• امروز : سه شنبه - ۱۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 30 April - 2024
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات عنوان کرد:

بهره‌برداری از پروژه جانجا در آینده نزدیک

  • کد خبر : 25111
  • 15 مرداد 1402 - 15:43
بهره‌برداری از پروژه جانجا در آینده نزدیک
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، در خصوص پروژه مهم جانجا و آخرین اقدامات انجام شده در این پروژه گفت: در پروژه جانجا به عنوان بزرگ‌ترین معدن مس کشور، اقدامات باطله‌برداری در حال انجام است و زمان اتمام آن سه سال پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در خصوص پروژه مهم جانجا و آخرین اقدامات انجام شده در این پروژه گفت: در پروژه جانجا به عنوان بزرگ‌ترین معدن مس کشور، اقدامات باطله‌برداری در حال انجام و زمان اتمام آن سه سال پیش‌بینی شده است. پس از باطله‌برداری می‌توانیم وارد بخش‌های نیمه‌صنعتی و صنعتی برای استحصال و بهره‌برداری شویم.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، مرتضی علی‌اکبری بیان کرد: این پروژه در مرحله اول سه فاز معدن‌کاری و باطله‌برداری دارد که فاز اول آن ۲۰ میلیون تن است. در مشارکت فاز نخست جانجا، خوشبختانه شرکت معدن‌کار تجلی که ۴۰ درصد آن متعلق به شرکت است، برنده این مناقصه شد و در حال حاضر ماشین‌آلات در منطقه مستقر شده‌ و کارها به خوبی پیش می‌رود.

وی افزود: در فازهای دو و سه، میزان باطله‌برداری به حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون تن خواهد رسید که احتمالا در ادامه هم شرکت معدن‌کار بتواند فعالیت مربوط به باطله‌برداری را انجام دهد.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات عنوان کرد: نکته حائز اهمیت تا این مرحله، این است که ۴۰ درصد درآمد حاصل از باطله‌برداری توسط شرکت معدن‌کار متعلق به تجلی است؛ از طرفی تجلی سهام‌دار جانجا بوده و شرکت در افزایش سرمایه جانجا برای تجلی سودآوری خواهد داشت.

علی‌اکبری تصریح کرد: پروژه جانجا که ماحصل کنسرسیومی از چندین شرکت معتبر کشور و در حال اجراست، با محوریت و تجارب ارزنده مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات که در صنعت نامی شناخته‌ شده و معتبر است، به خوبی پیش می‌رود.

وی اضافه کرد: اگرچه بهره‌برداری کامل جانجا در سال ۱۴۰۶ اتفاق می‌افتد اما هر زمان به ماده معدنی دست پیدا کنیم، می‌توانیم تولید کنسانتره را آغاز کرده و به نظر می‌رسد طی دو تا سه سال آینده قطعا به بهره‌برداری و سودآوری می‌رسیم که تمام آن می‌تواند صرف توسعه و تکمیل شرکت شود.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات ادامه داد: به‌ هر حال سهام‌داران این پروژه، شرکت‌هایی همچون توسعه معادن و فلزات، چادرملو، گل‌گهر، گهرزمین و تجلی و غدیر هستند و قطعا منابع مالی لازم برای تزریق به پروژه وجود دارد؛ البته با پایان باطله‌برداری باید از منابع دیگری مانند انتشار اوراق در بورس و سایر منابع استفاده کنیم. برای تامین منابع از بازار و فروش اوراق هم قطعا فروش بلوکی خواهد بود؛ به طوری که به بازار سرمایه جهت عرضه‌های ما خللی وارد نشود.

علی‌اکبری در خصوص تاثیرات افزایش نرخ گاز بر پروژه‌های شرکت، اظهار داشت: در خصوص افزایش نرخ گاز، به طور کلی در زنجیره فولاد و در تولید آهن اسفنجی به عنوان ماده اولیه اصلی، نیاز بیشتری به گاز وجود دارد اما در سایر زنجیره همچون ساخت فولاد، نورد، گندله و یا کنسانتره نیاز به گاز کمتری است؛ در نتیجه برای آهن اسفنجی که یک ماده حیاتی محسوب می‌شود، گاز مصرف بیشتری دارد و می‌تواند بخشی از قیمت تمام‌‌شده را بیشتر از سایر بخش‌های زنجیره افزایش دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما به عنوان یک فعال در بخش سرمایه‌گذاری این صنعت این است که قیمت حامل‌های انرژی آزاد شوند اما در مقابل قیمت‌ها نیز دستوری نباشد. قیمت‌ها آزاد و در اختیار تولیدکننده باشد و عرضه‌و‌تقاضا تعیین‌ کننده نرخ محصولات باشد. به این اعتقاد داریم که در کشور، اگر همه چیز را در اختیار عرضه‌و‌تقاضا بگذاریم، قطعا به طور خودکار متوازن‌سازی انجام شده و با قیمت جهانی تطبیق داده می‌شوند اما تا زمانی که این اتفاق نیفتد، همچنان به نفع واسطه‌ها و به زیان تولیدکننده خواهد بود.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=25111

نوشته‌های مشابه

11اردیبهشت
ایران، بزرگ‌ترین تامین‌کننده شمش روی ترکیه
طی سال‌های 2014 تا 2023 صورت گرفت؛

ایران، بزرگ‌ترین تامین‌کننده شمش روی ترکیه

11اردیبهشت
کارگران بازوان حرکت جامعه‌ به سوی رشد و تعالی هستند
مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز:

کارگران بازوان حرکت جامعه‌ به سوی رشد و تعالی هستند

11اردیبهشت
عملیات اجرایی احداث کارخانه کنسانتره مس جانجا آغاز شد

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.