• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 May - 2024

کاهش سهم آمریکا در تولید زغال‌سنگ جهان

  • کد خبر : 41061
  • 09 اسفند 1402 - 3:58
کاهش سهم آمریکا در تولید زغال‌سنگ جهان
تولید و مصرف زغال‌سنگ در جهان در دهه اول قرن بیستم رشد زیادی داشت که افزایش جمعیت و رشد صنایع از علل اصلی آن به شمار می‌روند.

تولید و مصرف زغال‌سنگ در جهان در دهه اول قرن بیستم رشد زیادی داشت که افزایش جمعیت و رشد صنایع از علل اصلی آن به شمار می‌روند. در سال‌های اخیر با توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر و سوخت‌های پاک‌، سعی بر این بود که تولید و مصرف این سوخت فسیلی کاهش یابد. آمریکا یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان زغال‌سنگ در جهان به شمار می‌آید و بیشترین ذخایر زغال‌سنگ جهان را داراست. با این وجود، سهم آمریکا در تولید زغال‌سنگ جهان به مرور کاهش یافته‌ است. با توجه به آلایندگی بسیار بالای زغال‌سنگ، این کشور تمایل دارد تولید و مصرف این سوخت فسیلی را کاهش دهد و سهم منابع انرژی تجدیدپذیر و سوخت‌های پاک‌تر مانند گاز طبیعی در سبد انرژی خود را افزایش دهد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، زغال‌سنگ از سوخت‌های فسیلی مهم در جهان است که به‌ طور گسترده در نیروگاه‌های تولید برق، صنایع فولادسازی و صنعت تولید سیمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. زغال‌سنگ به‌ دلیل دسترسی بیشتر و قیمت ارزان‌تر نسبت به دیگر سوخت‌های فسیلی، تقاضای زیادی به خصوص در کشورهای توسعه‌ یافته دارد. بیشترین ذخایر زغال‌سنگ جهان در کشور آمریکا قرار دارند و میزان ذخایر زغال‌سنگ این کشور بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تن است. در رده‌های بعدی کشورهای روسیه، استرالیا، چین، هند و اندونزی قرار گرفته‌اند. در سال ۲۰۲۲ میلادی ۶ کشور چین، هند، اندونزی، آمریکا، روسیه و استرالیا به‌ ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان زغال‌سنگ در جهان بودند. لازم به ذکر است که چین و هند، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده و واردکننده زغال‌سنگ جهان نیز محسوب می‌شوند.

تولید زغال‌سنگ جهان در سال ۲۰۲۲ از مرز هشت میلیارد تن گذشت

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، در سال ۲۰۲۲ بیش از هشت میلیارد تن زغال‌سنگ در جهان تولید شد که حدود چهار میلیارد تن آن مربوط به کشور چین بود. این رقم بالاترین میزان تولید زغال‌سنگ طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ بوده‌ است. تولید زغال‌سنگ در سال ۲۰۲۲، تقریبا دو برابر تولید سال ۲۰۰۰ بود. تولید زغال‌سنگ جهان از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ با شیب نسبتا زیادی رشد پیدا کرد و در سال ۲۰۱۳ به مرز هشت میلیارد تن رسید اما پس از آن روند متغیری داشت. یک مینیموم نسبی در تولید زغال‌سنگ در سال ۲۰۲۰ مشاهده می‌شود که علت آن شیوع ویروس کرونا در این سال بود.

مصرف زغال‌سنگ جهان در سال ۲۰۲۲ به بالاترین میزان رسید

روند مصرف زغال‌سنگ در جهان از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ افزایشی بود اما پس از آن روند متغیری داشت. افزایش جمعیت و رشد صنایعی مانند فولاد و سیمان، از دلایل اصلی افزایش مصرف زغال‌سنگ بعد از سال ۲۰۰۰ بوده‌ است. در سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع ویروس کرونا، تقاضای جهانی انرژی کاهش پیدا کرد که همین امر منجر به کاهش تقاضای زغال‌سنگ نیز شد. در این سال تقاضای زغال‌سنگ در آمریکا و اتحادیه اروپا هر کدام با ۲۰ درصد کاهش و در هند با ۸ درصد کاهش مواجه شد اما در چین یک درصد افزایش یافت. در سال ۲۰۲۰، چین بر خلاف اغلب کشورها رشد اقتصادی را تجربه کرد. در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ با کاهش اثر پاندمی کرونا و با فعالیت مجدد صنایع، مصرف انرژی در جهان افزایش یافت. در سال ۲۰۲۱ به‌ دلیل بالا رفتن قیمت گاز طبیعی و در سال ۲۰۲۲ به دلیل بحران انرژی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین، بسیاری از کشورها به‌ خصوص اتحادیه اروپا به استفاده از زغال‌سنگ روی آوردند. بر اساس پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی، مصرف زغال‌سنگ تا سال ۲۰۲۵ با شیب بسیار کندی افزایش خواهد یافت که یکی از علل مهم آن، ملاحظلات زیست‌محیطی و افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی مصرف‌کنندگان است.

