بر اساس روزنامه رویترز چاپ لندن در تاریخ ۱۲ جولای ۲۰۲۳، حجم ذخایر قلع موجود در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) در عرض یک ماه بیش از دو برابر شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، حجم ورودی روزانه به انبار ذخایر بورس فلزات لندن در واکنش به افزایش قیمت این فلز روند صعودی به خود گرفت.
پریمیوم نقدی قلع با زمان تحویل سه ماهه در ژوئن ۲۰۲۳، به یک هزار و ۷۰۴ دلار در هر تن رسید که بیشترین میزان از اکتبر ۲۰۲۱ است. محدودیت در دسترسی به قلع در بازار تقریبا از بین رفته و موجودی ذخایر انبار این فلز در بورس فلزات لندن به بالاترین میزان هشت ماهه خود یعنی چهار هزار و ۳۰۵ تن رسیده است.
حجم ذخایر انبار فلز قلع بورس آتی شانگهای (ShFE) نیز از ابتدای سال ۲۰۲۳ در حال افزایش است و در حال حاضر حجم آن به ۹ هزارو ۲۰۳ تن رسیده است. همچنین حجم کل ذخایر فلز قلع در این بورس، اکنون بالاترین میزان خود از مارس ۲۰۲۰ را به ثبت رسانده است.
موضوع افزایش حجم ذخایر انبار قلع این بورسها برای این فلز که در دو تا سه سال گذشته دسترسی به آن محدود بود، یک تحول اساسی محسوب میشود. گفتنی است بیشترین میزان کاهش حجم تقاضا برای فلز قلع طی دو ساله گذشته مربوط به صنعت الکترونیک است.
در عین حال با وجود احتمال اختلال در روند عرضه فلز قلع در میانمار، ایجاد یک وضعیت مازاد ظرفیت در موجود انبار این فلز شاید بتواند ثبات در روند عرضه آن را تضمین کند.
حجم ذخایر قلع انبارهای بروس فلزات لندن و بورس آتی شانگهای
عدم وجود محدودیت در دسترسی در بازار فیزیکی قلع
به نظر میرسد کاهش ثبت قرارداد خرید فلز قلع در بورس فلزات لندن، تاثیری بر محدودیت در دسترسی به این فلز در بازار فیزیکی نگذاشته است. لازم به یادآوری است که افزایش پریمیوم نقدی، منجر به افزایش ورودی فلز قلع در برخی از انبارهای ذخایر بورس فلزات لندن شده است.
تحویل فلز قلع بورس فلزات لندن به خریداران در حال حاضر در بندر «Klang» مالزی و سنگاپور متمرکز شده است اما برخی حوالههای خرید قلع با تحویل در بنادر روتردام، آنتورپ، بنادر جنوا و تریسته در ایتالیا، بندر بیلبائو در اسپانیا و بنادر ایالات متحده آمریکا هم در دسترس است.
صدور حواله خرید برای ۵۱۵ تن قلع با شرط تحویل در بندر بالتیمور آمریکا، در زمانیکه محدودیت در دسترسی شدیدی برای این فلز در این کشور در سال ۲۰۲۱ وجود داشت، به خوبی حکایت از وضعیت عرضه فلز قلع در این دو تا سه ساله گذشته را به تصویر میکشد. در آن زمان خریداران این فلز در آمریکا برای خرید فلز قلع، مجبور به پرداخت قیمت بسیار بالای چهار هزار دلار به ازای هر تن که بیش از قیمت تعیین شده بورس فلزات لندن بود، شدند.
در حال حاضر پریمیوم فلز قلع بورس فلزات لندن با شرط تحویل درب کارخانه تولیدکننده در ایالتهای غرب میانه آمریکا، حدود یک هزار و ۵۵۰ دلار به ازای هر تن توسط موسسه «Fastmarkets» ارزیابی میشود.
به نظر میرسد که زنجیره تامین در بازار فیزیکی این فلز در ماههای اخیر به لطف بازیابی ظرفیت تولید تولیدکنندگان پس از فروکش کردن تب شیوع ویرس کرونا و اتمام محدودیتهای اقتصادی ناشی از این بیماری، اکنون در وضعیت مناسبی قرار داشته و وضعیت تقاضای بخش قلع لحیمکاری نیز در آستانه رسیدن به وضعیت ثبات قرار دارد.
