مدیر کارگاه ریختهگری ملکیفردی گفت: ممنوعیت صادرات فقط شامل حال تولیدکنندگان میشود و دلالان خیلی راحت و بدون هیچ مزاحمی در حال همکاری با مشتریان خارجی هستند. این در حالی است که مس خارج شده از کشور به شکل انواع محصولات مسی مجددا به کشور وارد میشود.
صیاد ملکیفردی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: در سالهای گذشته از ضایعات مس مانند مس ذوبی به عنوان ماده اولیه جهت تولید شمش استفاده میکردیم که اکنون هزینه خرید ضایعات مسی افزایش یافته است و ترجیح میدهیم خاک سرباره را جایگزین ضایعات مس کنیم و تا جایی که امکان دارد هزینه تولید را کاهش دهیم.
وی افزود: پیشتر، ۱۵۰ میلیون تومان جهت خرید یک کامیون خاک سرباره مس صرف میکردیم و در حال حاضر همین مقدار خاک را باید به قیمت ۶۰۰ میلیون تومان خریداری کنیم. قیمت ضایعات نیز وضعیتی بدتر از خاک سرباره دارد. در حال حاضر، هزینههای سرسامآور، قدرت تولید را از ما گرفته و کارگاه به حالت نیمهتعطیل درآمده است.
مدیر کارگاه ریختهگری ملکیفردی تصریح کرد: گفتنی است که علاوه بر افزایش قیمت ماده اولیه با کمبود شدید آن نیز مواجه هستیم. بسیاری از کارخانهها و یا معادنی که تولیدکننده خاک مس بودند، به دلیل گرانی میزان فعالیت خود را کاهش دادهاند. در نتیجه کمبود جدی خاک سرباره نیز به مشکلات ما اضافه شده است. با توجه به چالشهایی که بیان شد، میزان تولید شمش کارگاه تا حد چشمگیری کاهش یافته است؛ به طوری که تا دو سال پیش و قبل از آغاز نوسانات قیمتی، روزانه دو تن شمش مس تولید میکردیم اما در حال حاضر، میزان تولید این محصول به ۲۰۰ کیلوگرم در روز کاهش یافته است.
این تولیدکننده خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی، اغلب کارگاههای تولیدی تعطیل شدهاند و در ادامه قطعا وضعیت بحرانیتر خواهد شد. ما نیز برای جلوگیری از تعدیل نیرو و حفظ بنگاه اقتصادی خود، با دست و پنجه نرم کردن با مشکلات فعلی، سعی کردهایم تا حدودی به فعالیت تولیدی خود ادامه دهیم.
ملکیفردی بیان کرد: اگر همین روند ادامه یابد و نرخ دلار همچنان نوسان داشته باشد، قطعا در آینده نزدیک کارگاه را تعطیل خواهیم کرد. در شرایط فعلی، قیمت مس در کشور به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست و شیوع ویروس کرونا در دنیا نیز به این بیثباتی دامن زده است. در ادامه اگر همهگیری این ویروس کنترل شود، قیمت جهانی مس قطعا روند صعودی در پیش خواهد گرفت و در سال جدید میلادی نیز افزایش قیمت مس ادامه خواهد داشت. همچنین اگر مجددا نرخ ارز نیر افزایش یابد، شاهد قیمتهای نجومی فلزات در کشور خواهیم بود.
وی ابراز کرد: شمش مس به عنوان ماده اولیه در صنایع مسی مورد استفاده قرار میگیرد و در صنایعی همچون ریختهگری، لولهسازی و قطعهسازی مصرف میشود. اغلب شمشهای مسی نیز صادر میشود. کشور چین، بزرگترین مصرفکننده مس در دنیا بوده و بیشتر شمشهای مسی تولید ایران به این کشور فروخته میشود و مجددا همان مس به شکل انواع محصولات مسی همچون سیم و کابل وارد میشود. ما محصول خود را به دلالان میفروشیم و آنها از راه دریا آن را صادر میکنند زیرا صادرات تنها برای تولیدکننده به نوعی ممنوع است و دلالان به دلیل داشتن نفوذ بالا، آزادانه در حال انجام داد و ستد با سایر کشورها هستند.
انتهای پیام//