مدیرعامل شرکت صنایع روشنایی نورفروزان کرمانشاه، تولیدکننده سیم و کابلهای برقی گفت: به دلیل نیاز بشر به انتقال برق، تولید کابل از قرن ۱۹ آغاز شد و در قرن بیستم با توسعه فناوری، نحوه تولید، انتقال و توزیع برق بهبود یافت. امروزه شبکه برقی جهان یکی از زیرساختهای مهم به شمار میآید و سرمایهگذاریهای فراوانی در این زمینه صورت گرفته است. به همین دلیل صنعت سیم و کابل از اهمیت بالایی برخوردار بوده و واحدهای صنعتی باید محصولات باکیفیتی را در اختیار مصرفکنندگان قرار دهند. تولید سیم و کابلهای مرغوب مستلزم رعایت استانداردهای تعرف شده، استفاده از مواد اولیه باکیفیت و نظارت بر فرایندهای تولید است. باید توجه داشت که مواد اولیه نقش بسزایی در کیفیت محصول نهایی دارد اما در حال حاضر افزایش قیمت مفتول مسی باعث شده است برخی از تولیدکنندگانی که حاضر به تغییر مولفههای کیفی تولید سیم و کابل و عرضه محصولات غیراستاندارد نیستند، مجموعه خود را غیرفعال کنند.
باباجان احمدیان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» بیان کرد: متاسفانه حدود یک سال است که این مجموعه غیرفعال شده و فعالیت تولیدی ندارند اما امیدواریم طی چند ماه آینده با راهکارهایی که اتخاذ کردهایم، نتیجه مطلوب حاصل شده و مجددا مشغول به کار شویم. یکی از مسائلی که باعث شد تا ادامه مسیر تولید برای ما دشوار شود و چارهای جز تعطیلی مجموعه نداشته باشیم، چالش کمبود سرمایه در گردش و عدم حمایت بانکها به منظور اعطای وام و تسهیلات بود؛ به عبارت دیگر میتوان گفت که به دلیل کمبود نقدینگی امکان خرید مواد اولیه برای تولید سیم و کابل وجود نداشت. لازم به ذکر است که در حال حاضر برای رفع این چالش و بازگشت به عرصه تولید، به دنبال تامین منابع مالی از سرمایههای شخصی هستیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه عاملی باعث شد تا سرمایه در گردش مجموعه محدود شود، عنوان کرد: مهمترین موضوعی که در رخداد این اتفاق نقش داشت، افزایش قیمت مواد اولیه (مفتول مسی و پی وی سی) بود. به طوری که در یک برهه زمانی با سرمایهای حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان امکان تامین مواد اولیه وجود داشت اما اکنون تولیدکنندگان باید چند میلیارد تومان سرمایه در اختیار داشته باشند. لازم به ذکر است که در زمان فعالیت کارخانه قیمت مفتول مسی به ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم نیز رسیده بود و در حال حاضر با قیمتی حدود ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش میرسد. همچنین پی وی سی را با قیمتی حدود ۱۵ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم خریداری میکردیم و امروز بهای آن به حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم رسیده است. باید توجه داشت که حداقل تولید این مجموعه در زمان فعالیت آن، حدود ۶ تا هفت تن در ماه بود که اکنون برای تولید این مقدار محصول باید حدود پنج تا ۶ میلیارد تومان صرف خرید مفتول مسی شود.
محبوبیت برند در گرو کیفیت
مدیرعامل شرکت صنایع روشنایی نورفروزان کرمانشاه در همین راستا ادامه داد: زمانی که به دلیل عدم حمایت بانکها موفق به اخذ وام و تسهیلات نشدیم، تلاش کردیم تا از روشهای دیگری مانند جذب سرمایه و یا شراکت در مجموعه، نقدینگی مورد نیاز برای ادامه روند تولید را تامین کنیم. البته در این زمینه هم نتایج مطلوبی حاصل نشد زیرا نظر و تفکرات افرادی که به شرکت مراجعه کرده بودند با ما بسیار تفاوت داشت. گفتنی است که برای به ثمر نشستن تلاشها در حوزه تولید، باید صبور بود و نمیتوان برای رسیدن به نتیجه و کسب سود مولفههای تاثیرگذار را نادیده گرفت. ضمن اینکه زمینه رشد و توسعه واحدهای صنعتی در گروه تولید محصولات مرغوب است و با فروش سیم و کابلهای بیکیفیت، نمیتوان رضایت مشتریان را جلب کرد. به همین دلیل حفظ کیفیت تولیدات و اعتبار برند مجموعه برای ما مهمتر بود و همواره تلاش میکردیم تا از دانش و تجربه خود به منظور ارتقای مولفههای کیفی بهره ببریم. در همین راستا موفق به اخذ گواهینامههای معتبر شده و علاوه بر محبوبیت برند شرکت صنایع روشنایی نورفروزان کرمانشاه در میان مشتریان، مورد تایید شرکت توانیر نیز بودیم. همچنین غیرفعال شدن کارگاه هم باعث نشد تا بازار خود را از دست بدهیم و مصرفکنندگان به دلیل کیفیت بالای محصولات، همچنان مشتاق به خرید سیم و کابل از این واحد صنعتی هستند.
