واردات شمش روی آمریکا طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ دارای فرازونشیبهایی بوده است اما این کشور همواره بیش از ۶۰۰ هزار تن شمش روی و عمدتا از مبدا دو کشور کانادا و مکزیک وارد کرده و بیشینه مقدار واردات در سال ۲۰۲۰، ۸۰۵ هزار تن بوده است. آمریکا از بزرگترین تولیدکنندگان و در عین حال مصرفکنندگان شمش روی در جهان به شمار میرود؛ به طوری که علاوه بر تولید داخلی، بخشی از تقاضای این کشور از طریق واردات تامین میشود. عمده تامینکنندگان شمش روی در بازار وارداتی آمریکا دو کشور کانادا و مکزیک هستند که کانادا با اختلافی چشمگیر بیشترین صادرات را به آمریکا داشته است و در سال ۲۰۲۳، صادرات کانادا به این کشور حدود ۳۵۲ هزار تن بوده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، فلز روی به ویژه در آمریکا، استرالیا و آسیا به وفور یافت میشود؛ بنابراین میتوان گفت که دسترسی به ذخایر روی در نقاط مختلف جهان وجود دارد. صنعت فولاد گالوانیزه ۵۰ درصد از تقاضای روی را تشکیل میدهد و به همین دلیل کشورهایی همچون کرهجنوبی، چین، آمریکا، آلمان و ترکیه از بزرگترین مصرفکنندگان این فلز بوده و نقش مهی در تجارت آن ایفا میکنند. آمریکا با در دست داشتن ذخایر روی از بزرگترین تولیدکنندگان فلز مذکور در جهان به شمار میرود؛ همچنین این کشور به دلیل مصرف فوقالعاده بالای شمش روی در صنایع مختلف، در زمره بزرگترین واردکنندگان روی نیز قرار میگیرد.
واردات شمش روی در آمریکا
وضعیت واردات شمش روی در آمریکا طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ در نمودار یک قابل مشاهده است.
همانطور که پیشتر ذکر شد، آمریکا از بزرگترین واردکنندگان شمش روی در جهان است؛ به طوری که در سال ۲۰۲۳ با سهم ۱۶ درصدی از کل واردات جهانی، بزرگترین واردکننده شمش روی جهان بوده است. مطابق با نمودار یک، حجم واردات این کشور طی ۱۰ سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ دارای فرازوفرودهایی بوده است؛ با این حال، تولید این کشور با ۸ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۱۴ از میزان حدود ۶۴۷ هزار تن به حدود ۷۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است.
در سال ۲۰۲۰ افزایش ۲۴ درصدی واردات شمش روی در آمریکا نسبت به سال ۲۰۱۴ رخ داد و به ۸۰۵ هزار تن رسید. سپس در سال ۲۰۲۱ به دلیل رشد تولید شمش روی در آمریکا، واردات آن با کاهش ۲۱ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و از ۸۰۵ هزار تن در سال ۲۰۲۰ به ۶۳۰ هزار تن در سال ۲۰۲۱ کاهش یافت.
در سال ۲۰۲۲، صادرات شمش روی به این کشور با افزایش ۹۵ هزار تنی نسبت به سال ۲۰۲۱ مواجه شد و از میزان تقریبا ۶۳۰ هزار تن در سال ۲۰۲۱ به ۷۲۵ هزار تن در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت و سپس کاهشی به میزان ۲۵ هزار تن در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل از آن رخ داد. بیشینه میزان واردات شمش روی در آمریکا در سال ۲۰۲۰ اتفاق افتاده است که حجم واردات آن حدود ۸۰۵ هزار تن و کمینه میزان آن در دو سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ رخ داد که به ترتیب حدود ۶۲۶ هزار تن و ۶۳۰ هزار تن بوده است.
دو کشور کانادا و مکزیک از عمده تامینکنندگان شمش روی در بازار وارداتی آمریکا بودهاند؛ بنابراین افزایش یا کاهش صادرات از این دو کشور به آمریکا تاثیر قابلتوجهی بر واردات این کشور دارد. امکان تامین روی ایالات متحده آمریکا از طریق این دو کشور تاثیر قابلتوجهی بر میزان کل واردات آمریکا دارد؛ با این حال، مهمترین عامل تاثیرگذار در حجم واردات آمریکا میزان تولید داخلی و کسری عرضه داخلی است.
بازیگران اصلی صادرات به آمریکا
کشورهای برتر صادرکننده شمش روی به آمریکا طی بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ در نمودار ۲ قابل مشاهده است.
با نگاهی به نمودار ۲ میتوان دریافت که اگرچه از سال ۲۰۱۸ کاهش صادرات شمش روی از کانادا به آمریکا رخ داده است اما همچنان این کشور طی دوره ۱۰ ساله با سهم صادرات ۶۶ درصدی به آمریکا، بازار وارداتی این کشور را در دست گرفته است و با اختلاف چشمگیری از سایر کشورهای صادرکننده در صدر لیست تامینکنندگان بازار شمش روی آمریکا قرار دارد.
شایان ذکر است که کانادا جزو بزرگترین صادرکنندگان شمش روی در جهان نیز به شمار میرود که عمده صادرات آن به آمریکا انجام میشود. کاهش صادرات کانادا به آمریکا در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به دلیل گسترش کووید ۱۹ بوده است. همچنین در دو سال متوالی ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ کاهش تولید شمش روی در کانادا به دلیل تعطیلی دائمی یک کارخانه ذوب روی بود که بر تولید و صادرات آن تاثیر داشته است. کمینه و بیشینه میزان صادرات این کشور به آمریکا به ترتیب مربوط به سال ۲۰۲۳ با میزان ۳۵۲ هزار تن و سال ۲۰۱۸ با میزان ۵۲۴ هزار تن بوده است.
مکزیک یکی دیگر از صادرکنندگان شمش روی به آمریکا است که با افزایش ۱۹ درصدی از میزان ۱۱۰ هزار تن در سال ۲۰۱۴ به ۱۳۰ هزار تن در سال ۲۰۲۰ رسید و مجدد با کاهش صادرات روبهرو شده است؛ این کشور در سال ۲۰۲۳، ۱۰۹ هزار تن شمش روی به آمریکا صادرات داشته است و با سهم ۱۶ درصدی از بازار وارداتی آمریکا در رتبه دوم تامینکنندگان قرار گرفته است. بیشینه میزان صادرات مکزیک به آمریکا در سال ۲۰۱۹ با حجم ۱۴۳ هزار تن و کمینه میزان صادرات آن در سال ۲۰۱۷ با حجم ۹۴ هزار تن بوده است.
پرو با داشتن سهم ۷ درصدی از بازار وارداتی آمریکا توانسته است رتبه سوم صادرات به آمریکا را از آن خود کند. روند صادرات این کشور به آمریکا رشد ناچیزی داشته و از ۴۶ هزار تن به ۶۴ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است. با توجه به وجود کانادا به عنوان یک رقیب قدرتمند با سهم بالا از بازار شمش روی وارداتی آمریکا، افزایش سهم دو کشور دیگر یعنی مکزیک و پرو از این بازار طی سالهای مورد بررسی رقم نخورده است.
انتهای پیام//