به همین دلیل در ساخت سماور از برنج استفاده میشود. اکثر سماورهای موجود در بازار، برنج هستند که پس از ساخت، آبکاری شدهاند؛ اگر سماور آبکاری نشود پس از یک مدت کوتاه در مجاورت هوا، رنگ خود را از دست میدهد. روکش سماور از نیکل است و به دلیل سختی دوام بیشتری دارد، همچنین روکشدهی با نیکل باعث میشود سماور تا مدتها رنگ خود را حفظ کند.
مدیریت کارگاه تولیدی دو هلال درخصوص مزایای استفاده از سماور نسبت به چایساز و کتری، ادامه داد: در واقع سماور علاوه بر اینکه آب را تسویه میکند و املاح اضافه آن را میگیرد، هنگام جوش آب را به نقطه جوش واقعی میرساند. جوش آب در چایساز واقعی نیست و اگر یک آزمایش ساده انجام دهیم متوجه این موضوع میشویم که آب تنها بخار دارد، هنگامی که آب به ۱۰۰ درجه سانتیگراد نرسد، چای خوب دم نمیکشد؛ همچنین کتری با اینکه نقطه جوش واقعی دارد، با توجه به اینکه حرارت را از زیر به بالا میدهد همواره در حال فرستادن املاح به داخل آب است و هرگز این املاح تهنشین نمیشود. سماور تمام حُسنی که دارد به خاطر تنوره آن است که حرارت را به صورت یکنواخت به آب میدهد و به دلیل برنجی بودن، این تنوره املاح را نیز از آب میگیرد.
رضوی در رابطه با انواع سایز ورق برنجی که در ساخت سماور استفاده میشود، توضیح داد: ما برای تولید سماور از ورق برنج «۷۰ بی» تولید داخلی با ضخامت ۰٫۶ ۰٫۷، ۰٫۸و ۰٫۹ میلیمتر استفاده میکنیم که هر کدام از این سایزها در یک قسمت از سماور به کار برده میشود.
مدیریت کارگاه تولیدی دو هلال بیان کرد: در صنعت ما، ورق برنج سه نوع ضایعات دارد؛ سفاله نوعی از ضایعات است که هنگام خمکاری تولید میشود، مفرغ از کنارههای برش باقی میماند و لوپ بار که همان سماورهایی هستند که هنگام تولید خراب میشوند. یک بخش از ضایعات لوپبار را خودمان در بخش ریختهگری استفاده میکنیم، برای ساخت قطعاتی مثل شیر سماور این ضایعات را به ریختهگر میدهیم. باقی ضایعات را شرکت کارچانی از ما جمعآوری و ورق جدید تولید میکند.
وی در رابطه با قیمت سماور بیان کرد: تقریبا یک سماور دو کیلوگرم برنج در ساخت آن به کار رفته است که با احتساب ورق کیلویی ۸۳ هزار تومان حدودا ۱۶۶ هزار تومان هزینه خرید ورق آن میشود، البته به جز ورق برنج که در بدنه سماور به کار میرود، از فلزات دیگری نیز برای ساخت باقی اجزای آن استفاده میشود که اگر هزینه این مواد را نیز به علاوه مبلغ ورق برنجی کنیم، حدودا ۲۳۰ هزار تومان هزینه مواد اولیه تولید یک سماور است. دستمزد چکشکاری هنرمندی که روی آنها کار میکند نیز حساب میشود و با اضافه شدن این مبلغ به مبلغ فوق یک سماور قیمتگذاری میشود. اگر هر سماور را بخواهیم چکشکاری کنیم، تقریبا هر سه روز یک سماور تولید میشود اما در حالت معمولی و با دستگاه در سه روز حدودا ۱۰۰ سماور ساخته میشود.