• امروز : شنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 4 May - 2024
مدیرعامل شرکت مادکوش:

تولید ۵ میلیون تن گندله با بهره‌برداری از دو فاز

  • کد خبر : 4790
  • 13 شهریور 1398 - 11:11
تولید ۵ میلیون تن گندله با بهره‌برداری از دو فاز
مدیرعامل شرکت مادکوش گفت: میزان پیشرفت پروژه گندله‌سازی شرکت مادکوش، حدود 96.5 درصد بوده و اولین محصول آزمایشی خود را در نیمه دوم امسال، عرضه خواهیم کرد؛ در حالی که زیرساخت‌های مشترک هر دو فاز نیز آماده‌سازی شده و در تلاش هستیم تا با تداوم عملیات اجرایی فاز دوم که حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، وارد مرحله ساخت و نصب باقیمانده تجهیزات و متعاقباً راه‌اندازی این فاز نیز بشویم.
مدیرعامل شرکت مادکوش گفت: میزان پیشرفت پروژه گندله‌سازی شرکت مادکوش، حدود ۹۶٫۵ درصد بوده و اولین محصول آزمایشی خود را در نیمه دوم امسال، عرضه خواهیم کرد؛ در حالی که زیرساخت‌های مشترک هر دو فاز نیز آماده‌سازی شده و در تلاش هستیم تا با تداوم عملیات اجرایی فاز دوم که حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، وارد مرحله ساخت و نصب باقیمانده تجهیزات و متعاقباً راه‌اندازی این فاز نیز بشویم.

علیرضا صمدی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: شرکت مادکوش از زیر مجموعه‌های گروه گسترش سرمایه‌گذاری بین المللی ارزش بوده و به‌عنوان یک شرکت ۱۰۰ درصد خصوصی در سال ۸۴ تاسیس شد. این شرکت، در راستای توسعه پایدار صنعت فولاد و تامین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت، احداث کارخانه گندله‌سازی با ظرفیت اسمی ۵ میلیون تن در دو فاز را در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس واقع در بندرعباس، در برنامه کاری خود قرار داد. تکنولوژی گندله‌سازی مادکوش، روش آلیس چالمرز یا کوره دوار بوده و تجهیزات اساسی این کارخانه نیز، از برندهای مطرح جهانی تامین شده است که کیفیت بالای تولید محصولات را تضمین خواهد کرد.

عرضه محصول آزمایشی در نیمه دوم سال جاری

مدیر عامل مادکوش و رئیس هیات مدیره گروه ارزش بیان کرد: فاز اول پروژه گندله‌سازی مادکوش حدود ۹۶٫۵ درصد پیشرفت داشته و نصب تجهیزات آن انجام شده است. در حال حاضر، آب و برق و گاز کارخانه نیز تامین گردیده و اکنون در مرحله راه‌اندازی تجهیزات و تست سرد هستیم که پیش‌بینی می‌شود تا پایان شهریور، این مرحله به اتمام برسد. بعد از آن، با ورود کنسانتره سنگ‌آهن به‌عنوان ماده اولیه اصلی کارخانه، تست گرم آغاز و امیدواریم که اولین محصول آزمایشی کارخانه، در نیمه دوم سال جاری تولید شود.

وی افزود: با توجه به طراحی خط تولید این کارخانه، امکان ورود کنسانتره‌های مختلف (هماتیت و مگنتیت) و با دانه‌بندی‌های متفاوت، میسر بوده که از ویژگی‌های این خط تولید است.

صمدی در ادامه اذعان کرد: با توجه به اینکه بخش‌های مشترک زیادی از کارخانه، مانند آزمایشگاه‌ها، سایت انباشت و برداشت، کارگاه ساخت و تعمیرات، انبارها، ساختمان‌های ستادی و زیرساخت‌های برق و گاز و آب برای هر دو فاز پیاده‌سازی شده است، لذا به موازات بهره‌برداری فاز اول، دستیابی به هدف راه‌اندازی و بهره‌برداری فاز دوم نیز در برنامه‌های اصلی ما قرار دارد.

برای تامین کنسانتره، در حال مذاکره هستیم

وی در پاسخ به این سوال که کنسانتره مورد نیاز خود را از کدام شرکت‌ها تهیه خواهید کرد، بیان کرد: شرکت‌ها هنوز مشخص نیستند اما وزارت صنعت، معدن و تجارت سهمیه‌ای را برای ما در نظر گرفته و ما را به چند شرکت معرفی کرده است. مذاکرات همچنان با این شرکت‌ها ادامه دارد اما با چالش‌هایی هم برای تامین مواد اولیه مواجه هستیم. با توجه به اینکه کمبود گندله در کشور احساس می‌شود، اگر کنسانتره مورد نیاز ما تامین شود، می‌توانیم تا حد زیادی نیاز واحدهای فولادسازی را برطرف سازیم.

مدیرعامل شرکت مادکوش در خصوص فروش صادراتی گندله، تصریح کرد: با توجه به اینکه شرکت ما در منطقه ویژه خلیج فارس قرار دارد، برای صادرات محصول، ممانعتی نداریم. بسیاری از کارخانه‌های فولادی کشور برای خرید و پیش‌خرید گندله آمادگی خود را به ما اعلام کرده‌اند اما هنوز پاسخ قطعی به آن‌ها داده نشده است. فولاد هرمزگان، صبا فولاد و فولاد کاوه جنوب فولادسازی‌هایی هستند که در همسایگی ما حضور داشته و نیاز به گندله دارند.

اعتماد دولت به بخش خصوصی را جلب می‌کنیم

صمدی در پایان خاطرنشان کرد: علی‌رغم تمام مشکلاتی که سر راه پروژه گندله‌سازی مادکوش قرار داشت، این شرکت به‌عنوان یک بخش خصوصی توانست این پروژه را به انتها برساند. در آینده نزدیک، بهره‌برداری و تولید این کارخانه انجام خواهد شد و در تلاش هستیم تا در مدت زمان کمتری، فاز دوم آن را نیز به بهره‌برداری برسانیم و ظرفیت جدید ۵ میلیون تن گندله را به صنعت فولاد کشور، اضافه کنیم.

وی افزود: به این ترتیب، با اجرایی شدن این دو فاز، علاوه‌بر اینکه اعتماد دولت به بخش خصوصی افزایش می‌یابد، نظر سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیز به این عرصه جلب خواهد شد. امیدواریم تا دولت برای تامین سرمایه در گردش شرکت مادکوش، مساعدت لازم را داشته باشد؛ چرا که هزینه تامین این حجم از کنسانتره، مقدار کمی نخواهد بود. با این حال، علی‌رغم تمام حمایت‌هایی که تاکنون صورت گرفته است، برای تامین کنسانتره و همچنین راه‌اندازی فاز دوم کارخانه، نیازمند حمایت‌های دولت هستیم.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=4790
  • نویسنده : پویا رجبی

نوشته‌های مشابه

12اردیبهشت
قیمت آلومینیوم افزایش پیدا کرد
هم‌پای سایر فلزات رنگین در «LME»،

قیمت آلومینیوم افزایش پیدا کرد

12اردیبهشت
دورخیز مس برای فتح کانال ۱۰ هزار دلار
با رشد 38 دلاری رقم خورد؛

دورخیز مس برای فتح کانال ۱۰ هزار دلار

12اردیبهشت
نخستین رویداد چادرو برگزیدگان خود را شناخت