• امروز : چهارشنبه - ۱۲ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 1 May - 2024

کارنامه درخشان چادرملو در سال ۱۴۰۱

  • کد خبر : 17496
  • 10 اردیبهشت 1402 - 13:56
کارنامه درخشان چادرملو در سال ۱۴۰۱
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو طی سال ۱۴۰۱ موفق شده است با دستیابی به بالاترین میزان تولید شمش فولادی و آهن اسفنجی از بدو شروع فعالیت این دو واحد، رکورد تولید سال ۱۴۰۰ را بشکند.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو طی سال ۱۴۰۱ موفق شده است با دستیابی به بالاترین میزان تولید شمش فولادی و آهن اسفنجی از بدو شروع فعالیت این دو واحد، رکورد تولید سال ۱۴۰۰ را بشکند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، امیرعلی طاهرزاده با بیان این مطلب افزود : خدا را شاکریم که طی سال گذشته با همت و تلاش همه کارکنان خدوم شرکتی و پیمانکاران پرتلاش، توانستیم علاوه بر موفقیت در تولید محصولات، حرکتی رو به جلو برای نیل به اهداف توسعه نیز داشته باشیم.

وی ضمن تبریک روز کارگر به تمامی فعالان عرصه تولید کشور، بیان کرد: در سال گذشته با تولید بیش از ۱۱ میلیون تن کنسانتره آهن، در جایگاه نخست تولیدکننده کنسانتره مورد نیاز صنعت فولاد در کشور قرار گرفتیم. همچنین با تولید حدود یک میلیون و ۱۸۵ هزار تن شمش فولادی، یک میلیون و ۶۱۵ هزار تن آهن اسفنجی و سه میلیون و ۷۶۸ هزارتن گندله آهن و مجموع تولید بیش از ۱۷ میلیون تن محصولات زنجیره فولاد، تلاش کردیم نقش موثری در اقتصاد کشور ایفا کنیم.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همچنین تصریح کرد: در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱، علاوه بر تامین بخشی از نیازهای داخل به محصولات فولادی از طریق بورس کالا، بالغ بر ۲۶۸ هزار تن شمش فولادی در گریدهای جهانی نیز به خارج از کشور صادر شد که درآمد ارزی کسب شده تماما بر اساس سیاست‌گذاری بانک مرکزی و ضوابط تکلیفی بر وجوه حاصل از صادرات از جمله تامین قطعات، ماشین‌آلات و مواد اولیه کمکی واحدهای موجود در مجتمع‌های معدنی و صنعتی و تکمیل طرح‌های توسعه مصروف می‌شود.

طاهرزاده در ادامه مطرح کرد: سال ۱۴۰۱ با وجود کاهش نرخ جهانی بخشی از محصولات زنجیره‌های فولادی، افزایش نرخ حامل‌های انرژی، رشد هزینه‌های جاری و نیز زیان‌های ناشی از اعمال محدودیت های انرژی، با رشد تولید در انتهای زنجیره و افزایش بهره‌وری توانستیم بیش از ۴۰۹ هزار میلیارد ریال درآمد عملیاتی محقق کنیم.

وی اضافه کرد: در کنار تمام تلاش‌ها در جهت افزایش راندمان تولید محصولات، سعی شده است با اتخاذ تدابیر عملی، اقدام به پیاده‌سازی ضوابط زیست‌محیطی در مجموعه‌های معدنی و صنعتی خود کنیم و علاوه بر کنترل و نگاه ویژه به مسائل زیست‌محیطی، برنامه‌های مدونی هم جهت بهبود مستمر، تنظیم و بخشی از آن به انجام رسیده است.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به نتایج حاصل از به‌کارگیری تکنولوژی‌ها و روش‌های جدید تولید در کارخانه فولاد چادرملو، تصریح کرد: با بهره‌گیری از روش هات شارژ، علاوه بر کاهش چشمگیر میزان پسماند به ازای هر تن فولاد، در مصرف گاز و برق به میزان قابل توجهی صرفه‌جویی شده است. علاوه‌براین، با راه‌اندازی تعدادی غبارگیر جدید، اندازه‌گیری پارامترهای آلاینده هوا و خاک به صورت فصلی توسط آزمایشگاه معتمد محیط زیست و ارائه آن در قالب خود اظهاری به اداره کل حفاظت محیط زیست استان، نصب سیستم پایش لحظه‌ای بر روی دودکش فولادسازی جهت پایش لحظه‌ای توسط واحد محیط زیست مجتمع صنعتی و نظافت صنعتی تجهیزات، استفاده از دستگاه‌های مکنده مکانیزه به منظور جمع‌آوری غبار از روی نوار نقاله‌ها به جای استفاده از هوای تحت فشار جهت نظافت صنعتی، پوشش بر روی سازه‌های ترانسفر تاور جهت جلوگیری از باد ردگی و انتشار ذرات در هوا، پیاده‌سازی سیستم استاندارد ۵۰۰۰۱ ISO در مجتمع صنعتی چادرملو با هدف کاهش مصرف انرژی، تکمیل شبکه فاضلاب بهداشتی کارخانه و احداث تصفیه‌خانه ۴۰۰ مترمکعبی به روش لجن فعال به منظور تصفیه پساب بهداشتی و استفاده از آب تصفیه‌شده در مصارف کشاورزی به منظور کاهش استفاده از منابع آب و راه‌اندازی پیش تصفیه مجتمع و کاهش مصرف معادل ۶۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز, گام‌های مهمی در بهبود فرایندهای عملیاتی با نگاه ویژه به مسائل زیست‌محیطی برداشته شده است.

