• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
رئیس هیئت عامل ایمیدرو عنوان کرد:

تسهیل در فعالیت‌های اکتشافی با سامانه اطلاعات یکپارچه مکان مبنای ایمیدرو

  • کد خبر : 37659
  • 16 دی 1402 - 7:23
تسهیل در فعالیت‌های اکتشافی با سامانه اطلاعات یکپارچه مکان مبنای ایمیدرو
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: سامانه اطلاعات یکپارچه مکان مبنای ایمیدرو، ابزاری در جهت توسعه فعالیت‌های اکتشافی و جبران عقب‌ماندگی‌های این بخش است.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: سامانه اطلاعات یکپارچه مکان مبنای ایمیدرو، ابزاری در جهت توسعه فعالیت‌های اکتشافی و جبران عقب‌ماندگی‌های این بخش است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمدرضا موثقی‌نیا در آیین رونمایی از این سامانه که با حضور رضا محتشمی‌پور، معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران و احمد قرائی، معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور برگزار شد، بیان کرد: یکی از نتایج اولیه این سامانه، اجرای سیاست‌های دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در جهت شفاف‌سازی داده‌ها و اطلاعات اکتشافی است.

وی با بیان اینکه رونمایی از این سامانه در ردیف برنامه‌های ۱۰۰ هفته‌ای ایمیدرو جای داشته است، ادامه داد: اشتراک‌گذاری این داده‌‎ها و نتایج حاصل از آن که در سامانه فوق وجود دارد، گامی در جهت ارائه اطلاعات برای ذی‌نفعان حوزه اکتشاف است.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو تاکید کرد: سرعت‌دهی به فعالیت‌های بخش اکتشاف و تحلیل داده‌ها، جبران کسری‌هایی است که طی سالیان گذشته ایجاد شده بود.

موثقی‌نیا با اشاره به اینکه هم‌اکنون نسخه اول سامانه رونمایی شده است، گفت: با توجه به امکانات و توانمندی‌هایی که ایمیدرو به همراه طراحان و مشاوران توانمند در آن قرار داده‌اند، امکان برطرف کردن مشکلات احتمالی و به‌روزرسانی نسخه فعلی وجود دارد و جزو ویژگی‌های سامانه است. دسته‌بندی اطلاعات، تهیه گزارش و تحلیل داده‌های اکتشافی در یک سیستم یکپارچه، مسیری برای توسعه روزافزون بخش معدن و صنایع معدنی به شمار می‌آید.

رضا محتشمی‌پور، معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت در این مراسم عنوان کرد: سامانه اکتشافی ایمیدرو با تلاش بسیار و کار روی حجم بسیاری از اطلاعات در این سازمان توسعه‌ای جمع‌آوری شده است و می‌تواند سنگ‌بنایی برای ارتقای اطلاعات فعالیت‌های اکتشافی باشد.

وی افزود: پیش از این علی‌رغم فعالیت‌هایی که در داده‌های اکتشافی و زیرساخت نگهداری اطلاعات انجام شده بود، شرایط مناسبی را شاهد نبودیم. ایجاد این سامانه را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم تاثیر آن را در بهبود عملیات‌های اکتشافی شاهد باشیم.

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد: نگاه ما به ایمیدرو، نگاهی توسعه‌ای است. این سازمان به عنوان توسعه‌دهنده بخش معدن و صنایع معدنی می‌تواند حجم داده‌ها در این سامانه را افزایش دهد.

محتشمی‌پور با بیان اینکه در حال حاضر چهار هزار پروانه اکتشافی در کشور داریم که مجوزهای دولتی و خصوصی را شامل می‌شود، اظهار داشت: این آمار یعنی چهار هزار عملیات اکتشافی در کشور را شاهد هستیم که نیاز است اطلاعات آن به خوبی نگهداری شود. با توجه به رونمایی از این سامانه به عنوان یک زیرساخت ملی، می‌توان با جمع‌آوری و یکپارچه‌‎سازی اطلاعات تولیدی کشور، کیفیت سیاست‌گذاری در این حوزه را ارتقا داد و در مدیریت اطلاعات موثر عمل کرد.

