با وجود هیجانات بسیار زیاد بازار طلا در بازار آزاد کشور و افزایش قیمت شدید، این محصول در بورس کالا، کمفروغ ظاهر شده و معاملات چندانی در مورد طلا در بورس کالا صورت نگرفته است. با این حال تقاضا برای طلا در بورس کالا وجود داشت و این تولیدکنندگان عمده بودند که محصولات خود را در بورس عرضه نکردند.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، بازارهای جهانی طلا طی یک ماه گذشته متأثر از سیاستهای تجاری آمریکا و در پی آن اتخاذ تدابیر مقابله به مثل از سوی دیگر کشورها برای مواجه با سیاستهای تجاری آمریکا، موجب تغییرات گسترده در تجارت جهانی شد و در پی آن بازارهای کالایی تحت تأثیر قرار گرفتند.
در وهله اول قیمت فلزات اساسی و نیز فلزات گرانبها به میزان قابل توجهی کاهش یافت. به طور مثال قیمت طلا طی یک ماه گذشته از یک هزار و ۳۰۰ دلار در هر اونس به یک هزار و ۲۵۰ دلار در هر اونس رسیده است.
در حقیقت با توجه به سیاستهای تجاری آمریکا که باعث بهبود وضعیت اقتصاد و اشتغال این کشور شده است و در پی آن ارزش دلار در بازارهای جهانی با رشد مواجه شد، قیمت طلا نیز به پایینترین حد خود در یک سال گذشته رسیده است.
بسیاری از فعالان بازار طلا بهدلیل عدم اطمینان نسبت آینده جنگ تجاری ایجاد شده، سرمایههای خود را از بازار طلا بیرون کشیدند. در نتیجه قیمت طلا با افت مواجه شد.
بنابراین تولیدکنندگان شمش طلا در کشور به دلیل ۲ نرخی شدن ارز و نیز عدم اطمینان نسبت به قیمت تا مدتها شمش طلا خود را در بورس عرضه نکردند. نمودار ۱ نشان میدهد در ۳ ماه ابتدایی سال ۹۷، بالغ بر ۸۰ کیلوگرم شمش طلا بهصورت شمش یک کیلوگرمی از سوی ۲ تولیدکننده بزرگ یعنی موته و زرشوران در بورس کالا عرضه شد که در مقابل آن ۸۰ کیلوگرم تقاضا وجود داشت.
اما در نهایت ۳۰ کیلوگرم از طلا عرضه شده مورد معامله قرار گرفت و به فروش رفت. معدن طلا موته ۶۰ کیلوگرم شمش طلا را در بورس عرضه کرد که توانست ۲۰ کیلوگرم از آن را به فروش برساند. معدن طلای زرشوران نیز ۲۰ کیلوگرم شمش را در بورس عرضه کرد که ۱۰ کیلوگرم از آن مورد معامله قرار گرفت.