احمدیان در رابطه با میزان تقاضای سیم و کابل در استان کرمانشاه، ابراز کرد: خوشبختانه به دلیل تقاضای مناسب مشتریان برای خرید محصولات، واحدهای صنعتی این استان در زمینه فروش با چالش خاصی مواجه نبوده و بازار مصرف دچار رکود شدیدی نیست. ضمن اینکه امکان ارسال محصولات به سایر استانهای کشور وجود دارد و تولیدکنندگان این منطقه میتوانند به سبب مسافت کوتاه با کشور عراق، در زمینه صادرات نیز فعالیت داشته باشند. لازم به ذکر است که ما در این مجموعه به دنبال عرضه محصولات خود در بازارهای صادراتی بودیم اما به سبب نوسان قیمت مواد اولیه، موفق به انجام این کار نشدیم؛ باید توجه داشت که مشتریان خارجی بهای محصولات را بر اساس قیمت توافق شده در قرارداد پرداخت میکنند و نوسان قیمتها برای آنها قابل قبول نیست.
وی در خصوص معضلاتی که تولیدکنندگان در زمینه انرژی با آن مواجه هستند، تصریح کرد: در حال حاضر اکثر واحدهای صنعتی با چالش محدودیت مصرف انرژی مواجه هستند و یک روز در هفته، برق مجموعه به طور کامل از ساعت هفت صبح تا روز بعدی قطع میشود. در اینجا ممکن است این سوال مطرح شود که چرا از مولدهای برق برای رفع چالش خود در زمینه انرژی استفاده نمیکنیم. متاسفانه باید اذعان کنم که مولدهای برق با توان پایین امکان فعالسازی ماشینآلات خطوط تولید سیم و کابل را ندارند و خرید مولدهایی با توان بالاتر نیازمند صرف هزینههای هنگفت است که خرید آنها برای ما توجیهپذیر نیست. شایان ذکر است که تا قبل از تعطیلی کارخانه به دلیل تعرفههای پایینی که برای مصرف برق تعیین شده بود، ماهانه حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان هزینه برق مجموعه پرداخت میشد اما اکنون با افزایش بهای انرژی اگر بخواهیم همانند گذشته تولید داشته باشیم، باید ماهانه حدود دو تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بپردازیم.
شرایط مناسب بازار مصرف
مدیرعامل شرکت صنایع روشنایی نورفروزان کرمانشاه در پاسخ به این سوال که آیا بازار مصرف سیم و کابل در استان کرمانشاه اشباع شده است، گفت: خوشبختانه سرمایهگذاریهای صورت گرفته در صنعت سیم و کابل استان به اندازه نیاز است و تنها این مجموعه در زمینه تولید سیم و کابل فعالیت دارد زیرا سایر صنعتگران فقط کابل را تولید میکنند. لازم به ذکر است که تقاضا برای تولید سیم مسی بسیار بالاست و فروش این محصول آسانتر است اما باید این نکته را هم در نظر داشت که به دلیل مصرف پایین فلز سرخ در کابل، برای تولید این محصول نیاز به سرمایه در گردش بالایی نیست و از سوی دیگر حاشیه سود فروش سیم نسبت به کابل کمتر است. باید اضافه کنم که بخش عمدهای از اقتصاد این استان به صنعت کشاورزی و دامداری اختصاص دارد و افراد زیادی به دنبال سرمایهگذاری در حوزه تولید نیستند؛ به همین دلیل برخلاف کلانشهرها و استانهای صنعتی، کارگاههای غیرمجاز تولیدکننده سیم و کابل در کرمانشاه فعالیتی ندارند.
احمدیان در رابطه با دورنمای صنعت سیم و کابل اظهار امیدواری کرد و گفت: بدون شک اکثر افراد به این موضوع واقف هستند که رشد و توسعه این صنعت وابسته به فعالیت بخش ساختوساز است و ما امید داریم که با رونق صنعت ساختمانسازی تقاضا برای تولید سیم و کابل افزایش خواهد یافت. کمااینکه اکنون فعالیت بخش ساختوساز در استان کرمانشاه تا حدودی مناسب بوده و به دنبال بازگشت به حوزه تولید هستیم. گفتنی است که اگر این مجموعه مجددا فعال شود، برای ۱۵ تا ۱۶ نفر زمینه اشتغال را فراهم خواهد کرد؛ البته در صورت کمبود نیروی کار بومی باید افرادی را از سایر استانهای کشور جذب کنیم که هزینههای بیشتری را برای ما به همراه دارد اما این مسئله مانع از ادامه تولید نخواهد شد.
انتهای پیام//