وی ادامه داد: محدوده‌هایی امیدبخش حاصل از اکتشافات ایمیدرو شناسایی شده‌اند که باید فعال شوند و اطلاعات عملیات‌های مرتبط با این محدوده‌ها را ثبت کرد. امیدواریم سالانه ارتقای جدی عملیات و کیفیت و هوشمندی این سامانه را شاهد باشیم و قدرت فعالیت تحلیل داده‌ها را افزایش دهیم.

محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران با ابراز خرسندی از پیاده‌سازی و رونمایی از این سامانه اکتشافی، اظهار داشت: وجود بانک‌های اطلاعاتی، یکی از ملزومات توسعه بخش معدن در تمام کشورهای معدنی دنیا به شمار می‌آید. رونمایی از این سامانه در راستای وظایف حکمرانی ایمیدرو صورت گرفته است و از این پس تعاملات بین نهادهای مختلف در حوزه اکتشاف را سرعت می‌بخشد.

حسام مقدمعلی، معاون طرح‌های توسعه و صنایع معدنی ایمیدرو نیز در این مراسم بیان کرد: مدیریت و سامان‌دهی داده‌ها، مستلزم ایجاد سامانه‌ای برای اطلاعات مکانی (با رعایت مسائل امنیتی) بوده که تلاش‌های چندین ساله در حوزه معدن در آن گردآوری شده است.

وی ابراز کرد: این سامانه باید محلی برای تحلیل و تفسیر داده‌ها در بستری ساده و قابل دسترس باشد تا اطلاعات مورد نیاز را در اختیار قرار دهد. خوشبختانه این مهم با راه‌اندازی سامانه اکتشافی مکان مبنای ایمیدرو به تحقق پیوست و این سامانه بر اساس یک سری مطالعات پایه‌ای ایجاد شد.

مقدمعلی، مشاهده داده‌های پروژه‌ها به صورت دسترسی به اینترنت، مشاهده پهنه‌ها و محدوده‌ها و پایش‌پذیر بودن داده‌ها را از مزایای این سامانه برشمرد و با بیان اینکه سامانه نامبرده قابلیت ارتقا دارد، گفت: در این سامانه اطلاعات اکتشافی شرکت‌ها  و طرح‌های زیرمجموعه به صورت متمرکز بارگذاری می‌شود؛ همچنین در فازهای بعدی قابلیت توسعه دارد و طی سال‌های آتی برنامه‌های مرتبط با حوزه معدن را پوشش می‌دهد.

احمد فتاحی، مدیر اکتشاف ایمیدرو در این خصوص تصریح کرد: کلیه داده‌ها و اطلاعات اکتشافی تولیدی قبلی و دهه اخیر ایمیدرو در قالب پایگاه داده استاندارد ایمیدرو، تهیه و در سامانه بارگذاری شده است.

وی با اشاره به فرایند بررسی و پیاده‌سازی سامانه فوق، یادآور شد: طی سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۰، فاز پیشاهنگی آغاز و طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ به عنوان فاز نخست، بررسی مدل مفهومی داده‌ها و اطلاعات و تولید نسخه اولیه انجام شد.

به گفته مدیر اکتشاف ایمیدرو، فاز دوم شامل به‌روزرسانی مدل‌ها طبق نظرات کارشناسان و مشاوران طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ شکل گرفت و در فاز شناخت سامانه طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۸، نیازسنجی‌ها، تدوین پروپوزال، شرح خدمات، تهیه اسناد مناقصه و بررسی شرکت‌های مشاور توانمند برای تولید نرم‌افزار انجام شد.

فتاحی یادآور شد: در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱، فاز سوم شامل شناخت، طراحی و پیاده‌سازی سامانه، ورود و تجمیع اطلاعات، آموزش و پشتیبانی اجرایی شد. در فاز چهارم که از سال ۱۴۰۱ آغاز شده است، پشتیبانی و توسعه سامانه در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=37659

نوشته‌های مشابه

12اردیبهشت
عملیات اجرایی احداث کارخانه تولید نوار نقاله الشتر آغاز شد
12اردیبهشت
بازدید رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب لامرد از سالکو
در راستای حمایت و رفع موانع تولید انجام شد؛

بازدید رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب لامرد از سالکو

12اردیبهشت
ممیزی اولیه ۵S در سایت پارسیان انجام شد
با هدف استقرار نظام آراستگی،

ممیزی اولیه ۵S در سایت پارسیان انجام شد

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.