• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024

سهم قابل توجه کنسانتره و کاتد از درآمد شرکت «Freeport-McMoRan»

  • کد خبر : 30959
  • 19 مهر 1402 - 7:56
سهم قابل توجه کنسانتره و کاتد از درآمد شرکت «Freeport-McMoRan»
شرکت «Freeport-McMoRan»، بزرگ‌ترین تولیدکننده مولیبدن و یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس و طلا در جهان محسوب می‌شود.

شرکت «Freeport-McMoRan»، بزرگ‌ترین تولیدکننده مولیبدن و یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس و طلا در جهان محسوب می‌شود. این شرکت معادن بزرگی مانند «Morenci»، «Cerro Verde» و گراسبرگ را در اختیار دارد. عمده معادن این شرکت در کشورهای آمریکا، اندونزی، مکزیک، شیلی و پرو قرار دارند. در سال ۲۰۲۲، سهم کشور آمریکا از درآمد این شرکت حدود ۳۲ درصد بود که نسبت به سال قبل از آن، تقریبا یک درصد افزایش پیدا کرد. کشورهای اندونزی و سوییس به‌ ترتیب با سهم‌های ۱۳ و ۱۲ درصد از درآمد، از دیگر خریداران بزرگ شرکت در این سال بودند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، شرکت فری‌پورت مک‌موران در سال ۱۹۸۱ میلادی از ادغام شرکت‌های «Freeport Minerals،Texas Freeport Sulphur Company» و «McMoRan Oil & Gas Company» تشکیل شد. این شرکت در حال حاضر با نام فری‌پورت مک‌موران (FCX) در جهان شناخته می‌شود. این شرکت، بزرگ‌ترین تولیدکننده مولیبدن در جهان است و از تولیدکنندگان مهم فلزاتی مانند طلا و مس برشمرده می‌شود.

به‌ طور کلی واحدهای تولیدی شرکت در آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و کشور اندونزی واقع شده‌اند. از مهم‌ترین معادن روباز شرکت فری‌پورت مک‌موران می‌توان به «Morenci»، «Bagdad»، «Safford» و «Miami» اشاره کرد که همگی در نواحی غرب کشور آمریکا قرار دارند. معدن «Morenci» با ظرفیت تولید سالانه حدود ۵۷۰ هزار تن مس، سومین معدن مس بزرگ جهان شناخته می‌شود و حدود ۷۲ درصد از سهام آن به این شرکت اختصاص یافته است. علاوه‌براین، دو واحد «Chino» و «Tyrone» از معادن این شرکت در کشور مکزیک محسوب می‌شوند. از این معادن علاوه بر مس، فلزاتی مانند مولیبدن، طلا و نقره استخراج می‌شود. گفتنی است که معادن «Henderson» و «Climax» در این منطقه از منابع مهم فلز مولیبدن به‌ شمار می‌روند.

دو معدن بزرگ «Cerro Verde» در کشور پرو و «El Abra» در شیلی، بزرگ‌ترین معادن شرکت فری‌پورت مک‌موران در آمریکای جنوبی هستند. در سال ۲۰۲۲، مجموع ظرفیت دو واحد تغلیظ معدن «Cerro Verde»، روزانه حدود ۴۰۰ هزار تن اعلام شد. در سال ۲۰۲۲، ظرفیت تولید مس این معدن حدود ۵۰۰ هزار تن بود و در جایگاه ششمین معدن بزرگ دنیا قرار گرفت. ذخایر مس این معدن به دو صورت اکسیدی و سولفیدی هستند. از این رو یک واحد لیچینگ در معدن «Cerro Verde» وجود دارد. تقریبا ۵۴ درصد از کل سهام این معدن به شرکت فری‌پورت مک‌موران تعلق دارد.

معدن گراسبرگ با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن، دومین معدن مس در جهان است که در پاپوآ در کشور اندونزی قرار گرفته است. شرکت فری‌پورت مک‌موران، حدود ۴۹ درصد از سهام این معدن را در اختیار دارد و مابقی سهام به دولت کشور اندونزی تعلق دارد. این معدن علاوه بر قسمت روباز، دارای سه بخش زیرزمینی به نام‌های «Grasberg Block Cave»، «Deep Mill Level Zone» و «Big Gossan» است. این معدن به‌ دلیل وجود ذخایر قابل‌توجهی از فلز طلا، مورد توجه شرکت فری‌پورت مک‌موران و دولت کشور اندونزی قرار دارد.

رشد درآمد شرکت در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲

در نمودار یک، درآمد شرکت فری‌پورت مک‌موران از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ آورده شده است. به‌ طور کلی می‌توان گفت تغییرات درآمد این شرکت در دوره مورد بررسی، تا حد زیادی به تغییرات قیمت مس در بازارهای جهانی مربوط بود. یکی از دلایل مهم این امر، سهم قابل‌توجه محصولات مسی مانند کنسانتره و کاتد از درآمد است. در سال ۲۰۲۲، حدود ۸۳ درصد از سهم درآمد شرکت به محصولات مسی مانند کنسانتره، کاتد، مفتول و سایر محصولات مسی تعلق داشت.

