در فصل تابستان معاملات خوبی در مورد فولاد انجام شده است و این بازار شور و هیجان خاصی دارد. هر چند که هیجان اصلی به بازار فولاد از سوی مسئولان و با ارز ۴۲۰۰ تومانی تزریق شده است و تقاضای ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تنی برای دریافت تنها ۸۰۰ هزار تن فولاد نیز حکایت از روی دیگر بازار دارد.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، هیجان در بازار فولاد به تیترهای تکراری بسیاری از سایتها، خبرگزاریها و روزنامهها تبدیل شده و همه آنها تنها یک نتیجهگیری کلی را برای بازار فولاد و همه فلزات اساسی دارند و آن قیمتگذاری ارزان فلزات اساسی در بورس کالا است.
متاسفانه با وجود گذشت ۵ ماه از فرمان تاریخی مسئولان مبنی بر تثبیت نرخ ارز در ۴۲۰۰ تومان و اثرات بسیار شدید و منفی آن بر اقتصاد و بازارهای کشور، هنوز قیمتگذاری محصولات فلزی با ارز ارزان انجام میشود و همه هیجان بازارهای فلزات مربوط به آن است و از همه بدتر، همه اذعان دارند این تقاضاها واقعی نیستند؛ چرا که در سال گذشته قیمت محصولات فولاد حتی از قیمتهای کنونی هم بسیار ارزانتر بودند، اما هرگز چنین هیجانی در بازار رخ نداد.
اگر قیمتگذاری محصولات فلزی در بورس کالا با ارز دولتی به دست مصرفکننده نهایی میرسید، جای بسی امیدواری برای گردش اقتصاد کشور و صنایع نهایی و پاییندست بود. اما همه میدانند که حتی یک کیلوگرم از محصولات فلزی با قیمتگذاری دولتی به دست مصرفکنندگان نهایی و حتی صنایع پاییندست نمیرسند.
در مجموع تختال به میزان ۲۱۹ هزار تن عرضه شد که تقاضایی در حدود ۲۳۳ هزار تن داشت و در نهایت ۱۴۲ هزار تن معامله شد. ورق گرم مبارکه نیز به میزان ۳۴۳ هزار تن عرضه شد که با تقاضای ۴۸۰ هزار تنی مواجه شد و ۳۴۰ هزار تن از این محصول نیز به فروش رفت. ورق سرد مبارکه نیز در مقابل عرضه ۸۳ هزار تنی، تقاضای ۱۱۲ هزار تنی داشت و کل آن به فروش رفت.
تیرآهن نیز به میزان ۲۴ هزار تن عرضه شد که تقاضایی در حدود ۱۴۵ هزار تن داشت و ۲۱ هزار تن از این محصول مورد معامله قرار گرفت. میلگرد نیز در مقابل عرضه ۲۱ هزار تنی، با تقاضای ۷۴ هزار تنی مواجه شد و به میزان ۱۸ هزار تن به فروش رفت. سبد مخلوط ذوب آهن نیز در حدود ۱۷ هزار تن عرضه شد و ۲۰۰ هزار تن تقاضا داشت و این محصول نیز تماما مورد معامله قرار گرفت. ورق گالوانیزه و ورق قلعاندود نیز به میزان ۱۱ هزار تن و ۶ هزار تن معامله شدند.