روند نزولی سهم آمریکا در تولید زغال‌سنگ جهان

سهم آمریکا در تولید زغال‌سنگ جهان از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ نسبتا نزولی بوده‌ است. در سال ۲۰۰۰، تولید زغال‌سنگ آمریکا رقمی معادل ۹۷۲ میلیون تن بود که ۲۰.۸ درصد از تولید زغال‌سنگ جهان را شامل می‌شد؛ در حالی که در سال ۲۰۲۲ با تولید ۵۳۵ میلیون تن زغال‌سنگ، توانست تنها ۶.۴ درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص دهد. علاوه بر کاهش تولید زغال‌سنگ توسط آمریکا، افزایش تولید این سوخت فسیلی در سطح جهان نیز در کاهش سهم جهانی آمریکا موثر بوده‌ است.

بخش اعظم زغال‌سنگ تولیدی آمریکا توسط خود این کشور مصرف می‌شود و میزان صادرات آن در مقایسه با میزان مصرف داخلی ناچیز است. از این رو روند تولید زغال‌سنگ این کشور، عمدتا متاثر از روند مصرف داخلی آن است. افزایش سهم گاز طبیعی در سبد انرژی آمریکا، یکی از علل کاهش تولید زغال‌سنگ در این کشور بعد از سال ۲۰۰۰ بوده‌ است. در سال‌های اخیر نیز توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر، از میزان مصرف زغال‌سنگ در این کشور کاسته‌ است.

زغال‌سنگ بیشترین آلایندگی را در بین سوخت‌های فسیلی دارد. این امر کشورهای جهان به خصوص کشورهای توسعه‌یافته را بر آن داشته‌ است که سهم این سوخت فسیلی را در سبد انرژی خود کاهش دهند. انتشارات کربنی ناشی از زغال‌سنگ در آمریکا در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۰۰، حدود ۵۷ درصد کاهش داشته‌ است. به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، آمریکا تا سال ۲۰۲۷ ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر خود را نسبت به سال ۲۰۲۲ دو برابر می‌کند. منابع خورشیدی فتوولتایی و منابع بادی، اصلی‌ترین منابع تجدیدپذیر در آمریکا محسوب می‌شوند. در نمودار شماره ۳، سهم آمریکا در تولید زغال‌سنگ جهان از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ نشان داده‌ شده‌ است.

تولید زغال‌سنگ آمریکا در سال ۲۰۲۲، حدود ۴۶ درصد نسبت به سال ۲۰۰۰ کاهش داشته‌ است. در عوض تولید گاز طبیعی و انرژی تجدیدپذیر آن به‌ ترتیب ۸۹ و ۲۱.۳ درصد رشد داشت. سهم زغال‌سنگ در سبد انرژی این کشور نیز در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۰۰، حدود ۵۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. تولید برق با استفاده از زغال‌سنگ در آمریکا در سال ۲۰۲۲ معادل ۹۰۲ هزار گیگاوات ساعت بود که نسبت به سال ۲۰۰۰، حدود ۵۷ درصد کاهش داشته است. صادرات زغال‌سنگ آمریکا در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۰۰، حدود ۳۵ درصد رشد داشته‌ است. این امر نشان می‌دهد که این کشور به مرور تمایل کمتری برای مصرف زغال‌سنگ داشته و حجم بیشتری را صادر کرده‌ است. زغال‌سنگ یکی از مواد اولیه اساسی در تولید فولاد است. آمریکا در تولید فولاد در بین ۱۰ کشور اول جهان قرار دارد. بنابراین با وجود کاهش مصرف زغال‌سنگ، همچنان این ماده یکی از مواد اولیه اساسی در صنایع فولاد این کشور به حساب می‌آید.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=41061

نوشته‌های مشابه

12اردیبهشت
صادرات زغال‌سنگ استرالیا به چین افزایش یافت
پس از بازیابی روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور،

صادرات زغال‌سنگ استرالیا به چین افزایش یافت

12اردیبهشت
صنعت آلومینیوم ۱۰ سال اخیر را چگونه سپری کرد؟
آلومینیوم، فلزی محبوب و پرکاربرد

صنعت آلومینیوم ۱۰ سال اخیر را چگونه سپری کرد؟

04اردیبهشت
نبض واردات مفتول مسی در دستان آمریکا
در 10 سال اخیر صورت پذیرفت؛

نبض واردات مفتول مسی در دستان آمریکا

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.