مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: با همت همکاران طی سنوات آتی تا پایان سال ۹۹ ظرفیت کنونی ۲۹۰ هزار تن مس محتوا را به ۴۰۰ هزار تن خواهیم رساند که این موضوع با فعال کردن سه معدن دره زار، دره آلو و چاه فیروزه محقق میشود و این معادن را از محل فاینانسی که بانک دانمارکی ارائه داده و مجوزی که از دولت میگیریم تامین مالی میکنیم.
به گزارش فلزاتآنلاین و به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، مهندس احمد مرادعلیزاده در مراسم افتتاح طرحهای مس سرچشمه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و ارتباط از طریق ویدیو کنفرانس با رئیس جمهور در سالن فجر مجتمع مس سرچشمه اظهار کرد: با همت و تلاش همه همکاران ما در صنعت مس ایران در کرمان و آذربایجان از سال ۹۲ تاکنون توانستیم ۳۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری که امشب افتتاح خواهد شد افتتاح کنیم.
وی افزود: علاوه بر آن در سالهای ۹۳ و ۹۴ دو پروژه در استانهای کرمان و آذربایجان ۳۰۰ هزار تن کنسانتره به تولید مس افزوده است و در حال حاضر یک میلیون و ۱۰۰ هزار کنسانتره را در حال تولید هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران خاطرنشان کرد: کل سرمایهگذاری که شرکت ملی صنایع مس ایران در حال انجام دارد تا پایان سال ۹۹ به حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد که ۱۴ هزار میلیارد تومان از این رقم در منطقه کرمان و ۲ هزار میلیارد تومان در منطقه آذربایجان است.
مرادعلیزاده تصریح کرد: با همت همکاران طی سنوات آتی تا پایان سال ۹۹ ظرفیت کنونی ۲۹۰ هزار تن مس محتوا را به ۴۰۰ هزار تن خواهیم رساند که این موضوع با فعال کردن سه معدن دره زار، دره آلو و چاه فیروزه محقق می شود و این معادن را از محل فاینانسی که بانک دانمارکی ارائه داده و مجوزی که از دولت می گیریم تامین مالی میکنیم.
وی گفت: کارهایی در حال انجام در سطح استان به این شکل است که امشب ۱۳ پروژه را افتتاح خواهیم کرد اما نکته مهم این است که طی سالهای ۹۲ تا کنون سه مرتبه در شرکت مس افزایش سرمایه اتفاق افتاده که ۳۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه به ۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تأکید کرد: به همت دولت و رفع تحریم ها مشکلات شرکت مس برداشته شده و با فروشی که داشتیم نه تنها ۳۶۰۰ میلیارد تومان بدهی خود را به بانکها بازپرداخت کردیم بلکه در حال حاضر با ۸۲۰۰ میلیارد تومان فروش و یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار صادرات جزو چهار شرکت برتر بورس ایران هستیم و ارزش سهام مس از ۱۱ هزار میلیارد تومان در سال ۹۲ به ۱۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی صیانت از معادن را مهم خواند و گفت: عیار ما در حال کاهش است و تا ۵ سال آینده برآوردمان این است که عیار متوسط معادن سرچشمه، میدوک و سونگون حدودا ۶ دهم درصد است و اگر مس محتوا کم شد تعجب نکنید.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد: ذوبها و پاالیشگاهها قبال با تکنولوژی قدیمی که در مس ۴۰ سال پیش راهاندازی شده که سوخت سنگین مصرف می کرده بنابراین جایگزین آن کوره فلش با ظرفیت تولید ۲۸۰ هزار تن شده است.
مرادعلیزاده افزود: تا پایان سال ۹۷ ظرفیت ذوبهای ما در استان کرمان به ۴۰۰ هزار تن میرسد و برای این ۴۰۰ هزار تن یک میلیون و۶۰۰ هزار تن کنستانتره ۲۵ درصد نیاز است و در حال حاضر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن کنستانتره داریم.
وی ابراز کرد: در کاهش قیمت تمام شده مس که نهضتی است در اذربایجان، شهربابک، سرچشمه و … همه همت گردند و اوج اثر گذاری این نهضت در سال ۹۴ بوده که بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان در خرید مواد و تجهیزات در قراضه توانستیم صرفهجویی کنیم در کاهش هزینههای مالی حدودا ۳۶۰ میلیارد تومان در سال گذشته کاهش داریم و توانستیم وامها را برداخت کنیم.