قیمت نقره به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۲ رسید که ناشی از انتظارات کاهش بیشتر نرخ بهره از سوی فدرال رزرو و افزایش تقاضای فلزات گرانبها بوده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، هر اونس فلز سفید در معاملات آخرین روز هفته با ۲.۸ درصد افزایش، به ۳۲ دلار و ۷۱ سنت رسید و رشد سالانه خود را به ۳۷ درصد رساند.
این افزایش قیمت به دنبال افزایش گسترده بهای فلزات گرانبها و پس از آنکه طلا به بالاترین سطح تاریخی خود دست یافت، به ثبت رسید.
نقره به یکی از کالاهای اصلی با بهترین عملکرد در سال تبدیل شده است که از چرخش فدرال رزرو به سمت تسهیل سیاستهای پولی در هفته گذشته و چشمانداز کاهش بیشتر نرخ بهره که از فلزات بیبازده مانند نقره حمایت میکند، سود میبرد.
آملیا شیائو فو، رئیس بازارهای کالایی «BOCI» در این خصوص عنوان کرد: به دلیل کاهش متوالی نرخ بهره و به دلیل اینکه بستههای محرک اقتصادی چین میتواند برای مدتی ادامه یابد، نقره طی سه ماه آینده به رشد خود ادامه خواهد داد و سطح قیمتی آن به سمت ۳۷ دلار در هر اونس حرکت خواهد کرد.
اوله هانسن، رئیس استراتژی کالایی در ساکسو بانک نیز تصریح کرد: نقره به عنوان خویشاوند نسبتا ارزانقیمت طلا در نظر گرفته میشود و از آنجایی که طلا همچنان به رکوردهای جدیدی دست پیدا میکند و مس نیز به بالاترین سطح دو ماه و نیم گذشته دست یافته، عبور نقره از سطح مقاومت ۳۲ دلار و ۵۰ سنت در هر اونس چندان دور از ذهن نبوده است.
امکان افزایش استفاده صنعتی از نقره نیز به این افزایش قیمت دامن زده است. علاوهبراین، جریانها به سمت صندوقهای قابل معامله با پشتوانه نقره نشانههایی از ادامه روند افزایشی را نشان داده است.
بر این اساس، نقره با بیش از ۱۰ هزار کاربرد در سراسر جهان از جمله در فناوریهای انرژی پاک، پس از نفت به عنوان یکی از پرمصرفترین کالاها در رتبه دوم قرار دارد.
نقره یک جزو کلیدی در سلولهای فتوولتائیک مورد استفاده در انرژی خورشیدی است. پنل خورشیدی به طور متوسط به ۲۰ گرم نقره نیاز دارد و خودروهای الکتریکی بین ۲۵ تا ۵۰ گرم نقره مصرف میکنند.
در سال ۲۰۲۳، بازار نقره با کسری عرضه ۱۵ درصدی مواجه شد و انتظار میرود بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، بازار با کسری تجمعی ۱۰۹۳.۴ میلیون اونس مواجه شود.
با وجود افزایش قیمت اخیر نقره اما همچنان قیمتها بسیار پایینتر از قله تاریخی نزدیک به ۵۰ دلار که در سال ۲۰۱۱ تعیین شده، باقی میمانند.
انتهای پیام//