• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 May - 2024

توسعه بخش معدن با کمک دانش‌بنیان‌ها

  • کد خبر : 28013
  • 14 شهریور 1402 - 6:46
توسعه بخش معدن با کمک دانش‌بنیان‌ها
زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن با شناسایی ۳۷۰ شرکت دانش‌بنیان در راستای بومی‌سازی تجهیزات و با هدف تقویت و توسعه این بخش و اشتغال پایدار در دولت سیزدهم رقم خورد.

زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن با شناسایی ۳۷۰ شرکت دانش‌بنیان در راستای بومی‌سازی تجهیزات و با هدف تقویت و توسعه این بخش و اشتغال پایدار در دولت سیزدهم رقم خورد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایرنا، دولت سیزدهم زمینه بسترسازی برای بخش خصوصی در راستای توسعه نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی را فراهم کرد تا از این طریق اکوسیستم نوآوری و فناوری ایجاد شود.

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، ۶ راهبرد اساسی را برای توسعه بهره‌برداری از ظرفیت معادن کشور در دولت سیزدهم طراحی کرده است و بر اساس آن برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری را انجام می‌دهد.

تعریف و عملیاتی کردن طرح‌های توسعه تکمیل‌کننده زنجیره با هدف کاهش ارزبری تولید، نهضت افزایش بهره‌وری، دستیابی به فناوری‌های عناصر حیاتی و راهبردی فرآوری مواد معدنی کم‌عیار و مواد معدنی باطله‌ها، سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه‌یافته، حوزه‌های پرخطر و فناوری نوین، حمایت از تکمیل طرح‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام بخش خصوصی و هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های تحول دیجیتال، از جمله برنامه‌های راهبری در توسعه معادن است.

در راستای برنامه‌های حوزه توسعه دانش و فناوری، امضای سه قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان شامل تولید ۲۵ هزار عدد ممبران واحدهای شیرین‌سازی آب در فاز اول، بررسی توسعه و به‌کارگیری تکنولوژی‌های نوین به منظور جذب و ذخیره‌سازی گازی «CO2» حاصل از کارخانه‌های احیا مستقیم و خرید دستگاه شبیه‌ساز دامپ‌تراک صورت گرفت.

تسهیل‌گری توسعه دانش و فناوری با بومی‌سازی کامل خط تولید هیدرات‌های ویژه و راه‌اندازی آن، مبادله تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری با هدف تولید سوخت جامد از لاستیک و پلاستیک، همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تهیه فهرست اولویت‌های فناورانه بخش معدن و صنایع معدنی و عقد ۲۵ قرارداد با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور رقم خورد.

بومی‌سازی و حمایت از ساخت داخل، یکی از مهم‌ترین مباحثی است که در دولت سیزدهم در شرایط تحریمی مورد توجه قرار گرفته است. در همین راستا سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، اقدام به فعال کردن سامانه جامع بومی‌سازی زنجیره آهن و فولاد ایران، راه‌اندازی فاز دوم سامانه بومی‌سازی با عنوان سامانه کارلینک، شبکه‌سازی هدفمند در کسب‌وکارها، برنامه‌ریزی جهت توسعه سامانه مرتبط با بومی‌سازی سایر مواد معدنی، انجام فعالیت‌های پژوهشی هم‌سو با موضوعات بومی‌سازی کرده است. در همین راستا، ۱.۵ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی حاصل از بومی‌سازی صورت گرفت.

هم‌اکنون ۳۹ طرح توسعه‌ای بخش معدن به صورت مشارکتی و مستقیم با ارزش یک هزار و ۴۴۳ میلیارد تومان و چهار هزار و ۴۹۶ میلیون دلار در زنجیره فولاد، آلومینیوم، زیربنایی و توسعه مناطق ویژه اقتصادی و عناصر نادر خاکی و… در حال اجراست.

دولت سیزدهم در کنار استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و بومی‌‎سازی، به دنبال احیا و فعال‌سازی معادن کوچک است. در همین راستا، ۴۶ بسته سرمایه‌گذاری تهیه شده و ۳۳ مزایده در ۱۶ استان برگزار شده است. مجموع معادن احیا و فعال شده در سال گذشته، ۴۳۴ معدن بود که به توسعه معادن و اشتغال در این بخش کمک شایانی کرده است.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=28013

نوشته‌های مشابه

12اردیبهشت
عملیات اجرایی احداث کارخانه تولید نوار نقاله الشتر آغاز شد
12اردیبهشت
نخستین رویداد چادرو برگزیدگان خود را شناخت
12اردیبهشت
بازدید رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب لامرد از سالکو
در راستای حمایت و رفع موانع تولید انجام شد؛

بازدید رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب لامرد از سالکو

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.