• امروز : دوشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 6 May - 2024
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور مطرح کرد:

ذخیره بیش از سه میلیارد تنی سنگ‌آهن ایران

  • کد خبر : 41409
  • 15 اسفند 1402 - 7:28
ذخیره بیش از سه میلیارد تنی سنگ‌آهن ایران
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: طبق اعلام مرکز آمار ایران، میزان ذخایر سنگ‌آهن ایران سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن است که البته با اکتشاف می‌توانیم میزان ذخایر را افزایش دهیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: طبق اعلام مرکز آمار ایران، میزان ذخایر سنگ‌آهن ایران سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن است که البته با اکتشاف می‌توانیم میزان ذخایر را افزایش دهیم.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از صدا و سیما، علیرضا شهیدی در ارتباط با میزان ذخایر سنگ‌آهن ایران، بیان کرد: مرکز آمار ایران، عدد سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن را اعلام کرده که این میزان ذخایر هم‌اکنون در منابع معدنی ما موجود است.

وی تصریح کرد: این میزان ذخیره برای حدود ۱۴ تا ۱۵ سال آینده کافی است؛ البته به شرطی که اکتشاف جدیدی نداشته باشیم. مطمئنا اگر اکتشاف جدیدی صورت بگیرد، می‌‎توانیم میزان ذخیره مواد معدنی سنگ‌آهن را افزایش دهیم اما اگر میزان مصرف در مقایسه با استخراج بیشتر شود، بی‌شک این میزان ذخایر در زمان کمتری به اتمام خواهد رسید.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در خصوص اختلاف آمار میزان ذخایر سنگ‌آهن، عنوان کرد: متاسفانه آماری که سازمان زمین‌شناسی با آماری که وزارت صمت اعلام می‌کند و یا آماری که مرکز آمار ارائه می‌دهد، متفاوت است و با یکدیگر هم‌خوانی ندارند. این ضعفی است که در بخش آمار مواد معدنی داریم که در بخش پایش و آمایش ما را دچار بحران می‌کند اما آماری که مرکز آمار ایران اعلام کرده، حدود سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن است.

شهیدی درباره چالش‌های تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع، تصریح کرد: با توجه به اینکه مراحل اکتشاف بسیار زمان‌بر و طولانی است، اگر اکتشاف را با سرعت بیشتری انجام ندهیم، با چالش‌هایی مواجه می‌شویم. همچنین با توجه به مجوزهایی که در صنایع معدنی صادر شده و روز‌به‌روز به تعداد این مجوزها افزوده می‌شود، تامین خوراک این صنایع نیازمند استخراج و تامین مواد معدنی بیشتری است که اگر نتوانیم هم‌زمان با رشد صنایع معدنی، اکتشاف را توسعه دهیم و ذخایر جدیدی داشته باشیم، مطمئنا در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی با بیان اینکه یکی از این مواد معدنی، سنگ‌آهن مورد نیاز صنایع فولادسازی است، افزود: امیدواریم بتوانیم اکتشافات خوبی در این حوزه داشته باشیم؛ در غیر این صورت اگر ۱۰ تا ۱۵ سال آینده اکتشاف جدیدی صورت نگیرد، به نظر می‌رسد در تامین مواد معدنی مورد نیاز فولادسازان با چالش‌هایی روبه‌رو شویم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در خصوص اتمام ذخایر سطح زمینی و حرکت به سمت اکتشافات عمقی، اظهار داشت: در کل دنیا مواد معدنی که در سطح زمین وجود داشته است، به اتمام رسیده و از سال‌‎های گذشته به دنبال اکتشاف ذخایر پنهان رفته‌اند. در سازمان زمین‌شناسی از سال ۱۳۸۰، از لایه اطلاعاتی ژئوفیزیک هوابرد استفاده کردیم تا بتوانیم اکتشاف ذخایر پنهان را نیز شناسایی کنیم و اکنون از روش مغناطیس‌سنجی بهره می‌بریم که تا عمق ۴۰۰ متر، شفافیت تصویری مناسبی را در اختیار ما قرار می‌دهد. برای مثال با بهره‌گیری از روش‌های ژئوفیزیک هوایی در استان کردستان، توانستیم آنومالی ذخایر معدنی پنهان را اکتشاف کنیم.

شهیدی با بیان اینکه سازمان زمین‌شناسی از سال ۱۴۰۰ طرح‌های تحول خود را آغاز کرده است، گفت: بر اساس اولویت‌بندی که در حوزه اکتشاف منابع فلزی داشتیم، بخش‌هایی از کشور را مشخص و بر همین اساس استان‌های خراسان جنوبی، کردستان، آذربایجان غربی، قم، مرکزی و اصفهان را فعال کردیم و اکنون نیز نیروهای ما در یزد مستقر بوده و برداشت‌های زمین‌شناسی را انجام می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه باید به سمت اکتشافات جدید حرکت کرده و مقیاس کاری خود را در مقایسه با گذشته عوض می‌کردیم، در دوره جدید از مقیاس یک ۵۰ هزارم استفاده می‌کنیم. گفتنی است که در سطح ملی، مقیاس یک ۲۵۰ هزارم و یک ۱۰۰ هزارم را کار کرده بودیم. اکنون با مقایسه جدید، پوشش سراسری ۱۰۰ درصدی را در دستور کار داریم و مناطقی را مشخص کرده‌ایم که تا آخر برنامه هفتم بتوانیم یک هزار و ۲۶۰ لایه اطلاعاتی را در مقیاس یک ۵۰ هزارم در سراسر کشور تولید کنیم.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=41409

نوشته‌های مشابه

16اردیبهشت
بزرگ‌ترین کارخانه سرب و روی کشور در یک قدمی افتتاح
16اردیبهشت
قیمت طلا به بیش از سه هزار دلار خواهد رسید؟
با افزایش تقاضا در بازارهای جهانی،

قیمت طلا به بیش از سه هزار دلار خواهد رسید؟

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.