همچنین به نظر میرسد اقدام بورس فلزات لندن در افزایش حجم ذخایر انبار فلز قلع به دلیل افزایش شدید قیمت آن، به اختلال در موقعیتهای خرید و فروش و مسئله نقدشوندگی در بازار مرتبط باشد.
در همین رابطه مدیران صندوقهای سرمایهگذاری در ماه می ۲۰۲۳ پیشبینی کردند قیمت فلز قلع افزایش خواهد یافت. با توجه به این مسئله، حدود یک هزار و ۶۷ قرارداد موقعیت خرید در ماه ژوئن ۲۰۲۳ به ثبت رسید که بالاترین حجم ثبت قرارداد موقعیتهای خرید از مارس سال ۲۰۲۳ محسوب میشود.
این افزایش حجم ثبت قرارداد موقعیتهای خرید برای قلع، موجب افزایش قیمت سه ماهه این فلز به ۲۸ هزار دلار در هر تن شد. این مسئله احتمالا دارندگان موقعیتهای فروش را مجبور خواهد کرد که از صندوق پوشش ریسک استفاده کنند و البته که محدودیت نقدینگی در بازار در وقوع این اتفاق نقش دارد.
آخرین ارزیابی از قیمت ۶ ماهه این فلز، عدد ۲۸ هزار و ۱۰۰ دلار در هر تن را نشان داد؛ با این وجود اختلاف قیمتها کاهش یافته اما همچنان پا برجا باقی مانده است.
صندوق پوشش ریسک موقعیتهای خرید و فروش در قرارداهای فلز قلع
احتمال اختلال دوباره در عرضه فلز قلع
در حالی که وضعیت عرضه قلع پس از اختلال ایجاد شده در اوایل سال ۲۰۲۳ در اندونزی و پرو بازیابی شده است، به نظر میرسد این شرایط دوباره بر روند عرضه این فلز حاکم شود.
در همین رابطه از اوایل ماه آگوست ۲۰۲۳، فرایند استخراج قلع از تمامی معادن در ایالت وا در کشور میانمار به حالت تعلیق در خواهد آمد. حدود ۱۰ درصد از تولید جهانی قلع استخراج شده در این ایالت که توسط ارتش ایالات وا (UWSA)، بزرگترین گروه قومی مسلح کشور میانمار کنترل میشود، قرار دارد.
به گزارش انجمن بینالمللی قلع، این ایالت تامینکننده اصلی واحدهای ذوب قلع چین محسوب میشود که حدود ۲۶ درصد از حجم تقاضای قلع از این واحدها را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داد.
تعلیق فعالیت استخراج معادن ارزیابی و بررسی وضعیت ذخایر معادن قلع پس از یک دهه تولید را فراهم میکند. به علاوه هنوز زمان دقیق لغو این تعلیق معادن مشخص نیست.
بر همین اساس شرکتهای تولیدکننده در چین مانند «Guangxi Huaxi Nonferrous Metal» و «Yinman Mining» و «Xingye Mining»، فعالیت واحدهای ذوب قلع خود را به منظور اجرای فرایند تعمیر و نگهداری به حالت تعلیق درآوردند.
همچنین شرکت «Yunnan Tin Group»، یکی از تولیدکنندگان برتر فلز قلع در جهان، به تازگی اعلام کرد که فعالیت واحد ذوب خود در شهر «Gejiu» را به مدت ۴۵ روز به حالت تعلیق در خواهد آورد.
به نظر میرسد که وضعیت ذخایر انبار قلع تا زمان رفع اختلال عرضه در کشور میانمار، با بحران و محدودیت در دسترسی مواجه باشد. اگر تعلیق فعالیت معادن میانمار طبق انتظار چندین به ماه طول بینجامد، واحدههای ذوب احتمالا خواهند توانست از بحران ایجاد شده در زنجیره عرضه فلز قلع در میانمار عبور کنند.
با این حال، اگر زمان تعلیق این فعالیت بیش از انتظار طول بکشد، چین و دیگر کشورهای جهان مجبور میشوند به ذخایر اضطراری انبار قلع در بورس کالاها رجوع کنند.
انتهای پیام//