شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با درک اهمیت آموزش به عنوان یار استراتژیک خود، واحد آموزش و توسعه سرمایههای انسانی را بر اساس اهداف و راهبردهای کلان این شرکت در امر توسعه سرمایههای انسانی قرار داده و در همین راستا اهداف و راهبردهای خود را تدوین و عملیاتی کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان، در دنیای امروز، از حوزه آموزش به عنوان یار استراتژیک سازمان یاد شده و این مهم زمانی محقق میشود که واحد آموزش برای کلیه اقدامات پیش رو دارای برنامه و عمل باشد.
امروزه هیچ سازمانی بدون توجه به نیروی انسانی و نقش سازنده آن در ارائه خدمات، قادر به ادامه حیات نیست. در واقع میزان توانایی سازمانها و شرکتها، آموزش و حفظ نیروی کاری واجد شرایط است و پرورش و توسعه سرمایه انسانی، از عوامل مورد توجه در اتخاذ این توانایی به شمار میآید. توسعه منابع انسانی و بهکارگیری درست از آن در سازمانها و موسسات، مستلزم تامین نیروی انسانی کارآمد و ماهر آموزش دیده است.
شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان که اهتمام ویژهای به آموزش و توسعه نیروهای انسانی دارد، در فرایندهای خود جامعهپذیری و فراگیری آموزشهای بدو استخدام، مدیریت آموزش و یادگیری کارکنان، مدیریت آموزش و یادگیری کارکنان و توسعه شایستگی مدیران و برنامههای جانشینپروری را مدنظر دارد. ارزیابی رضایتمندی کارکنان، مدیریت فرهنگ سازمانی و مدیریت رفتار سازمانی از فرایندهای دیگری است که به طور جدی مورد توجه این مجموعه قرار دارد.
در تشریح اقدام شاخص شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان مبنی بر جانشینپروری، باید به این موضوع اشاره کرد که جانشینپروری فرایندی است که طی آن افراد شایسته برای احراز مشاغل کلیدی یک سازمان از میان افراد واجد شرایط انتخاب و پرورش داده میشوند. شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان از شرکتهایی است که به طور جدی به توسعه شایستگی مدیران و برنامههای جانشینپروری اعتقاد دارد و آن را اجرایی میکند. این شرکت با درک عمیق از حساسیت امر آموزش، در حوزه جانشینپروری با تشکیل هسته دانشی تحت عنوان باشگاه مدرسان داخلی و توامان با پروژههای آکادمیک کوچینگ، سنگ بنای مدیریت استعدادها در سازمان و جانشینپروری را بنا کرده است.
اقدامات و پروژههای استراتژیک شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان نیز مشتمل بر استقرار استاندارد مدیریت شایستگی، استقرار نظام مدیریت اخلاق، ارزشها و فرهنگ سازمانی، طراحی و استقرار نظام جامع جانشینپروری و استقرار باشگاه مدرسان و مربیان داخلی است. همچنین این مجموعه برگزاری کانون ارزیابی کارکنان، توسعه سبک رهبری و استقرار نظام منتورینگ را در زمره اقدامات و پروژههای استراتژیک قرار داده است.
کانون ارزیابی کارکنان در حالی جزو فعالیتهای قابلتوجه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان به شمار میآید که واحد آموزش و توسعه سرمایههای انسانی این مجموعه با هدف شناسایی شایستگیها و فرصتها، پتانسیلسنجی و استفاده از نتایج کاربردی آن در جهت نیازسنجی آموزشی و برنامههای توسعهای کارکنان، پتانسیل کارکنان را به روش شبیهسازی مورد ارزیابی قرار میدهد. برای انجام این مهم پس از بازنگری مدل شایستگیهای عمومی در سه سطح کارشناسی، سرپرستی و رهبری از طریق بهینهکاوی، مصاحبه عمیق و در نظر گرفتن انتظارات سازمان جهت رسیدن به اهداف، برنامهریزی لازم برای ارزیابی شایستگی و مدیریت و توسعه مدلهای شایستگی در سطوح تعریف شده، صورت میگیرد.
رضایت کلی کارکنان، نسبت دلبستگی کارکنان، نسبت توانمندی کارکنان، سرانه آموزش کارکنان، سرانه آموزش سطوح مدیریتی، اثربخشی دورههای آموزشی، نرخ شایستگی سطوح مدیریتی، نرخ شایستگی کارکنان و نسبت مشاغل مدیریتی دارای جانشین مصوب از جمله شاخصهای استراتژیک شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در موضوع آموزش و توسعه سرمایههای انسانی به شمار میآید.
ایجاد دلبستگی کارکنان به کار و سازمان آن هم به شکلی پایدار یکی از دغدغههای مهم مدیریت در این شرکت است که عمیقا نسبت به آن احساس مسئولیت میکنند. این احساس مسئولیت از آنجا ناشی میشود که این مجموعه فولادی بر تاثیر بالا و مستقیم دلبستگی کارکنان بر تمایل آنها برای یادگیری و بهرهوری در محیط کار، اعتقاد راسخ دارد.
انتهای پیام//