طاهرزاده با تاکید بر اهمیت به‌روز بودن فرایند تولید به ویژه تنوع‌بخشی به سبد محصولات فولادی، اظهار داشت: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان یکی از قطب‌های اصلی و تاثیرگذار در زنجیره ارزش فولاد کشور و از بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی با دارا بودن زنجیره کامل معدن تا محصول نهایی، یکی از بازیگران اصلی در زنجیره تولید فولاد کشور محسوب می‌شود. بنابراین با تکیه بر دانش، تجربه و سرمایه‌های انسانی مجموعه و بهره‌گیری از مدرن‌ترین تجهیزات و خطوط تولید، در زنجیره تولید فولاد کشور اقدام به تولید محصولات متنوعی در زنجیره شامل کنسانتره آهن ،گندله، آهن اسفنجی و شمش فولادی در سایزها و گریدهای مختلف (گریدهای ساختمانی و برخی از گریدهای مهندسی) در بهترین کیفیت کرده  است.

وی ابراز کرد: مزیت پایداری در کیفیت ماده اولیه ورودی (کنستانتره سنگ‌آهن) و پیوسته بودن فرایند، امکان تولید محصولات با بالاترین کیفیت را فراهم کرده است. رویکرد اصلی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تا به امروز، تثبیت کیفی محصولات تولیدی و تمرکز بر حفظ کیفیت همراه با افزایش کمی محصول با ارتقای استانداردهای مصرف خصوصا در مصرف انرژی بوده است.

این مدیر فعال معدنی و صنعتی ادامه داد: علاوه‌براین، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با سرمایه‌گذاری در مجتمع آهن و فولاد سرمد ابرکوه، محصولات نهایی (میلگردهای ساختمانی) از بیلت‌های تولیدی خود را به بازار عرضه می‌کند. از سویی، چادرملو با سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف دیگر زنجیره نظیر تولید ورق‌های خاص با استفاده از تکنولوژی اسلب نازک و تولید محصولات طویل فولادی با ارزش افزوده بالا (Special Bar Quality)، رویکرد توسعه سبد محصولات را نیز در دستور کار دارد.

طاهرزاده با اشاره به بومی‌سازی حدود ۳۰ هزار قطعه واحدهای صنعتی و معدنی در چادرملو، بر اهمیت موضوع دانش و فناوری و توسعه توان علمی در تولید محصولات تاکید کرد و گفت: این شرکت با هدف استفاده از ظرفیت‌های علمی کشور به منظور توسعه سبد محصولات، اقدام به تقویت واحد تحقیق و توسعه و استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، پژوهشکده‌ها و دانشگاه‌های کشور کرده است. اولویت بخش تحقیق و توسعه شرکت نیز طراحی محصولات فولادی بر اساس نیاز بازار مصرف با در نظر گرفتن اقتصادی بودن تولید است. در این راستا سعی شده است تا با بهره‌گیری از متخصصان داخلی در کنار مشاوران مجرب، اقدامات لازم جهت بومی‌سازی قطعات انجام پذیرد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همچنین انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با پارک علم و فناوری و دانشگاه یزد و تاسیس مرکز توسعه و پشتیبانی نوآوری و فناوری چادرملو در پارک علم و فناوری یزد را از جمله اقدامات عملی این شرکت در اواخر سال گذشته عنوان کرد و یادآور شد: این مرکز در راستای سیاست‌های کلی کشور برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و به منظور فراهم‌‌سازی زمینه همکاری‌های سازنده برای حمایت از توسعه فناوری‌ها، محصولات و خدمات فناورانه و نیز توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان یزد ایجاد شده است تا در فرایند توسعه دانش محور به ویژه در زنجیره فولاد، از مرحله اکتشاف، استخراج، فرآوری و تولید محصولات فولادی فرصت‌هایی را برای محققان، پژوهشگران و صنعتگران در مراکز علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم سازد.

طاهرزاده همچنین مهم‌ترین استراتژی‌های شرکت را دستیابی به منابع جدید سنگ‌آهن عنوان کرد و گفتد: امیدواریم با برخورداری از تمامی ظرفیت های داخلی و دستیابی به منابع جدید سنگ‌آهن و نیز اتخاذ تدابیر عملیاتی و بهینه‌سازی مراحل تولید بتوانیم در سال جدید که از سوی مقام معظم رهبری سال رشد تولید نام‌گذاری شده است، تولید پایدار در صنعت فولاد را محقق سازیم.

گفتنی است در حال حاضر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری بیش از چهار میلیارد یورو بالغ بر ۴۰ طرح توسعه را در دست اقدام دارد.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=17496

نوشته‌های مشابه

11اردیبهشت
ایران، بزرگ‌ترین تامین‌کننده شمش روی ترکیه
طی سال‌های 2014 تا 2023 صورت گرفت؛

ایران، بزرگ‌ترین تامین‌کننده شمش روی ترکیه

11اردیبهشت
کارگران بازوان حرکت جامعه‌ به سوی رشد و تعالی هستند
مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز:

کارگران بازوان حرکت جامعه‌ به سوی رشد و تعالی هستند

11اردیبهشت
آیا افزایش تعرفه‌ واردات بر فولاد چین موثر خواهد بود؟

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.