• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 May - 2024

ورود اندونزی به حوزه صادرات و واردات فروسیلیکوکروم

  • کد خبر : 31455
  • 26 مهر 1402 - 6:42
ورود اندونزی به حوزه صادرات و واردات فروسیلیکوکروم
میانگین تجارت جهانی فروکروم در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ حدود هفت میلیون تن بوده است. چین با واردات حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۲، بیشترین واردات را ثبت کرده است.

میانگین تجارت جهانی فروکروم در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ حدود هفت میلیون تن بوده است. چین با واردات حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۲، بیشترین واردات را ثبت کرده است. آفریقای جنوبی نیز در این سال با صادرات سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن، بیشترین میزان صادرات را در جهان داشته است. در بخش واردات فروسیلیکوکروم به‌ طور میانگین طی پنج سال گذشته، آمریکا ۲۷ درصد، آلمان ۲۱ درصد، اسپانیا ۱۰ درصد، اندونزی ۹ درصد و ژاپن ۷ درصد از کل واردات جهان را به انجام رسانده‌اند؛ حال آنکه در بخش صادرات، قزاقستان با سهم ۵۲ درصدی عمده صادرات جهانی را به خود اختصاص داده است. هلند و بعدتر اندونزی، چین و زیمباوه دیگر صادرکنندگان بزرگ جهانی به‌ شمار می‌روند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، فرو کروم بر اساس میزان کربن به دو دسته فروکروم پرکربن و فروکروم کم‌کربن دسته‌بندی می‌شود. فروکروم کم‌کربن جایگزینی مناسب و کم‌هزینه برای کروم فلزی است. فروکروم پرکربن از طریق ذوب سنگ معدن با کک و در کوره‌های قوس الکتریکی تولید می‌شود. از فروکروم برای تولید فولادهای ضدزنگ، فولادهای دما بالا و همچنین در صنایع شیمیایی استفاده می‌شود. نکته حائز اهمیت اینکه کاربرد فروکروم پرکربن در صنعت بیشتر از فروکروم کم‌کربن است.

در نمودار یک، تجارت جهانی فروکروم در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ به نمایش گذاشته‌ شده‌ است. در آمار تجارت فروکروم، مجموع تجارت فروکروم با کربن بیش از ۴ درصد وزنی و فروکروم با کربن کمتر از ۴ درصد وزنی در نظر گرفته شده‌ است. در سال ۲۰۲۲ میزان تجارت فروکروم حدود هفت میلیون تن رقم خورده است.

در بازه پنج ساله مورد بررسی، تجارت فروکروم از روند مشخصی پیروی نکرده و با افت‌وخیزهای مختلفی همراه بوده است. میزان تجارت فروکروم در سال ۲۰۱۸ حدود هفت میلیون تن بود و با کاهش جزئی در سال ۲۰۱۹، به ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تن رسید. شایان ذکر است که در سال ۲۰۲۰، مجددا با افت تقریبی ۵۰۰ هزار تنی به ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کاهش یافت که کم شدن واردات کشورهای اندونزی، ژاپن و امارات بیشترین تاثیر را در کاهش واردات در این سال داشت.

در واردات فروکروم با کربن بیش از ۴ درصد وزنی چین با میانگین مقدار حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن، بزرگ‌ترین واردکننده محسوب می‌شود. اندونزی با واردات یک میلیون و ۶۰۰ هزارتنی فروکروم پرکربن در سال ۲۰۲۲، آمار واردات جهانی این محصول را تغییر داد. با افزایش ۲۳ درصدی واردات اندونزی در پنج سال‌ اخیر، واردات فروکروم پرکربن به‌ طور قابل توجهی افزایش یافته است. ژاپن، سومین کشور برتر واردات فروکروم پرکربن است که در سال ۲۰۲۲، حدود ۵۷۲ هزار تن از این محصول را وارد کرده‌‌ است. در واردات فروکروم با کربن کمتر از ۴ درصد وزنی آمریکا، ژاپن و کره جنوبی عنوان بزرگ‌ترین کشورهای واردکننده را به خود اختصاص داده‌اند و مجموع واردات این سه کشور در سال ۲۰۲۲، حدود ۱۲۱ هزار تن بوده است.

صادرات فروکروم با کربن بیش از ۴ درصد وزنی را کشورهای آفریقای جنوبی، قزاقستان و هند با میانگین واردات به ترتیب حدود سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن، یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن و ۷۶۹ هزار تن در اختیار دارند. سهم سایر کشورها به مراتب کمتر است. در سال ۲۰۲۲ روسیه با صادرات حدود ۷۰ هزارتن فرو کروم با کربن کمتر از ۴ درصد وزنی، بیشترین میزان صادرات را در قیاس با سایر کشورها دارد. باید خاطرنشان کرد که باتوجه به اهمیت روسیه برای تامین فروکروم، جنگ اوکراین تاثیر عمیقی بر بازارهای فروکروم به‌ویژه فروکروم کم‌کربن گذاشته است. کشور قزاقستان و چین با صادرات حدود ۵۵ هزار تن و ۲۸ هزار تن، جایگاه دومی و سومی را از آن خود کرده‌اند.