طبق گزارش شرکت فری‌پورت مک‌موران در سال ۲۰۱۸، درآمد شرکت حدود ۱۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بود. در این سال قیمت جهانی مس به‌ طور متوسط حدود ۶ هزار و ۵۲۳ دلار بر تن برآورد شد. در سال ۲۰۱۹، میانگین قیمت جهانی مس به حدود پنج هزار و ۹۹۹ دلار بر تن کاهش پیدا کرد و این امر موجب شد تا درآمد شرکت در این سال، تقریبا ۲۹ درصد نسبت به سال قبل افت پیدا کند.

در سال ۲۰۲۱، قیمت جهانی مس با رشد قابل‌توجهی روبه‌رو شد و میانگین سالانه آن به حدود ۹ هزار و ۳۱۴ دلار بر تن رسید. با افزایش قیمت جهانی مس، درآمد شرکت فری‌پورت مک‌موران نیز افزایش یافت و تقریبا به ۲۲ میلیارد ۹۰۰ میلیون دلار رسید. در سال پایانی این دوره، تغییرات شدیدی در قیمت جهانی مس به وجود نیامد و در نتیجه درآمد شرکت نیز تغییرات شدیدی را تجربه نکرد و مقداری مشابه سال قبل داشت.

در سال ۲۰۲۲، حدود ۹ میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار از درآمد شرکت به کنسانتره مس و حدود پنج میلیارد و ۱۳۰ میلیون دلار به کاتد مس اختصاص یافت. همچنین درآمد مفتول و سایر محصولات مسی، حدود چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار اعلام شد. پس از مس، فلز طلا دومین منبع درآمد شرکت فری‌پورت مک‌موران در سال ۲۰۲۲ بود و مقدار درآمد آن در این سال، تقریبا سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برآورد شد. علاوه‌براین، درآمد حاصل از فروش فلز مولیبدن در سال ۲۰۲۲، حدود یک میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار بود و مابقی درآمد به سایر فلزات مانند کبالت تعلق پیدا کرد.

سهم ۳۲ درصدی آمریکا از درآمد شرکت «Freeport-McMoRan»

در نمودار ۲، درآمد شرکت فری‌پورت مک‌موران به تفکیک موقعیت جغرافیایی خریداران آورده شده است. به‌ طور کلی کشورهای آمریکا، اندونزی و سوئیس، بزرگ‌ترین خریداران این شرکت طی سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ بودند. در سال ۲۰۲۱، حدود هفت میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار از درآمد این شرکت از کشور آمریکا به دست آمد که تقریبا ۳۱ درصد از کل درآمد در این سال را شامل می‌شد.

کشور سوئیس با سهم ۱۶ درصدی از درآمد در این سال، دومین خریدار بزرگ شرکت بود. حدود سه میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار از درآمد شرکت، از فروش محصولات به این کشور به دست آمد. از سوی دیگر، اندونزی با درآمد حدود سه میلیارد و ۱۳۰ میلیون دلار و سهم ۱۴ درصد، سومین خریدار بزرگ این شرکت در سال ۲۰۲۱ بود.

حجم درآمد شرکت از کشور آمریکا در سال ۲۰۲۲، به حدود هفت میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار رسید که موجب شد سهم این کشور از درآمد شرکت فری‌پورت مک‌موران، حدود یک درصد افزایش پیدا کند. در این سال اندونزی با سهم ۱۳ درصد و درآمد تقریبا سه میلیارد دلار، در جایگاه دومین کشور مهم خریدار قرار گرفت. هم‌چنین سوئیس در این سال، حدود دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار و سهم ۱۲ درصد از درآمد را در اختیار داشت. گفتنی است که کشورهای ژاپن، اسپانیا و سنگاپور، از دیگر مشتریان مهم شرکت فری‌پورت مک‌موران در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ بودند.

یکی از دلایل مهم سهم قابل توجه کشورهای آمریکا و اندونزی از درآمد، وجود معادن و واحدهای تولید محصولات مسی شرکت فری‌پورت مک‌موران در این کشورهاست که دسترسی آن‌ها به این محصولات را افزایش داده است. علاوه‌براین، کشورهای ژاپن و سنگاپور در نزدیکی اندونزی قرار دارند. از این رو می‌توان گفت بخش قابل‌توجهی از تقاضای ژاپن و سنگاپور، از تولیدات معدن گراسبرگ در اندونزی تامین می‌شود.

 انتهای پیام//
لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=30959

نوشته‌های مشابه

12اردیبهشت
صنعت آلومینیوم ۱۰ سال اخیر را چگونه سپری کرد؟
آلومینیوم، فلزی محبوب و پرکاربرد

صنعت آلومینیوم ۱۰ سال اخیر را چگونه سپری کرد؟

04اردیبهشت
نبض واردات مفتول مسی در دستان آمریکا
در 10 سال اخیر صورت پذیرفت؛

نبض واردات مفتول مسی در دستان آمریکا

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.