• امروز : چهارشنبه - ۱۲ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 1 May - 2024
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو:

۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه سودده در دست اقدام داریم

  • کد خبر : 2474
  • 24 آذر 1400 - 18:36
۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه سودده در دست اقدام داریم
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: این شرکت با توجه به سوددهی بسیار مناسب و پتانسیل‌های معدنی در کشور، حدود 70 تا 80 هزار میلیارد تومان پروژه سودده در دست اقدام دارد که عملیات اجرایی بسیاری از آن‌ها آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: این شرکت با توجه به سوددهی بسیار مناسب و پتانسیل‌های معدنی در کشور، حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه سودده در دست اقدام دارد که عملیات اجرایی بسیاری از آن‌ها آغاز شده است.

ناصر تقی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: متاسفانه کشور ما با خشکسالی مواجه شده و امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی مسئولان عالی کشور آب است. قطعا مشکل کم‌آبی در کشور قابل حل بوده و خط انتقال آب خلیج فارس امکاناتی را در این خصوص فراهم کرده است. امیدوار هستیم موضوع انتقال آب با تلاش و همفکری مسئولان و شرکت‌ها پیگیری شود تا عملیات اجرایی انتقال روزانه حداقل ۱۵ میلیون متر مکعب آب برای مناطق مرکزی کشور فراهم آید. با اهتمامی که دولت در این زمینه دارد، حتما عملیات اجرایی این خط آغاز و انجام خواهد شد و شرکت‌های بزرگ معدنی و فولادی نیز تمام تلاش خود را چه از نظر تجهیزاتی و چه از نظر هزینه‌ای، برای این منظور خواهد داشت.

وی افزود: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو نیز در راستای رسالت خود، تلاش حداکثری را برای اجرای خطوط انتقال آب به مناطق مرکزی کشور خواهد کرد. در این رابطه لازم است با توجه به هزینه‌های هنگفتی که احتمالا شرکت‌ها در این پروژه‌ها خرج خواهند کرد، فاکتورهای اقتصادی کردن پروژه‌ها نیز در نظر گرفته شود. به طوری که مشوق‌هایی از سوی مسئولان برای شرکت‌ها لحاظ شود.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خاطرنشان کرد: کم‌آبی در بسیاری از نقاط کشور به ویژه مناطق مرکزی رخنه کرده و انتقال آب به مناطق مرکزی حتی استان اصفهان و نزدیک کاشان، نیاز اساسی کشور است و تمام تلاش‌ها باید به این موضوع معطوف شود. در حال حاضر، چادرملو برای همه فعالیت‌های خود از آب انتقالی خلیج فارس استفاده می‌کند. این یعنی چادرملو حتی از چاه‌های آبی که در اختیار دارد، به دلیل افت بیش از حد منابع زیرزمینی استفاده نمی‌کند و آن را تنها برای مواقع اضطراری استفاده خواهد کرد. با تاکیدات مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و معاونان وی، حتما طرح انتقال آب به مرکز کشور باید به طور کامل اجرا شوند.

وی اذعان کرد: چادرملو حتما در این امر ملی مشارکت فعال خواهد داشت زیرا این شرکت سودده بوده و در انتقال آب به عنوان مایه حیات، سرمایه‌گذاری خواهد کرد. در این راستا، شرکت‌های بزرگ معدنی و صنایع معدنی با هدایت سهامداران، هم توسعه مناسبی را رقم می‌زنند که در آینده سود بسیار مناسبی را نصیب آن‌ها خواهد کرد، هم اینکه تولیدات خود را متنوع خواهند ساخت که از نوسانات قیمتی در بازارهای جهانی یکی دو محصول در امان باشند. به طوری که شرکت چادرملو دیگر تک‌بعدی عمل نخواهد کرد. این شرکت در حال حاضر به دنبال شرکت در پروژه‌های مرتبط با صنعت فولاد است.

در پروژه‌های سودده سرمایه‌گذاری می‌کنیم

تقی‌زاده بیان کرد: در راستای اجرای پروژه‌های بزرگ در کشور، چندین شرکت معدنی به همراه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات یک شرکت اجرای پروژه با نام تجلی را تاسیس کردند. شکل‌گیری شرکت تجلی به عنوان یک شرکت سهامی عام اجرای پروژه ایده بسیار خوبی بود که چادرملو از ابتدا از آن حمایت کرد. برای نخستین بار است که چنین شرکتی در ایران تاسیس می‌شود و این موضوع می‌تواند راه را برای تاسیس شرکت‌های مشابه و اجرای سریع پروژه‌های توسعه‌ای باز کند.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تصریح کرد: چادرملو پروژه‌های زیادی را در دست اقدام دارد و حاضر است سهام بخشی از این پروژه‌ها را به جهت حمایت در اختیار شرکت تجلی قرار دهد تا این شرکت به عنوان شریک و سهامدار مطرح شود. چادرملو در حال حاضر حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه در دست اقدام دارد و کار اجرای بسیاری از آن‌ها آغاز و به پیمانکاران ابلاغ شده است. پیمانکار مابقی پروژه‌ها نیز تا بهمن ماه سال جاری انتخاب و عملیات اجرایی آن‌ها آغاز می‌شوند.

