مدیرعامل شرکت صنایع شمش البرز گفت: بازارهای جهانی برای میلههای برنجی بازار هدف خوبی به حساب میآیند، اما صادرات محصولات پاییندستی که حاشیه سود بالایی دارند از عهده هر تولیدکنندهای برنمیآید؛ در واقع، قدرت و سرمایه دو فاکتور اصلی برای ورود به تعاملات بینالمللی هستند.
داود علی قورچی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: مجموعه صنایع شمش البرز تولیدکننده انواع شمش، مقاطع یا میله برنجی است که با ذوب ضایعاتی همچون شیرآلات، سماور، لوستر و… در فرآیند ریختهگری این محصولات را تولید میکند.
وی افزود: ظرفیت تولید مجموعه ۳۰۰ تن در ماه است است اما با توجه به نوسانات قیمت فلزات و رکود بازار، قدرت تولید ما به حداقل رسیده و در حال حاضر کمتر از ظرفیت اسمی فعالیت میکنیم و ماهیانه حدود ۶۰ تن محصول تولید میکنیم.
مدیرعامل شرکت صنایع شمش البرز در رابطه با صنایع مصرفکننده محصولات تولیدی خود، توضیح داد: شمش و میلههای برنجی در اغلب صنایع کاربرد دارند که ازجمله مهمترین مشتری آنها میتوان به واحدهای تولیدکننده قطعات خودرو، قطعات واگن، لوسترسازیها و تولیدکنندگان شیرآلات اشاره کرد. قابل ذکر است که شمش برنجی به عنوان ماده اولیه برای ساخت انواع لوله برنجی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
قورچی اضافه کرد: بازارهای جهانی برای میلههای برنجی بازار هدف خوبی به حساب میآیند، اما صادرات محصولات پاییندستی که حاشیه سود بالایی دارند از عهده هر تولیدکنندهای برنمیآید. در واقع، قدرت و سرمایه دو فاکتور اصلی برای ورود به تعاملات بینالمللی هستند که شرکت ما این دو شرط را ندارد. کشور چین بزرگترین مصرفکننده محصولات مسی ایرانی به حساب میآید؛ بازرگانان ایرانی کالاها را در کشور امارات به تاجرهای چینی تحویل میدهند و به این ترتیب، مانع تحریمی بر سر این راه قرار ندارد.
وی در خصوص مشکلات موجود در صنعت ریختهگری و تولید میله برنجی، ابراز کرد: مهمترین چالش موجود در صنعت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است. به ازای تولید یک کیلوگرم محصول ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان سود به دست میآوریم. در صورتی که باید با هر میزان تولید، مالیات تعیین شده به طور کامل پرداخت شود. خامفروشی معضل دیگری است که مسئولین قصد مقابله با آن را ندارند. مواد اولیه مرغوب مس توسط تجار صادر میشود حتی ضایعات مسی و برنجی را توسط کشتی به سایر ممالک میفروشند و همان مواد اولیه به شکل محصولات مسی وارد کشور میشود، در صورتی که تولیدکننده و کارگران داخلی به دلیل کمبود مواد اولیه در خطر بیکاری قرار دارند.
مدیرعامل شرکت صنایع شمش البرز در پایان به برنامههای توسعهای خود اشاره کرد و یادآور شد: در سال جدید قصد داریم جهت بهبود کیفیت محصولات و بهینه شدن روند تولید، دستگاه و ماشینآلات را بهروزرسانی کنیم که به تعداد نیروی انسانی کمتری نیاز باشد و سود بیشتری از ساخت محصول حاصل شود؛ چراکه در تلاش هستیم از بهترین مواد اولیه استفاده کنیم و در کنار آن با مدرن کردن خط تولید، سرعت تولید را نیز افزایش دهیم و با تولید هر چه بیشتر محصولات با کیفیت تا حد توان از ورود محصولات بیکیفیت خارجی به بازار ایران جلوگیری کنیم.
انتهای پیام//