نگاهی بر صادرات و واردات فرو سیلیکو کروم

نمودار ۲، میانگین واردات و صادرات فروسیلیکوکروم کشورهای برتر را نشان می‌دهد. واردات فروسیلیکوکروم بر مدار کشورهایی چون آمریکا، آلمان، اسپانیا، اندونزی و ژاپن می‌چرخد. در سمت مقابل، پیشتازان در صادرات فرو سیلیکو کروم کشورهای قزاقستان اندونزی، هلند، چین و زیمباوه هستند.

آمریکا با ثبت نرخ رشد متوسط سالانه معادل ۶ درصد بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، خود را به جایگاه اول و بزرگ‌ترین واردکننده فروسیلیکوکروم در جهان رسانده که در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱، همواره روند صعودی را طی کرده است. در سال ۲۰۲۲ با بیشینه مقدار حدود ۲۴ هزار تن فروسیلیکوکروم را از کشورهای قزاقستان، برزیل و چین وارد کرده است. کمینه میزان واردات آمریکا برای این محصول در سال ۲۰۲۰، حدود ۱۵ هزار تن رقم خورده است. آمریکا به‌ طور میانگین در بازه زمانی مورد بررسی ۱۹ هزار تن واردات فروسیلیکوکروم داشته است. همان‌ طور که از اعداد اعلام شده مشخص است، بازار جهانی سیلیکوکروم در قیاس با فروکروم به‌ مراتب کوچک‌تر است و عملا در بین فروآلیاژهای پرمصرف (Bulk) قرار نمی‌گیرد.

آلمان با سهمی معادل ۲۱ درصد، در جمع برترین کشورهای واردکننده فروسیلیکوکروم قرار دارد که در سال ۲۰۲۱ با واردات حدود ۱۸ هزار تن فروسیلیکوکروم، رکورد خوبی را پس از کاهش عمیق وارداتی این محصول که در سال ۲۰۲۰ رخ داد، به ثبت رساند. شایان ذکر است که کرونا تاثیر خود را بر واردات فروکروم در آلمان به شکل چشمگیری به نمایش گذاشت؛ به‌ طوری که واردات فروسیلیکوکروم این کشور در سال ۲۰۲۰، با کاهش ۷۹ درصدی از ۱۵ هزار تن در سال ۲۰۱۹ به حدود سه هزار تن رسید. در سال ۲۰۲۲، آلمان حدود ۱۳ هزارتن فروسیلیکوکروم از کشور هلند وارد کرده است.

اسپانیا با قرار گرفتن در جایگاه سوم واردات فروسیلیکوکروم، به‌طور میانگین در بازه پنج ساله مورد بررسی حدود هفت هزارتن از این محصول را وارد کرده است. اندونزی در رده بعدی قرار دارد که در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱، آماری برای واردات فروسیلیکوکروم این کشور به ثبت نرسیده اما در سال ۲۰۲۲، واردات فروسیلیکوکروم اندونزی حدود ۳۱ هزار تن رقم خورد که این رقم از میزان واردات آمریکا که همواره در این سال‌ها بیشترین واردات این محصول را داشته، بیشتر بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اندونزی در حال تبدیل شدن به یک تولیدکننده بزرگ در صنعت فولاد ضدزنگ بوده و بدیهی است که نیاز بیش از پیش این کشور برای تامین سنگ کروم، فروکروم و فروسیلیکوکروم افزایش یابد.

با توجه به آمار صادرات در بازه زمانی مورد بررسی، قزاقستان به‌ عنوان اولین و برترین کشور صادرکننده فروسیلیکوکروم طی پنج سال اخیر، روند منفی را طی کرده و در سال ۲۰۲۲، صادرات فروسیلیکوکروم قزاقستان حدود ۳۲ هزار تن به ثبت رسیده است. بیشینه صادرات این کشور در سال ۲۰۱۸، به مقدار ۴۶ هزار تن سیلیکوکروم رقم خورد و کمترین مقدار صادرات قزاقستان در سال ۲۰۲۰، به میزان ۲۷ هزار تن اتفاق افتاد. کشورهای آمریکا، اسپانیا و ژاپن، مقاصد اصلی صادرات فروسیلیکوکروم قزاقستان هستند.

هلند و اندونزی با اختلاف زیاد نسبت به قزاقستان، در رده‌های بعدی کشورهای صادرکننده فرو سیلیکو کروم قرار دارند. صادرات هلند در بازه مورد بررسی روندی نزولی داشته و میانگین صادرات این کشور در پنج سال اخیر، حدود ۱۰ هزار تن رقم خورده است. آمار صادرات فروسیلیکوکروم برای کشور اندونزی در سال ۲۰۲۲، حدود ۴۸ هزارتن بوده است. چین و زیمباوه نیز جز کشورهای برتر در صادرات فروسیلیکوکروم هستند.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=31455

نوشته‌های مشابه

12اردیبهشت
صنعت آلومینیوم ۱۰ سال اخیر را چگونه سپری کرد؟
آلومینیوم، فلزی محبوب و پرکاربرد

صنعت آلومینیوم ۱۰ سال اخیر را چگونه سپری کرد؟

04اردیبهشت
صرفه اقتصادی تولید سولفات منگنز برای شرکت «Firebird Metals» در چین
مدیر اجرایی شرکت «Firebird Metals» عنوان کرد:

صرفه اقتصادی تولید سولفات منگنز برای شرکت «Firebird Metals» در چین

04اردیبهشت
نبض واردات مفتول مسی در دستان آمریکا
در 10 سال اخیر صورت پذیرفت؛

نبض واردات مفتول مسی در دستان آمریکا

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.