وی ادامه داد: شرکت چادرملو در تمامی حلقه‌های زنجیره فولاد و تامین مواد اولیه مانند گندله‌سازی، آهن اسفنجی، تولید ورق فولادی، فروآلیاژ و اجرام نسوز و حتی یک هزار مگاوات نیروگاه برق، پروژه‌های متعددی را در دست اقدام دارد. خوشبختانه توان مالی این شرکت بسیار خوب است و تلاش می‌کنیم پروژه‌ها با مشارکت دیگر شرکت‌های توانمند اجرا شود و به تنهایی اقدام نکنیم. در این رابطه از مشارکت شرکت‌های توانمند کشور به ویژه در حوزه اجرای پروژه که سهامدار آن هستیم و همچنین از سرمایه مردم استفاده خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو عنوان کرد: امیدوار هستیم با کفایت مدیران شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان سهامدار اصلی و نیز شرکت‌های مجری پروژه و دیگر سهامداران بتوانیم پروژه‌ها را پیش ببریم. به آینده چادرملو بسیار امیدوار هستیم. همچنین در این بحران اقتصادی، بار بر دوش مردم نخواهیم بود و تلاش خواهیم کرد با ایجاد اشتغال و تولید، بار را از دوش مردم برداریم.

سرمایه‌گذاری بدون توجه به نوسانات بازار

تقی‌زاده با اشاره به نوسانات بازار جهانی تاکید کرد: صنعت فولاد و تولیدکنندگان سنگ‌آهن باید خود را برای هر شرایطی آماده کنند و تطبیق دهند. یادآور می‌شود قیمت جهانی کنسانتره سنگ‌آهن در سال ۱۳۹۴ حتی به ۲۸ دلار به ازای هر تن رسید؛ در حالی که دو سه ماه قبل قیمت سنگ‌آهن حتی بیش از ۲۰۰ دلار به ازای هر تن ثبت شد. در حال حاضر، قیمت سنگ‌آهن حدود ۱۰۰ دلار بر تن بوده که همچنان مطلوب تولیدکنندگان این حوزه است.

وی اظهار کرد: چادرملو باید به تولید خود ادامه دهد زیرا با دارا بودن معدن، از مزیت نسبی برخوردار است. در هنگام کاهش قیمت سنگ‌آهن نیز تولیدکنندگان سودده بودند و به فعالیت خود ادامه دادند؛ البته ممکن است میزان سوددهی کاهش یافته باشد. بنابراین مطابق برنامه و صرفه و صلاح شرکت عمل می‌کنیم. اگر بیش از حد محطاط و دچار وسواس شویم، نباید فعالیتی انجام دهیم؛ در حالی که ممکن است فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تولید یکی پس از دیگری از دست بروند.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خاطرنشان کرد: سقف صنعت فولاد در کشور ما پر شده اما از آنجایی که شرکت ما یک بنگاه اقتصادی است، باید در آینده نزدیک در هر آنچه که از نظر اقتصادی سودده باشد، سرمایه‌گذاری کند. حد تعیین شده تولید فولاد کشور برای افق ۱۴۰۴ حدود ۵۵ میلیون تن است که به زودی به آن دست خواهیم یافت اما هر اندازه که اکتشافات را گسترش دهیم، پشتوانه تولید در صنعت فولاد برای آینده خواهد بود.

استفاده از توان دانشگاهی

تقی‌زاده اضافه کرد: برای تامین آب، باید در داخل کشور آب‌شیرین‌کن ساخت. خوشبختانه تکنولوژی تولید آب‌شیرین‌کن در کشور تقریبا فراهم است و تنها در یک قسمت اساسی با عنوان «ممبران» به واردات وابسته هستیم. در این رابطه، با شرکت‌های روسی و چینی وارد مذاکره شده‌ایم و امیدوار هستیم به زودی انتقال تکنولوژی آن انجام شود تا طی یک سال آتی، ممبران را در کشور تولید کنیم. هنگامی که ممبران در کشور تولید شود، در این صورت قادر به انتقال آب در هر نقطه از کشور خواهیم بود. ضمن اینکه با بومی‌سازی شیرین‌سازی و انتقال آب، قیمت تمام شده انتقال آب به شدت کاهش خواهد یافت.

وی تصریح کرد: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به همراه تعدادی از شرکت‌های معدنی روزانه ۶۰۰ هزار متر مکعب آب خلیج فارس را شیرین‌سازی می‌کند و سه آب‌شیرین‌کن را ساخته است و در حال ساخت نیز دارد. با دانشگاه‌های بزرگ صنعتی کشور برای بومی‌سازی و انتقال دانش به ویژه در حوزه آب‌شیرین‌کن و سایر حوزه‌های مورد نیاز همکاری نزدیک داریم و پیشنهاداتی به ما ارائه می‌کنند. اعتقاد داریم دانشگاه باید به صنعت ورود پیدا کرده و با دید کاربردی به علم نگاه کند.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با ذکر مثالی در خصوص همکاری با دانشگاه، بیان کرد: با همکاری شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان اردکان، فاز اجرایی طرح به دام‌اندازی گازهای خروجی دودکش‌های کارخانه چادرملو به روش BOO تا پایان سال جاری شروع خواهد شد. طراحی مفهومی و انتخاب فناوری‌های نوآورانه این طرح توسط مشاور داخلی متشکل از اساتیدی از دانشگاه صنعتی شریف و شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی با مجوز وزارت نفت تهیه خواهد شد.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=2474

نوشته‌های مشابه

12اردیبهشت
قیمت آلومینیوم افزایش پیدا کرد
هم‌پای سایر فلزات رنگین در «LME»،

قیمت آلومینیوم افزایش پیدا کرد

12اردیبهشت
دورخیز مس برای فتح کانال ۱۰ هزار دلار
با رشد 38 دلاری رقم خورد؛

دورخیز مس برای فتح کانال ۱۰ هزار دلار

12اردیبهشت
نخستین رویداد چادرو برگزیدگان خود را شناخت