مشکلات تولیدکنندگان اصناف مختلف، از جمله مسائلی است که صرفا توسط فعالان و متخصصان آن حوزه قابلیت رفع دارد. در این راستا، خبرنگار پایگاه خبری، تحلیلی «فلزاتآنلاین» گفتوگویی را با رئیس انجمن تولیدکنندگان مقاطع برنجی انجام داده است. علی هوشمند اعتقاد دارد که با همکاری و تعامل تولیدکنندگان و فعالان، معضلات فعلی قابل حل خواهند بود. در ادامه متن کامل این گفتوگو را مطالعه کنید.
میزان ارتباط تولیدکنندگان داخلی با یکدیگر را نسبت به سالهای گذشته چگونه ارزیابی میکنید و آیا این امر ارتباطی با وضعیت تولید کشور دارد؟
تبعا بهدلیل تحریمها و ارتباط حاکم بر کشور، میزان مشارکت، نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است. اما خوشبختانه باحضور متخصصان و صنعتگران، این ارتباطات حالتی تخصصیتر پیدا کرده که این امر، یک مزیت به شمار می رود.
متاسفانه تولید فعالان مقاطع برنجی در سال جاری با ۲۰ درصد کاهش روبهرو شده است که امید میرود با تکمیل خلا موجود در بازار در راستای عدم واردات کالا از سایر کشورها، این مشکل و معضل برطرف شود. تامین مواد اولیه سایر واحدهای تولیدی از اولویتهای تولیدکنندگان این صنف محسوب میشود.
مدت زمان زیادی نیست که وزیر جدید صمت انتصاب شدهاند؛ با توجه به مدیریتهای موفق ایشان در این مدت زمان کوتاه، امید میرود که صنعت کشور توان دورزدن تحریمها را پیدا کرده و ثبات بر بازار حکمفرما شود. فرصتهای ایجاد شده توسط تحریمها در کشور، با همکاری و تعامل مناسب واحدهای تولیدی کشور قابل رشد خواهد بود. بنابراین امید میرود که وزارت صمت نیز روند این فرصتها را تسهیل کرده و موجبات تولید را بیش از پیش فراهم کند. روحیه همافزایی فعلی تولیدکنندگان صنایع مختلف و از جمله مقاطع برنجی، نوید روزهای خوبی را در آینده میدهد.
مهمترین معضلات حوزه مقاطع برنجی را بفرمایید.
اخذ مالیات ارزش افزوده از واحد های تولیدی ، عدم ثبات در قیمت ارز وجود قوانین زیاد و موازی ، از مهمترین معضلات این صنعت بهشمار میروند. قوانین مذکور بهدلیل کثرت بیش از حد، دستوپا گیر بوده و موجبات تشدید بروکراسی اداری را فراهم کرده است. بنابراین امید میرود تا با کاهش این بروکراسیها در حوزه واردات و صادرات، راه تجارت هموار شود. کلید برونرفت از اقتصاد فعلی صادرات است که سرمنشا آن نیز در اختیار وزارت صمت قرار دارد. خودکفایی واحدهای تولید بهدلیل فاصله از دانش و تکنولوژی روز، با مشکلاتی مواجه هستند که راهکار آن صرفا با همکاری و تعامل بخشهای خصوصی و دولتی ایجاد خواهد شد.
چشمانداز جنابعالی از وضعیت حوزه مقاطع برنجی در آینده به چه صورت است؟
همکاری و تعامل اصناف با رقبا و زیرشاخههای خود مانند کارخانههای پاییندستی در حال افزایش است تا موجبات حل مشکلات معیشت مردم بیش از پیش فراهم شود. دولت باید تمامی فکر و فعالیت خود را در مقوله اشتغال و کمک به واحدهای فعال در کشور متمرکز کند، زیرا واحدهای فعال نیازمند این حمایت هستند تا بتوانند علاوه بر تامین مایحتاج پرسنل خود، سرپا بمانند و به فعالیت خود ادامه دهند.