مدیرعامل مس نگین اصفهان تولیدکننده ورق، گرده و انوع ظروف مسی همچون پارچ، لیوان و قابلمه، گفت: مواد اولیه را از بازار آزاد تهیه میکنیم، برای تولید ورق مورد استفاده در ظروف مسی، نمیتوان هر نوع ضایعات مسی بکار برد و فقط باید از قراضه کابلی قرمز بدین منظور استفاده کرد.
محمد جلال کوشکی رنانی، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، اظهار داشت: قراضه کابلی قرمز را پس از ریختهگری به شکل شمش، نورد کرده و از آن ورق تولید میکنیم، این ورقها به شکل گرده درآمده و از آنها انواع ظروف بهوسیله خمکاری تولید میشود.
مدیرعامل مس نگین اصفهان با اشاره به اینکه قیمت مس طی سه هفته اخیر با افت قیمت همراه بوده است. تصریح کرد: دسترسی به مواد اولیه نسبت به ماههای گذشته بهبود داشته چرا که از زمان شروع تحریم فلزات، فروشندگان ضایعات، در انبارهای خود را باز کرده و مس را وارد بازار کردند. به همین دلیل مواد اولیه به اندازه کافی در دسترس همگان قرار دارد.
وی ادامه داد: بازار محصولات مسی بهویژه ظروف و صنایع دستی خوب است، اگر دولت از ما حمایت کند قصد داریم مجموعه خود را توسعه دهیم. اقداماتی نیز در این زمینه اجام دادهایم. یکی از برنامههای ما صادرات ظروف مسی به کشورهای عربی، ترکیه و گرجستان است؛ در همین راستا تبلیغاتی در کشورهای عراق و گرجستان نیز داشتهایم؛ تولیدات ما در حال حاضر تنها به داخل کشور محدود شده ولی فعال کردن بخش صادرات یکی از برنامههای اصلی ما است.
کوشکی رنانی در مقایسه بازار امسال با سال ۹۷، گفت: بازار ورق مسی نسبت به سال گذشته شرایط بهتری دارد. سال گذشته چندین واحد تولیدی تعطیل شدند اما امسال وضعیت صنف ما بهتر شده است و امیدوارم که در ادامه نیز وضعیت بهتر شود.
مدیرعامل مس نگین اصفهان بیان کرد: برای تولید ورق از اسلب استفاده میشود، در کشور چند شرکت بزرگ هستند که اسلب تولید میکنند. ما مواد اولیه را ذوب کرده و پس از قالبگیری، محصول را وارد مرحله نورد میکنیم و تبدیل به ورق میکنیم. درصد خلوص مس برای تولید ظروف مسی باید ۹۹٫۹۷ درصد باشد. در مجموعه ما ریختهگری با کوره القایی صورت میگیرد.
وی در رابطه با معضلات پیش روی تولیدکنندگان ورق مسی، بیان کرد: پرداخت دستمزد، حق بیمه و مالیات از عمده مشکلات ما است، برای پرداخت این موارد با کمبود نقدینگی روبرو هستیم. با وجود اینکه صنایع دستی جزو میراث فرهنگی کشور محسوب میشود اما هیچ سازمانی از ما حمایت نمیکند. اگر از سوی دولت حمایت شویم، میتوانیم برنامههای بیشتری در راستای اشتغالزایی داشته باشیم. در حال حاضر ۵۰ نفر پرسنل کاردان در مجموعه ما شاغل هستند.
مدیرعامل مس نگین اصفهان گفت: اگر نیروی کار ارزان در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد و شرایط بهگونهای باشد که شرایط خرید مستقیم مس از بورس کالا فراهم باشد، به راحتی میتوانیم کار خود را توسعه دهیم. گرچه اگر منوال خرید از بورس به همین شکل باشد شرکتهای کوچکی مثل ما توان رقابت در بورس را ندارند.
وی در پایان با اشاره به اینکه استفاده از تسهیلات بانکی بسیار دشوار شده است، عنوان کرد: بانک برای تخصیص تسهیلات، بهعنوان ضمانت از ما سند ملکی میخواهد، با اینکه باید شرایط بهگونهای باشد که بتوانیم سند کارخانه را بهعنوان ضمانت در اختیار بانک قرار دهیم، اما چنین امکانی فراهم نیست و در حالی که یک کارخانه چندین میلیارد تومان ارزش دارد اما سند آن را نمیپذیرند.